Bolu’da Gezilecek Yerler
Bolu’da Gezip Görülecek Yerler[Başlıkları Gizle]
Bolu – Gölcük
Abant Gölü
Yedigöller
Bolu – Akkaya – Travertenler
Akşemseddin Türbesi
Aktaş Türbesi
Göynük Zafer Kulesi
Mudurnu Karamurat Gölü
Seben Kaya Evleri
Esentepe Kayak Merkezi
Bolu’un şehir merkezi hariç 8 adet ilçesi bulunmaktadır.
Dörtdivan Gerede Göynük Kıbrıscık
Mengen Mudurnu Seben Yeniçağa
Bolu yöresine ilk yerleşenlerin Bebrikler olduğu sanılmaktadır. Bebrikya adıyla anıldığı sanılan bu yöreye MÖ 8. yüzyıl sonra batıdan gelen Bithynialılar yerleşti. Daha sonra Bithynia olarak adlandırılan bu topraklardaki başlıca yerleşme yerleri Kienos (daha sonra Prusias, bugün Konuralp) ile Bithynion (bu günkü Bolu)’du. İskender’in ölümünü izleyen dönemde Bolu yöresinde bağımsız Bitinya Krallığı kuruldu.
Bolu İl Merkezine göre; Dörtdivan, Yeniçağa ve Gerede İlçeleri doğuda, Mengen kuzeydoğuda, Göynük ve Mudurnu İlçeleri güneybatıda, Seben ve Kıbrıscık İlçeleri ise güneyde yer almaktadır. Bolu’nun, batısında Düzce ve Sakarya, güneybatısında Bilecik ve Eskişehir, güneyinde Ankara, doğusunda Çankırı, kuzeyinde Zonguldak ve kuzey doğusunda Karabük İlleri yer alır.
İl sınır uzunluğu 621,4 km.dir.
Eğer yolunuz Bolu ve çevresine düşerse komşusu olan Sakarya, Eskişehir, Ankara, Bilecik, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Çankırı illerimizi de gezmenizi öneririm.
Bağlantılara tıklayarak detaylara bakabilirsiniz.
Bolu – Gölcük
Gölcük Tabiat Parkı / Gölcük Gölü: Etrafı çam ve köknar ağaçları ile kaplı gölün her mevsim görüntüsü muhteşemdir. Doğanın olağan üstü güzelliğiyle kaplı olan gölün hemen kenarında Orman Bakanlığı’nın misafirhanesi olan şirin bir ev bulunmaktadır. Gölün etrafında bu tesisten başka kır gazinosu adıyla bir restaurant ve kafeterya vardır. Göl ve etrafı “Orman İçi Dinlenme Yeri” olarak Milli Parklarca koruma altındadır. Çok şirin ve küçük olan bu göl çevresine araçla girilmemektedir.
Yıl boyunca gezmek, görmek, dinlenmek, fotoğraf çekmek ve piknik yapmak amacıyla ziyaretçi akınına uğrayan Gölcük Tabiat Parkı, İlimizin en önemli turistik merkezlerinden biridir.
Abant Gölü: Bolu’nun 34 km. güneybatısında Abant Dağları üzerinde tabii bir göldür.
Yılın her ayında büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. Abant, hem günübirlik gezip görmek hem de konaklamak amacıyla gelinen çok popüler bir tatil merkezimizidir.
Yedigöller
Yedigöller: Milli Park içinde yürüyüş yolları, şelaleler, dilek çeşmesi, Gülen Kayalar, Pisagor Ağacı, Anıt Ağaç, manzara seyir terası gezilip görülebilir.
Yılın belirli zamanlarında sportif olta balıkçılığı yapılabilir.
Doğa güzelliği bakımından kampçılık için çok uygun olan park içinde özel sektörce işletilen 40 yatak kapasiteli bungalov evler ve çeşitli konaklama üniteleri ile kamp ve piknik alanları bulunmaktadır.
Bolu – Akkaya – Travertenler
Akkaya Tranvertenler
Bolu’nun 10 km. güneybatısında, Mudurnu yolu üzerinde bulunan travertenler, “Bolu’nun pamuk kalesi” olarak ün yapmış olup, görülmeğe değer güzelliğe sahiptir.
Yemyeşil doğa ile bütünleşen bir manzara sergiler.
Dinlenmek ve piknik yapmak isteyenler için ideal bir yer olan Akkaya Mevkiinde özel sektörce turistik tesisler yapmak üzere çalışmalara başlanmıştır.
Akkaya’dan çıkan maden suyu ise şişelenerek halkımıza sunulmaktadır.
Akşemseddin Türbesi resimleri
Akşemseddin Türbesi: Bolu İli, Göynük İlçesi, Cuma Mahallesi, 44 ada, 3 parselde, Gazi Süleyman Paşa Camii’nin avlusunda yer almaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in hocası, İstanbul’un manevi Fatihi ve büyük ilim adamı Akşemseddin, 1459 tarihinde vefat ettikten sonra H. 864 / M. 1464 yılında türbesi inşa edilmiştir.
Aktaş Türbesi
Aktaş Müzesi Resimleri
Aktaş Türbesi: Bolu İli, Merkez İlçe, Semerkant Mahallesi,10 pafta, 289 ada, 91 – 116 parsellerde bulunmaktadır. Caminin sol yan cephesine bitişik, kare planlı olup önüne ve sağ tarafına tonozla örtülü ekler yapılmıştır. Çatısında 3 adet bronz alem mevcuttur. Türbe içinde 5 adet sanduka yer almaktadır. Sandukalar, Anadolu evliyalarından Şabaniyye Tarikatine mensup Aktaş Camisi Dergahı Şıhı Şeyh Hacı Mustafa Safiyüddin Efendi (1784-1846), oğlu Şeyh Hacı Nasrullah Efendi ve müritleri Şair Mehmet Faik Efendi, Samuncu Şıhı ile Kalaycı Şıh’a aittirler.
Göynük Zafer Kulesi Resimleri
Göynük Zafer Kulesi: Bolu İli, Göynük İlçesi, Cuma Mahallesi, 51 ada, 1 parselde yer almaktadır. İlçeye hakim bir tepe üzerinde bulunmaktadır. 1922 yılında Kaymakam Hurşit Bey tarafından Sakarya Meydan Muharebesi başarısının anısına yaptırılmıştır.
Altıgen taş temel üzerine 3 katlı olarak inşa edilmiştir. Ahşap, altıgen gövde yukarıya doğru daralmaktadır ve her katta korkuluk yer almıştır. Zafer Kulesi, altıgen külahla örtülüdür.
Mudurnu Karamurat Gölü Resimleri
Mudurnu Karamurat Gölü: Mudurnu’nun 30 km. kuzeybatısında Karamurat Köyü yakınındadır. Gölün üç tarafı dağlarla çevrilidir. Doğal sit olan göl dipten kaynayan ve vadilerden akan sular ile beslenir.
Seben Kaya Evleri Resimleri
Seben Kaya Evleri: Bolu ili, Seben İlçesinde,birbirine yakın aralıklara, kayalara oyularak yapılmış çok sayıda evden oluşan yerleşim yerleri mevcuttur. Bunlardan en önemlileri Alpagut köyü – Muslar Mahallesi, Çeltikdere, Karca, Solaklar ve Kaşbıyıklar köylerinde bulunmaktadır.
Kaya evlerinden oluşan yerleşim yerinde, kırmızı boyalı haç işaretlerine rastlanması; bazı evlerde şapel, rölik çukuru gibi uygulamalara yer verilmesi; Seben Kaya Evlerinin Erken Hıristiyanlık Döneminden, Orta Bizans Dönemine kadar kullanılmış olabileceğini akla getirmektedir.
Esentepe Kayak Merkezi: Bolu Gerede ilçesinin arka kısmında yer alan ve çam ormanları ile kaplı vaziyette bulunan bir alandır. En ilgi çekici özelliği ise, bilindiği kadarı ile dünyada ana yolu en yakın mesafede olan, tek kayak merkezi olmasıdır.
ETİKETLER AK KAYA TRAVERTENLER AKŞEMSEDDİN TÜRBESİ AKTAŞ TÜRBESİ GÖLCÜK GÖYNÜK ZAFER KULESİ SEBEN KAYA EVLERİ YEDİ GÖLLER
Karadeniz otelleri Karadeniz yaylaları Karadeniz turları Karadeniz tatili Karadeniz Yöresel Yemekleri Karadeniz Gezi Özel Günler için organizasyon düzenlenir Gezilere Arac Temin Edilir
( GEZİLERE ARAC TEMİN EDİLİR )