Ünye De Gezilecek Yerler

Ünye De Gezilecek Yerler

Ünye De Gezilecek Yerler

Ünye De Gezilecek Yerler

Ünye De Gezilecek Yerler


Ordu Ünye Gezilecek Yerler Ordu Ünyenin Gezilecek Yerleri Samsun Ünye Gezilecek Yerler Ünye Gezilecek Yerleri Ünye'de Bulunan Tarihi Eserler Ünye'nin Tarihi ve Turistik Yerleri Ünyede Gezilecek Yerler Ünyenin Gezilecek Yerleri

Ünye’de gezilecek yerlerin say say bitmemesi gibi birde bunları önem sırasına koymakta bir hayli zor. Bu yüzden aşağıdaki mekanlar önem sırası taşımıyor.
İlginizi çeken yerlere gitmenizi tavsiye ediyoruz.
Ünye Ordu’nun en büyük ve en çok turist alan ilçesi.
Gezilecek yerleri aşağıda listeliyorum bu liste’de özel mekanlara yer vermedik ;

Ünye Şeyh Yunus Türbesi : Şeyh Yunus Emre Türbesi,
Ünye Kalesi,
Tozkoparan Mağarası,
İnkur Çet Dağı : Mesire ve Piknik Alanı,
Çamlık ve Sahilden Aynikola Mevkii : Mesire, Piknik ve Sahil,
Asarkaya Kent Ormanı : Bolca Manzarası ve en çok imkana sahip Piknik Alanı,
Cevizdere : Dere Kenarında Piknik ve Mesira Alanı,
Çınarlık, Fatih Sultan Mehmet Caddesi ve Cumhuriyet Meydanındaki Çınar Ağaçları : 500’er yıllık yaşlı çınarlar,
Çakırtepe : Manzara ve Ünye Pidesi Keyfi,
Ünye İskelesi : Denizin içine doğru 30 metre kadar açılmak ister misiniz ?
Dönerçeşme Meydanı : Dondurma ve Ünye Acısu’yu bulunuyor,
Ünye Müze Ev : Daha yeni açılan Ünye’nin tek müzesi ayrıca Eski Ünye Evi özelliği taşıyor.
Karadeniz ve Sahil,
Kadılar Yokuşu : Cumhuriyet Meydanının hemen arkasında bir yokuş üzerinde bulunan Tarihi Ünye Evleri,
Bakırcılar Çarşısı : Günümüzde oldukça azalan bakırcıların bulunduğu bir sokak,
İlçe Merkezindeki ; Büyük Camii, Orta Camii, Burunucu Camii. Tekkiraz Beldesindeki Yaycı Köyü, Kabadirek Camii(25 Kilometre),
Ünye At Çiftliği ve Binicilik Tesisleri

Yukarıda güncellenmiş ve güncellenecek bir Ünye’de Gezilecek Yerler Listesi bulunuyor.
Buralara elinizden geldiğince yürüyerek gitmenizi tavsiye ediyoruz.

Ünye Gezilecek Yerler yazımızı tekrar değerlendirdik ve neden daha kapsamlı bir Ünye Turist Rehberi yapmıyoruz dedik.
Daha kapsamlı ve daha ayrıntılı bir gezilecek yerler listesi için Ünye Turistik Yerler yazımıza göz atmanızı öneririz.

Ünye Gezilecek yerler yazısına başlamadan; maviyle yeşilin bir olduğu bu güzel Karadeniz ilçesine daha önce gelmediyseniz ve Ünye nasıl bir yer ?
Ünye’de ne yenir, ne yapılır diyorsanız sizi böyle alalım Ünye Nasıl Bir Yer ?

Ünye gezilecek yerler listesi lazım bana, önce gidip görülecek yerleri belirleyeyim sonra da ona göre planımı yapayım diyorsanız doğru yerdesiniz, Ünye gezi rehberi tam size göre.

İtiraf etmeliyiz ki Ünye gezmesine günler ayırsanız bile bitiremeyeceğiniz bir şehir değil.
Hatta bizim Ünye’de gezilecek yerler listemiz, Tarihi Yarımada gezilecek yerler listemiz ile kıyasladığımızda oldukça kısa kaldı.
Neyse ki buraya gelirken insanın aklında olan yeşil ve mavi görmekten ibaret olunca pek de öyle gezmeli tozmalı bir beklentiye girmiyor insan.
O yüzden buraya birkaç günlüğüne geliyorsanız eğer birini Ünye gezilecek yerler listesine ayırırsanız fazlasıyla yeterli olacaktır diye düşünüyoruz.
Kalanında her zaman bulamayacağınız tonda yeşilin ve mavinin tadını çıkarmaya bakın.
Ünye gezi rehberi, kolayca okuyabilmeniz ve Ünye’de gezilecek yerleri bir çırpıda bitirebilmeniz için mühendislerimiz tarafından dikkatle tasarlandı.
Ünye’de gezilecek yerler için detaylı bilgileri içeren Ünye gezi rehberini okuduktan sonra, bir gün yolunuz buralara düşerse diye, elinizin altında bir Ünye gezi rehberi bulunsun isterseniz yazıyı sık kullanılanlar listenize eklemeyi unutmayın!
Ünye Gezilecek Yerler Listesi

Asarkaya Kent Ormanı
Ünye Kalesi
Çamlık
Çakırtepe
Ünye Japon Anıtı
Kilise
Kadılar Yokuşu
Ünye gezilecek yerler için detaylı bilgileri içeren yazımızı okuduktan sonra, yolunuz buralara düşerse diye, elinizin altında bir rehber bulunması adına yazımıza kolay ulaşabilmek için sık kullanılanlar listenize bu sayfayı eklemeyi unutmayın!
ünye asarkaya kent ormanı

Asarkaya Kent Ormanı

Ünye’de yeşilden, maviden ve bu ikilinin harika manzaralarından bol bir şey yok elbette.
Bu manzaralardan en güzelini nerede bulurum derseniz adres Ünye Asar kaya Kent Ormanı.
Fotoğraf tutkunlarının deklanşörlerine abanacağı, selfie çılgınlarının telefonlarını ön kameradan çıkarmayacağı Ünye Asar kaya Kent Ormanı bu gidişimizde Ünye gezilecek yerler listesinin ilk sırasını aldı bizim için.
Şehrin biraz dışında olması ve eşi benzeri olmayan manzaralar görüp harika resimler çekebileceğiniz yerlere özel araçla çıkılması gerekliliği ayakları biraz geri geri götürse de imkanınız var ise mutlaka Ünye gezilecek yerler listenize Asar kaya Kent Ormanı’nı eklemenizi tavsiye ederiz.
Hatta vaktiniz geniş ise mangalınızı, etinizi, semaverinizi alıp gidin de bir güzel keyif yapın.

Peki Ünye Asarkaya Kent Ormanı’na nasıl gidilir ?

Şehrin çıkışından Fatsa istikametine doğru 4 km gittikten sonra sağda kent ormanına giden yolu gösteren tabelayı göreceksiniz.



Ünye Kalesi


Daha önceleri Ünye Kalesi‘ne çıkabilmek için doğru düzgün bir yol olmamasından kaynaklansa gerek şehrin kalesi benim (Furkan) aklımda hep efsanevi bir yer olarak kalmış.
Halbuki bildiğiniz Amasya Kral Kaya Mezarlarının çok ufak bir kopyası burası.
Ne mutlu bizlere ki şimdilerde Ünye Kalesi’ne çıkmak için güzel bir yol da yapmışlar.
Şehir merkezine uzak olması nedeniyle yine gitmesi biraz zor ama imkan var ise Ünye gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken bir yapı.

Ünye Kalesi yol tarifi:

Kale Ünye-Niksar yolu üzerinde bulunuyor ve şehir merkezine uzaklığı 6 km. Konum için tıklayın.


ünye çamlık

Çamlık

5 saniyenizi rica ediyoruz ! Gözlerinizi kapayın ve yeşilin Karadeniz’e has tonlarından bir parçasını alıp denizin kenarına kondurduklarını yanına bir de güzel yürüyüş yolu yaptıklarını hayal edin. Ettiniz mi ? Şimdi de hayal etmeyi bırakın ve Ünye gezilecek yerler listesine Çamlık’ı da ekleyin.
Çünkü burası size az önce 5 saniyeliğine hayal ettiğiniz manzarayı dolu dolu yaşamayı vaadediyor. Üstelik yürüyüşünüzü yaptıktan sonra deniz fenerinin altında bulunan cafede çay içip manzaranın tadını çıkarmak da cabası.
Burası şehrin içinde olduğu için ulaşımı kolay, sahilden yürüye yürüye gelip burada yürüyüşünüze devam edebilirsiniz.



ünye çakırtepe

Çakırtepe

Ünye’de ne yenir sorusunun cevabı pide ise nerede yenir sorusunun cevabının da Çakırtepe olduğundan Ünye nasıl bir yer yazımızın Ünye’de ne yenir, nerede yenir kısmında biraz bahsetmiştik. Çakırtepe, muhteşem şehir manzarası ile Ünye gezilecek yerler listesine girmeye hak kazansa da işin doğrusu Ünye’de pide yenecek yerler veya Ünye’de mideye bayram ettirecek yerler listelerinde zirveyi kimseciklere bırakmıyor.
Buraya gelin, hem pideleri gömün hem de şehir manzarasının tadını çıkarın.



ünye japon anıtı

Ünye Japon Anıtı

Japonya’da batan Ertuğrul Fırkateyni’nde şehit olan 540 Türk denizcisi ve içlerinde bulunan Ünyeliler’in anısına yapılan Ünye Japon Anıtı 2014 yılında birçok Türk ve Japon diplomatın katılımı ile açılmış.
Ünye Japon Anıtı’nın açıldığı yerin, Kurtuluş Savaşı sırasında Ünye’den yapılan deniz savunmasında topların bulunduğu yer olması, anıta ayrı bir anlam katıyor.
Ünye Japon Anıtı’nın bulunduğu yerde Türk-Japon dostluğunu anlatan bir çok metnin yanında Japon kültürünü yansıtan enteresan heykellerde mevcut.
Ünye gezilecek yerler listenizde yer edinmesi gereken bir durak.

Bir de unutmadan, bizim de henüz izlemeye fırsatımız olmadı ancak bu konu hakkında Türk-Japon ortak yapımı bir de film çekilmiş.
Merak edeniniz olursa diye; Türk-Japon dostluğu ve Ertuğrul Fırkateyni hakkında detaylı bilgi ve filmin fragmanı için  Ertuğrul Fırkateyni

Kilise

Hey gidi dünler hey.
Bu gözler (yine Furkan), tarihi bir kilisenin düğün salonu olarak kullanıldığını gördü !
Evet yanlış okumadınız düğün salonu.
Üstelik içerisinde Hristiyan adetleriyle düğünler falan da yapılmıyordu.
Baya baya bildiğin, düğünü yapanın yöresine göre kimi zaman çiftetelli çalınan, yeri geldiğinde ankara misket oynanan ama en çok da horon tepilen bir düğün salonu…
Neyse ki şimdiler de kıymeti az da olsa anlaşılmış ve restore edilip davul zurna seslerinden kurtarılmış, kültür merkezi olarak kullanılmaya başlanmış.
Daha çok sergi vb kültürel etkinliklerde kapılarını açtığı ve daha öncesinde da davula zurnaya ev sahipliği yaptığı için içerisinde tarihi pek bir şey olmasa yok.
Yine de dışarıdan bir kaç kare almak isterseniz kısa bir mola vermek için Ünye gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Kadılar Yokuşu

Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde Ünye’de pek çok kadı yetişirmiş.
Hatta o dönemlerde pek çok şeyde olduğu gibi kadılıkta da babadan oğula geçen bir gelenek hüküm sürmekteymiş.
Ünye kent meydanına çok yakın olan bu yokuşta zamanla bir çok kadı kendine yer edinmiş ve bugün gözlerimizi bayram ettiren tarihi konakları yaptırmışlar.
Bunun sonucunda da buranın adı kaçınılmaz olarak Kadılar Yokuşu olmuş.
Taş döşemeli yolu ve konak giriş kapılarının göz alıcı güzelliğine Ünye Belediyesi’nin son zamanlarda yaptırdığı restorasyonlar da eklenince Ünye gezilecek yerler listenize Kadılar Yokuşu’nu eklemeniz kaçınılmaz oluyor.
Paylaş: