En Uygun Tatil Bütçesi Nasıl Hazırlanır?

En Uygun Tatil Bütçesi Nasıl Hazırlanır?

Tatilinizi denkleştirmek, döndüğünüz zaman yaptığınız tatilin sizi zor durumda bırakmaması için iyi bir tatil bütçesi çıkarmanız şart. 
Planlı bir tatil bütçesi nasıl hazırlanır, tatile çıkmadan önce bilinmesi gerekenler;
Seyahat Haberleri Seyahat Tatil Haberleri Seyahat Tatil Rehberi
Tatile gitmeye karar verdiyseniz, her anlamda planınızı yapmalısınız. Yoksa zor durumda kalabilirsiniz. Bavul hazırlığı, kalacağınız yer, gezeceğiniz yerler ve gideceğiniz yerin ekonomik durumlarını göz önünde bulundurmanız gerekir. Ucuz tatile gitmek her zaman ekonomik olmayabilir. İlla ki gideceğiniz yerlerdeki aldığınız ucuz şeyler sizlerin ekonomik bir tatil yaptığını göstermez. Hem iyi bir tatil hem de pişmanlıkların olmadığı bir tatil geçirmek istiyorsanız önceden güzel bir araştırma yapmanız gerekecektir. İşte tatil planınız anında unutmamanız, göz önünde bulundurmanız gereken detaylar.

Seyahat Toplam Bütçesi
Seyahat bütçeniz de gideceğiniz yerde yapacaklarınızı içerir, mesela dağlık bir yere gittiğinizde trekking yapmak için bir bütçe ayırmış olmalısınız. Gideceğiniz yeri çok iyi bilip ona göre yapacaklarınızın hepsinin maliyetini hesaplamalısınız. Bunların başında; konaklama, ulaşım ve yeme-içme gelmektedir.

Ulaşım Bütçeniz
Tatilinizi önceden planlamak ve bunun için özellikle uçaklar için gerekli olan ucuz uçak biletlerinden yararlanma fırsatını yakalayabilirsiniz. Seyahat ederken uçağın alacağı " bagaj kilolarına " dikkat edin, ona göre eşyalarınızı ayarlayın, eşyalarınız fazlaysa eşyalarınızın içinde kesici alet ve sprey gibi gazlı araçların içinde olmadığı bir el bavulu hazırlayın ve bunu kendinizle uçağa götürebilirsiniz. Böylece bagaj parası vermekten kurtulmuş olacaksınız. Havaalanlarında yeme içme ihtiyaçları oldukça pahalıdır, bunun için kısa yolculuklarınızda buralarda bir şey yemeyin. Yanınıza atıştırmalık bir şeyler bulundurabilirsiniz.

Konaklama Bütçesi
Konaklama için " ucuz oteller " seçenekleri tatilcilerin ilk adresidir. Oysaki tek çare otel değildir oteller kadar moteller, kamping alanları ve ücretsiz bir alanda çadır atmak, ev kiralamak gibi seçenekler de düşünülmesi gerekiyor. İşimizi ve bütçemizi zorlayacak konaklama adreslerinden uzak durmalıyız. Yoksa tatilin diğer güzelliklerinden kendimizi kısıtlamak zorunda kalabiliriz.

Yeme İçme Bütçesi
Her ne kadar çoğu zaman dikkate alınmasa da en çok bütçe ayırdığınızın başında geliyor. Gideceğiniz yerlere yörelere uygun yemekleri tatmak gibisi yoktur. Ama tabi bu yöreye ait yemekler şişirtilerek bizlere sunulacaktır. Bunları " tatmak için yiyelim " illa ki kendimizi doyurmaya çalışmayalım, yoksa tatili yarıda kesmek zorunda kalabiliriz. Yeme içme ihtiyaçlarımızı süper marketlerde, Burger King gibi kurumsal yemek yerlerinde karşılamalıyız. Amacımız " tatil ve çok gezmek " olmalı. Çok yersek zaten gezemeyiz.

Alternatifleri Göz Önünde Bulundurmalıyız
" Pasaport, vize " gibi masrafları da göz önünde almalıyız. Gideceğimiz tatillere göre ihtiyaçlarımız da doğabilir, mesela yaz tatiline gittiğimizde mayo, güneş kremi gibi gerekli malzemeleri seyahat çantamızda bulundurmalıyız. Gideceğimiz yerde yapacaklarımızı da göz önünde bulundurmalıyız. Gideceğimiz yerin koyları güzelse bir tekne turu yapabiliriz. Bu gibi alternatif masrafları da göz önünde bulundurmamız gerekiyor.

Eğlence Bütçesi
Tatilin temel amacıdır " eğlenmek ve huzur " bulmak. Tatilinizi eğlenceli bir hale getirmek istiyorsanız; gece hayatı, gündüz kaçamakları, spor aktiviteleri, müze gezileri ve birçok ekstra masraf olabilecek masrafları göz önünde bulundurmalısınız.

Alışveriş Bütçesi
İnsanlar gittiği her yerde o yeri hatırlatacak güzel bir süs eşyası ya da kıyafet gibi ihtiyaçlarını almak ister. Evet hatıralık bir şeyler alın, hepsini " bir yerde ve indirimli almaya " çalışın. Herkese de hediyelik eşya almayın. Bu sizin için pahalıya patlayabilir. :)
En Uygun Tatil Bütçesi Nasıl Hazırlanır? Tatil Bütçesi Hazırlamanın Kuralı Yazısı Geçinemiyorum diyenlere ideal bütçe örneği Para Durumu Her Şeyden Önce Bütçesini Düşünen Öğrencilere En Uygun Tatil Tatil için ortalama bütçe bin lirayı aşmıyor Türkiye'de ucuza tatil yapılacak yerler  Türkiye'de Ucuza Tatil Yapabileceğiniz En İyi Yerler Türkiye'de ucuza tatil yapılabilecek yer Seyahat Haberleri Seyahat Tatil Haberleri Seyahat Tatil Rehberi
( GEZİLERE ARAÇ TEMİN EDİLİR ) 
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!
Paylaş: