Ladik Güreş Arenası

Ladik Güreş Arenası

Karadeniz bölgesinin şirin ilçesi olan Ladik, spora olan bağlılığı ile tanınmaktadır. Birçok sporcuyu bağrından çıkaran ilçemiz yeni nesilleri de spora özendirmeye devam etmektedir. İlçemizin kış şartlarının sert geçmesi ve aynı zamanda uzun olması nedeniyle spora olan merak, ilgi ve alaka azalmaktadır. Ata sporumuz olan ve ilçemizde çok sevilen, 6 başpehlivan ile memlekete nam salan ilçemizin pehlivanlarımıza uygun ortamları sağlayamamaktadır.

Gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarmak, internet esaretine son vermek ve televizyon bağımlılığından kurtarmak asli görevlerimizdendir. Aynı zamanda, toplum içerisinde birlik ve beraberliği sağlamak, bir arada haklarımıza saygılı, birbirimize karşı sevgi dolu yaklaşımları halkımıza ve gençlerimize aşılamak da görevlerimiz arasındadır.

İlçemizde yapılması planlanan güreş şenlikleri ile halkımızın biraya gelmesi, eğlenceli vakit geçirmeleri ve sporun özendirilmesi hedeflenmektedir. Aynı zamanda ilçemizin ve sporcularımızın ismini duyurmaya devam ederek, tanınan, örnek toplum oluşturmakta büyük bir adım atılacağı düşünülmektedir.

Güreş şenlikleri ile tüm vatandaşlarımızın, ata sporumuza olan özlemini gidererek, ülkemizdeki tüm pehlivanları canlı canlı seyretme imkanı vermek istemekteyiz. Ayrıca bölgemizin yöresel ürünlerini sergilemek, ilçemizi ve turistik yerlerimizi tanıtmak amaçlarımız arasındadır.

Sonuç olarak, güreş şenlikleri ile ilçemizin adını er meydanında yankılatmak, ilçemize tüm yurdumuzdan insan çekerek ağırlamak, doğal ve kültürel güzelliklerimizi göstermeyi hedeflemekteyiz.  


Paylaş:  

Yorumlar