Mençuna Şelalesi Gezi Rehberi

Mençuna Şelalesi - Artvin - Mençuna Şelalesi

Mençuna Şelalesi ile ilgili görseller
Mençuna Şelalesi Yurtici Tatil ve Gezi Rehberi
Mençuna Şelalesi Nerede?, Nasıl Gidilir? & Burada Neler Yapılır
Mençuna Şelalesi Gezi Rehberi – Nasıl Gidilir? Nerede Kalınır?
Mençuna Şelalesi – Mencuna Konaklari – Arhavi – Türkiye
Mençuna Şelalesi Nerede Nasıl Gidilir

Mençuna Şelalesi, Karadeniz’in incisi Artvin’in Arhavi ilçesi sınırları içerisinde yer alan, yemyeşil doğa içerisinde siyah taşlıkların üzerinden süzülen bembeyaz ve tertemiz suyu ile büyüleyici güzelliğe sahip doğal oluşumlu bir şelale.
Kar sularının eridiği nisan ve mayıs aylarında gürül gürül akan sularıyla büyüleyen ve Arhavi ilçesine 15 km uzaklıkta bulunan Küçükköy Kamilet mezrası mevkiinde yer alan Mençuna Şelalesi’ne, araç yolundan ayrıldıktan sonra 1 saatlik patika yolla ulaşılıyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan ve muazzam bir manzaraya sahip Mençuna Şelalesi, Arılı Dağları’ndan doğan ufak derelerin birleşmesiyle oluşan ve suları yaklaşık 90 metre yükseklikten dökülen vadi tabanında 200 metrekarelik bir göl oluşturuyor. Gölün hemen ardından ise 10 metre yükseklikteki ikinci şelaleden yoluna devam eden su, 200 metre kadar sonra Kamilet Deresi ile buluşuyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde, Artvin’in Arhavi ilçe merkezinin güneyinde 15 km içeride yer alan Mençuna Şelalesi’ne ulaşmak için önce Arhavi merkezine gelmeniz gerekiyor.
Eğer Samsun, Trabzon ve Rize tarafından geliyorsanız, Arhavi’ye girmeden Ortacalar Levhası istikametinde sağa ayrılarak Kamilet Deresi’ni solunuza alıp ilerleyin.
Sapmadan vadi boyu 10 km ilerledikten sonra, Çifte Köprü diğer adıyla da Çifte Kemer Köprülere ulaşacaksınız.
Arhavi’den kara yolu tamamen asfalt olsa da Çifte Kemer Köprü’den (Çifteköprü) itibaren 3,5 km’lik yol, dere boyunca dar devam ediyor.

Türkiye’nin en yüksek şelalelerinden biri olan ve Hopa’ya yaklaşık 21 km uzaklıkta bulunan Mençuna Şelalesi, Trabzon Havalimanı’na ise 160 km mesafede yer alıyor.
Hopa tarafından geliyorsanız, Arhavi ilçe merkezine girerek dereden Beton Köprü’yü geçtikten sonra sola saparak Ortacalar ve Mençuna Şelalesi tabelaları takip ederek kolayca ulaşabilirsiniz.

Mençuna Şelalesi’nin yakınlarına kadar araçla gitmeniz mümkün değil.
Aracınızı dere kenarında yer alan restorandaki uygun bir yere bırakıp önce asma köprüyü sonra da patika yolu yürümeniz gerekiyor.
Yaklaşık 15-20 dakikalık hafif rampa patika yoldan yürüyerek Mençuna Şelalesi’ne ulaşacaksınız.
Patika yolda, korkuluklar, ahşap merdivenler, oturma yerleri ve kaç metre kaldığını gösteren yönlendirici levhalar bulunuyor.

Mençuna Şelalesi, Artvin’in Arhavi ilçesi sınırları içerisinde bulunan eşsiz güzellikteki, Türkiye’nin en büyük şelalelerinden biri.
Bakir doğası, zengin bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliği ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir Doğu Karadeniz adresi.
Mençuna Şelalesi ile ilgili aramalar mençuna şelalesi nerede mençuna şelalesi konaklama mençuna şelalesi hakkında kısa bilgi mençuna şelalesi yüksekliği mençuna şelalesi nasıl gidilir mençuna şelalesi kaç metre arhavi mençuna şelalesi kaç km mençuna şelalesi kamp
Karadeniz otelleri Karadeniz yaylaları Karadeniz turları Karadeniz tatili Karadeniz Yöresel Yemekleri Karadeniz Gezi Özel Günler için organizasyon düzenlenir Gezilere Arac Temin Edilir 

Eğer beğendiyseniz bizi takip etmeyi unutmayın! Esen kalın..
Paylaş: