Fatsa Gezilecek Yerler

Fatsa Gezilecek Yerler

Karadeniz'in sahil kıyısında konuşlanmış olan ve Ordu'nun hem tarihini hem de doğasını gözler önüne seren ilçelerin ilk sıralarında yer alıyor Fatsa.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Fatsa, günümüzde yeşil doğasıyla ve tarihi kalıntılarıyla önemli bir gezi alanıdır. Ordu'ya gelen turistlerin mutlaka uğradığı noktalardan biri olan Fatsa'da gezilecek çok yer bulunuyor. Bu güzel ilçe Ordu il merkezine yaklaşık 1 saatlik bir uzaklıkta yer alıyor.

Karadeniz ikliminin hakim olduğu Fatsa, sualtı dalışlarıyla, bisiklet turlarıyla, olta balıkçılığıyla da birçok aktivite sunuyor. Yakın bir zamanda yolunuz Fatsa'dan geçecekse, kendinize güzel bir gezi listesi hazırlamayı unutmayın. İşte Fatsa'da gezilmesini önerdiğimiz yerler:

Bolaman Kalesi: İlçenin günümüze kadar gelen tarihi değerleri arasındaki Bolaman Kalesi, Pontus Rum İmparatorluğu dönemiyle tarihlendirilmektedir. Kalenin üzerine ise 19. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen bir konak bulunuyor. Yapıldığı dönemlerde gözetleme kulesi olarak kullanılmış Bolaman Kalesi. İlk olarak Fatsa'nın bu tarihi değerini ziyaret edebilirsiniz.

Gaga Gölü: Fatsa'nın güneydoğusunda bulunan ve ilçe merkeziyle arasında yaklaşık 10 kilometrelik bir mesafe bulunan Gaga Gölü, gezilecek yerler listenizde mutlaka yerini almalı. Örencik Köyü sınırları içerisinde bulunan Gaga Gölü'nün çevresi yeşil ağaçlarla çevrilidir. Doğada küçük yürüyüşler yapmak istiyorsanız rotanızı Gaga Gölü'ne çevirebilirsiniz.

Göreği Manastırı: Fatsa'nın tarihi yapılardan biri olan Göreği Manastırı, çevresindeki diğer tarihi kalıntılarıyla çok eski bir yerleşim alanına at olduğu bilgisini veriyor. Göreği Manastırı, Fatsa'nın 5 kilometre uzaklığında yer alıyor. İlçenin batı kısmında kalan manastır Evkaf Köyü sınırları içerisinde. Fatsa'nın gezilecek yerleri arasında bulunan manastırı ilk keşfedenlerden biri siz olabilirsiniz.

Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi: Ordu'nun il merkezinde bulunan Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi'ne Fatsa'dan sadece 1 saate ulaşabilirsiniz. Selimiye Mahallesi'nde bulunan müze binası 1896 yılında Paşaoğlu Hüseyin Efendi tarafından yaptırılmıştır. Günümüzde ise müze hizmet vermektedir. Müzede, silahlar, kadın-erkek giysileri ve çeşitli takılar sergilenmektedir.

Turnasuyu Vadisi: Ordu Merkez'de bulunan Turnasuyu Vadisi, el değmemiş güzelliğiyle görenleri büyüleyen bir güzelliğe sahip. Fatsa'dan yaklaşık 1 saat sonra ulaşabileceğiniz vadi, akarsularıyla ve yeşil doğasıyla keyifli bir yürüyüş rotası sunacak sizlere.

Fatsa gezilecek yer tavsiyeleri

Fatsa Gezilecek Yerler Fatsa'da gezilecek en iyi yerler    fatsa gezilecek yerler ile ilgili aramalar  fatsa gezilecek görülecek yerler  ünye fatsa gezilecek yerler  fatsa da ne yapılır  fatsa da gidilecek mekanlar  fatsa gezi rehberi  giresun gezilecek yerler  samsun gezilecek yerler  fatsa yalıköy
Paylaş: