Samsunlu Ünlüler

Samsunlu / Ünlüler

Ali Erkazan
Usta oyuncu Ali Erkazan Sıdıka dizisinde Zekeriya Saka ve En Son Babalar Duyar dizisinde baba karakterleri ile tanınmıştır. Bir dönem Levent Kırca tiyatrosunda çalışmış 1983 senesinde kamera karşısına geçmiştir. Sinema ve dizilerde aktif olarak oyunculuğunu gerçekleştiren Ali Erkazan yeni dönemde Fox Tv ekranlarında yayınlanacak olan Hayat Sevince Güzel isimli dizide rol alacaktır. Yanık Fahri lakaplı bir taksi şoförünün oğlu olarak Samsun da dünyaya gelmiştir. Ale Erkazan aslen Samsun ludur.


Ali Fuat BAŞGİL 
1899  Çarşamba doğumludur.İlkokulu Çarşamba da, Ortaokulu İstanbul da bitirdi. Birinci Dünya Savaşı nın başlaması sebebiyle lise tahsilini yarıda bırakarak yedek subay teğmen rütbesiyle askerlik görevine başladı. 4 yıl Kafkas Cephesi nde savaştı. 1918 de Fransa ya giderek Lise tahsilini tamamladı. 1921 yılında Paris te Hukuk Fakültesi nde üniversite tahsiline başladı. Boğazlar Meselesi konulu tezi ile Doktor unvanını kazandı. Ayrıca Paris Siyâsî Bilimler Yüksek Okulu ile Sorbon Üniversitesi Edebiyat Fakültesi nin Felsefe Bölümü nden diploma aldı. Lahey Devletler Hukuku Akademisi nin kurslarına katıldı. Burayı bitirip sertifikasını aldıktan sonra 1920 de Türkiye’ye döndü. Millî Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Kurumu na Genel Müdür Yardımcısı olarak tâyin edildi. 1930 yılında Ankara Hukuk Fakültesi nde açılan imtihanı kazanarak Doçent oldu. Bir yıl sonra Profesörlüğe yükseldi. İstanbul Üniversitesi nin kurulması üzerine Anayasa Hukuku derslerini okutmak üzere bu üniversiteye geldi. Bu görevi sırasında Mülkiye Mektebi nde hocalık, İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Mektebi nde müdürlük yaptı. 1937 de Hatay Cumhuriyeti nin Anayasası nı hazırladı. 1939 yılında Ordinaryüs Profesör oldu. Türkiye de ilk defa İş Hukuku derslerini ihdas etti, müfredat programını hazırladı ve hocalığını yaptı. 1938 – 1942 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı idi. 1947yılında Hür Fikirleri Yayma Cemiyeti ni kurdu. 1952 de Pakistan da, 1959 da Ürdün de toplanan İslâm Kongreleri nde ve 1959’da Almanya da toplanan Hukuk Kongresi nde Türkiye yi temsil etti.
27 Mayıs 1960 İhtilâli nden sonra, Milli Birlik Komitesi tarafından, 147 öğretim üyesi içerisinde üniversiteden uzaklaştırıldı. Daha sonra 147 lerin özel bir kanunla üniversiteye dönmelerine imkân sağlanmasına rağmen Başgil, konuyu bir haysiyet meselesi olarak kabul ettiğinden dönüş hakkını kullanmadı. 10 Nisan 1961 de emekliliğini istedi ve politikaya girdi.
15 Ekim 1961 de Adalet Partisi Samsun listesinden bağımsız aday olarak Cumhuriyet Senatosu üyesi seçildi. Türkiye Büyük millet Meclisi nin açılmasından sonra Cumhurbaşkanlığı’na adaylığını koydu. Bazı baskılardan dolayı adaylıktan çekildi ve bunun akabinde de Cumhuriyet Senatosu üyeliğinden istifası istendi.. Daha sonra, Politikanın mizacına uygun olmadığı gerekçesiyle istifa ettiğini  açıklayarak konuyu kapattı. Yurt dışına giderek Cenevre Üniversitesi nde Türk Tarihi ve Türk Dili Kürsüleri nde başkan olarak görev yaptı.
1965 yılında, yaş haddinden emekliye ayrılarak Türkiye ye geldi. 17 Nisan 1967’de vefât etti. Kabri, İstanbul da Karacaahmet Mezarlığı ndadır.
Ordinaryüs Profesör Doktor Ali Fuat Başgil, hayatı boyunca ilmin haysiyetini ve şahsî vakarını korumasını bilmiş, bir Anayasa hocası ve hukuk adamı olarak gerektiğinde kanaatlerini sözlü ve yazılı olarak açıklamıştır. Siyâsî, sosyal ve hukukî sahalarda pek çok eser yazdı. Din ve laiklik konularındaki, 27 Mayıs İhtilâli hakkındaki görüşleri büyük ilgi uyandırmıştır.


Alperen Pak 
Genç oyuncu Alperen Pak Kadıköyspor da filiz lisans ile futbol yaşantısına 2006 yılında adım atmıştır. Daha sonra Yolspor amatör takımında bir süre oynamış ve kısa sürede Samsunsporun kadrosuna dahil olmuştur. İlk profesyonel futbol yaşantısına 29 Ağustos 2014 tarihinde adım atan Alperen Pak aslen Samsun 19 Mayıs doğumludur.


Aykut İspir 
Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tiyatro bölümü mezunudur. 1980 senesinde Samsun da doğan oyuncu yine Samsun da Düşevi Oyuncuları isimli özel bir tiyatro da tiyatro eğitimi almış ve oyuncu kadrosunda yer almıştır. Oyunculuk ve Dj lik yapmaktadır.
Haliç Üniversitesi nde yüksek lisans yapmasına rağmen ardından Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü ndende mezun olmuştur.
Bugüne kadar Harem, Bizim Yenge, Alemin Kralı ve Sevdaluk gibi projelerde rol almıştır. Yeni sezonda ise 2017 yılının yaz dizilerinden olan İki Yalancı isimli dizinin oyuncu kadrosuna dahil olmuştur.


Belma Mamati 
1968 doğumlu tecrübeli oyuncu Belma Mamati özellikle son dönemlerde rol aldığı dizilerde anne rolünü üstlenmektedir. 2 kızı ve 1 oğlu olan Belma Mamati Samsun da dünyaya gelmiştir. Bugüne kadar Belma Mamati Leblebi Tozu filminde başrol oynamıştır.
Akasya Durağı, Kız Annesi, Arka Sıradakiler, Kurt Kanunu, Acayip Hikayeler, Ötesiz İnsanlar, Kanal-İ-Zasyon, Alın Teri, Hicret, Helal Süt, Çılgın Dershane 3, Leblebi Tozu, Gölgedekiler, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Hayat Bazen Tatlıdır, Adı Efsane ve Geri Döndü gibi bir çok projede rol almıştır. 2017 yılında ise Rüya dizisinde Münevver karakterini canlandırmaktadır.


Bülent Çavuşoğlu 
1968 yılında dünyaya gelen İş Adamı Bülent Çavuşoğlu Samsun Terme doğumludur. İlköğretim eğitimini Terme Atatürk İlkokulunda okumuş ardından Samsun Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Sosyal Antropoloji Bölümünden mezun olmuştur. 2000 yılında ise Yeditepe Üniversitesi MBA programı dalı ile Yüksek Lisans yapmıştır.



Çağla Demir
Çağla Demir 1992 yılında dünyaya gelmiştir. İlköğretim, Ortaöğretim ve Lise Eğitimi nin ardından Ankara Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi ni tamamlamıştır. Oyunculuk öncesinde kariyerine model olarak adım atan güzel oyuncu özellikle Medcezir dizisinde canlandırdığı Ceren karakteri ile büyük çıkış yakalamıştır. Yeni sezonda Star Tv ekranlarında yayınlanan Kara Sevda dizisi oyuncuları arasında yer alan Çağla Demir dizide Banu karakterini canlandırmaktadır. Çağla Demir aslen Samsun ludur ve Samsun doğumludur.



Cavit ERSOY 
15 Mart 1943 tarihinde Samsun da doğdu.Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu olup ,Musıki çalışmalarına 1959-1960 yıllarında lise öğrencisi iken başlamış ve kendi kendine yürüttüğü çalışmalarının yanında merhum Mustafa BESEN !den ud, nazariye,uslup ve teganni dersleri aldı.
Aruz ölçeğinin Türk Müziği bestelerine uygulanması konuları hakkında kapsamlı çalışmalar yaptı ,1969 yılında Samsun Musıkı Cemiyeti kurucuları arasında yer almış,cemiyette yönetim kurulu üyeliği,icra heyeti üyeliği,hocalık,şef yardımcılığı ve bir dönemde Şef olarak görev üslenmiştir.
Samsun Belediye Konservatuarı!nın kuruluşundan(1979) kısa süre sonra Türk Sanat Musıkisi İcra Heyeti Şefliğine getirilerek bu Konservatuarda günümüze kadar Uslup,Teganni,Nazariyat ve Solfej dersleri ,1982 yılında kurulan 19 Mayıs Üniversitesi TSM KOROSU nun Şefliğini üslenerek sahne ve TV konserleri verdi,
Beste çalışmalarına 1972 yılında sözleri Tamer Çağlayan!a ait olan ve TRT repertuarına giren ilk eseri Hicaz-Diyek (önce kor birkaç adım)isimli şarkı ile başlamıştır.Bugün 35 şarkı ve fantezisi TRT repertuarındadır.
TSM Çocuk arkıları ile TRT ve Devlet Başkanlığı yarışmalarında 3 mansiyon ödülü vardır.Ayrıca 2003 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuarı TSM Şarkı yarışmasında mansiyon ödülü almış,2004 yılı TRT Alaturka Beste yarışmasında 1 şarkısı finale kalmış,Kültür Turizm Bakanlığının 2005 yılında açtığı ( Az Kullanılan Makam Ve Usullerde Beste Yarışması)ında 4 eseri ödül kazanmıştır



Celil Sağır 
Türk futbol tarihinin unutulmaz isimleri arasında yer alan Celil Sağır 1974 yılında Samsun da dünyaya gelmiştir. Samsunspor takımı alt yapısında başladığı futbol kariyerine Fenerbahçe takımı ile devam etmiştir.
Ardından Malatyaspor, Samsunspor, Rizespor ve Tekirdağspor takımlarında forma giymiştir. Toplam 7 kez Türkiye A Milli Takımı formasını giyen Celil Sağır 2013 yılında aktif futbol yaşantısını sonlandırmıştır.
Samsunspor takımı taraftarlarında gelmiş geçmiş en iyi Samsunspor ilk onbiri arasında yer alan Celil Sağır bu camiada İmparator lakabı ile tanınmaktadır. Ayrıca 2016 yılında Tv8 ekranlarında yayınlanmış olan 4 büyüklerin efsane kadrolarındada Fenerbahçe forması ile yer almıştır.
2017 yılında Samsunspor takımını yalnız bırakmamak ve gidişatın kötü olması nedeni ile Celil Sağır yönetime aday olduğunu açıklamıştır.



Cem Dizdar 
TRT Spor ekranlarında ve Fanatik Gazetesinde yorumcu ve spor yazarı olarak çalışmalarını sürdüren Cem Dizdar 1965 yılında Samsun da dünyaya gelmiştir.
Bir röportaj da evlerini Çiftlik Mahallesinde olduğunu ve ara sıra Çiftlikte evine gittiğini ve orada doğup büyüdüğünü belirtmiştir.
Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi nde Matematik eğitimini yarıda bırakmış ve İstanbul da Felsefe bölümünden mezun olmuştur. Babası Veysel Bey vefat etmiştir. Annesi Birsen Hanım dır, Ersin ile Esra isimlerinde iki kardeşi vardır.
Günümüzde Serkan Yetkin ile birlikte TRT ekranlarında Spor Manşet programını hafta içi her gün saaat 11 de sunmaktadır.



Cemal SAFİ 
1938 yılında Samsun da doğdu. Babası merhum Mehmet Safi, annesi merhume Ayşe Safi dir. Öğrenimine Sakarya İlkokulu nda başladı. Samsun Sanat Okulu nda son verdi. Şiire ilgisi küçük yaşlarda başladı. Ancak 40 yaşına dek fazlaca dışa açılmadı. 1978 yılından sonra ismi değişik çevrelerde duyulmaya başladı. Başta sevgi olmak üzere hemen her konuda şiir yazmaktadır. Ayrıca taşlamaları geniş çevrelerde bilinip okunmaktadır. İlk şiirlerini Orhan Gencebay besteledi. 1990 yılında, Rüyalarım Olmasa, 1991 yılında, Vurgun adlı bestelerin güftekarı olarak iki yıl ard arda yılın şairi seçildi. 1990 yılında müzikli bir şiir kasedi çıkardı. 1993 yılına kadar yazdığı şiirleri, Vurgun adlı ilk kitabında yayınladı. İkinci şiir kitabı ise Sende Kalmış tır. Şairin bu güne kadar 40 tanesi Orhan Gencebay tarafından olmak üzere, 150 civarında şiiri bestelendi. Şair, yaz aylarını geçirmekte olduğu Akçay da her yıl Akçay Şairler ve Bestekârlar Festivali ni organize ederek, şiire olan katkısını sürdürmektedir. Cemal Safi evli ve üç çocuk babasıdır. Eserleri: Şiirlerinin bir bölümünü topladığı, Vurgun (1978), Sende Kalmış (2000) ve Kıyamete Kırk Kala (2002) adlı kitapları yayımlandı.


Enes İslam İlkin 
Samsunspor takımının genç yıldız adaylarından Enes İslam İlkin 11 Ocak 2000 yılında Samsun’da dünyaya gelmiştir.
Tekkeköy Spor takımı alt yapısında 2011 yılında futbola başlayan Enes İslam İlkin 2012 yılında Amatör transfer ile Samsunspor alt yapısına geçiş yapmıştır. 26 Haziran 2016 yılında Samsunspor takımında profesyonel sözleşme imzalayan Enes İslam İlkin Türkiye U17 Milli takım formasını giymektedir.
Medyada sıkça Beşiktaş ile ismi anılan Enes İslam İlkin aslen Samsun Tekkeköy nüfusuna kayıtlıdır.



Ercüment Vural 
Usta sanatçı Ercüment Vural bugüne kadar Rüzgârı Beklerken, Kırmızıya Çalıyor / Like Red, Rüyalar, O Zaman, Morfoz ve İzler isimli albümleri ile müzik kariyerini sürdürmüştür. Yorumcu kimliğinin dışında Besteci, Söz yazarı, Solist, Piyanist ve Aranjör dür.
Özellikle 1995 yılında Rüyalar isimli albümü ile büyük beğeni kazanmıştır. O dönemde Gemiler, Son Bir Sigara İçelim, Hiç Keyfim Yok gibi parçaları hit olmuş ve müzik severler tarafından beğenerek dinlenilmektedir.
1959 yılında dünyaya gelen Ercüment Vural aslen Samsun ludur ve Samsun doğumludur.



Fatih Atlı 
9 Mayıs 1984 tarihinde Samsun un Ladik ilçesinde doğdu. Ladik Çok Programlı Lisesi mezunu. Güreş hayatına ustası Bayram Ertan ın himayesinde 1999 yılında Ladik Belediye Spor Kulübü nde başladı.
Yağlı güreşin tüm inceliklerini er meydanlarında uyguladı. Her güreşçinin 10 yılda geleceği dereceye 6 yıl gibi kısa bir süre içerisinde geldi.
2000 yılında Edirne/Sarayiçi nde geleneksel olarak her yıl yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri nde deste Küçük Boyda çeyrek finale kadar geldi.
2001-2002-2003 yıllarında Kırkpınar Yağlı Güreşleri nde çeşitli boylarda çeyrek finale yükseldi.
2004 yılında İlk kez katıldığı Samsun da yapılan Türkiye Serbest Güreş Şampiyonasında 97 kg da yarı finale çıktı.
2005 yılında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde
Büyük Orta Boyda en güçlü 7 rakibini yenerek 1. kürsüsüne çıktı.
2006 yılında yine Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Başaltı Boyunda 1. kürsüsüne çıktı. Aldığı bu dereceyle baş pehlivanlık derecesine yükseldi.
Mersin/ Tarsus Belediyesi nden gelen transfer teklifini kabul ederek bu kulüpte güreş hayatına devam etti.
2007 yılında yapılan Plaj Güreş Dünya Şampiyonası nda 120 kiloda şampiyon oldu.
Güreş hayatına Samsun Büyükşehir Belediyesi nde devam ediyor.
2008 yılında Kırkpınar da çeyrek finale yükseldi. 2011'de ise üçüncü olarak kürsüye çıktı. Aynı zamanda 2011 yılının en teknik güreşçisi seçildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi BESYO da eğitimine devam ediyor.
2014 yılında Kırkpınar Başpehlivanı oldu.



Ferdi AKARNUR 
Ferdi Akarnur, 27 Ocak 1946 tarihinde Samsun da dünyaya geldi.
İlkokulu Fazılkadı İlkokulu nda okuduktan sonra Namık Kemal Ortaokulu nu bitirdi. Ardından Sanat Enstitüsü Motor Bölümü nden mezun oldu.
Tiyatro ile ortaokulda tanışan Akarnur ilk rolünü Reşat Nuri Güntekin in tek perdelik İSTİKLAL oyununda aldı. 1966 senesinde Öğretmenler Derneği ile Samsun Oda Tiyatrosu nun kuruluşunda yer aldı.
1966 senesinde Samsun dan ayrılan Akarnur İstanbul a gelerek Orhan Erçin Tiyatrosu nda profesyonel oyunculuğa başladı.

Askerlik görevini Sivas da yaptıktan sonra Ankara Oyuncularına, ardından Lale Oraloğlu tiyatrosu ve 1980 senesinde de Levent Kırca tiyatrosuna katıldı.
1992 senesinde Yasemin Yalçın Tiyatrosu’na katıldı. 2006 senesinde Asuman Dabak ın kurduğu Tiyatro Komedi de Papaz Kaçtı oyununda rol aldı.
2002 – 2014 yılları arasında Birol Güven yapımcılığında çekilen Çocuklar Duymasın adlı dizide başrollerde  rol aldı.
2014 senesinde başrollerde Hande Soral, Serkan Şenalp ın oynadığı  Birleşen Gönüller isimli sinema filminde Fikret Hakan ile beraber oynadı.
Ferdi Akarnur iki çocuk babasıdır.


Ferhan Şensoy 
6 Şubat 1951 tarihinde Samsun'un Çarşamba ilçesinde doğdu.Yazar, tiyatro oyuncusu ve yönetmeni.1972'de gittiği Fransa'da Sahne Sanatları Yüksekokulunu bitirdikten sonra Magic Circus'da yönetmen yardımcılığı görevini üstlendi. 1975'te Türkiye'ye döndü ve Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner gibi topluluklarda çalıştı. Bilimum Haneler(1975), idi Amin-Avanta Lavanta (1976), Dur konuşma sus söyleme(1977), Bizim Sınıf (1977) gibi oyunları Devekusu Kabare, Ali Poyrazoğlu, Tuncay Özinel tiyatrolarında sahnelendi. Şensoy bu dönemde televizyonlardaki skeçleriyle de geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. 1978-79'da Ayfer Feray Topluluğuyla turnelere çıktıktan sonra 1980'de Yapı Endüstrisi Merkezinde Ortaoyuncular topluluğunu kurdu. O yılın sonunda küçük sahneye geçen topluluğuyla, bes yıl süreyle oynanan Şahları da vururlar, Kahraman bakkal süpermarkete karsı, Kiralık oyun, Anna'nın yedi ana günahı, içinden tramvay geçen sarkı, Ferhangi şeyler, istanbul'u satıyorum, Kiralık Padişah gibi kendi yazdığı oyunları sahneledi ve oynadı. Şubat 1987'de Muzır müzikal oyunu, Egemen Gösteri Merkezinde (eskiden şan tiyatrosu'ydu) çıkan kuşkulu bir yangın sonucunda yapı kullanılmaz hale geldi. Keşanlı Ali Destanı'nı sahneledi. Bu arada Kel Hasan'dan , İsmail Dümbüllü'ye, ondan da Münir Özkul'a geçen simgesel kavuğu Özkul, Şensoy'a devretti. Şensoy eski ses tiyatrosunu düzenleyerek, Ses 1885 adıyla yeniden gösterilere açtı.Şensoy yazdığı ve sahnelediği sıradışı oyunlarda daha çok dil inceliklerine dayanan mizah öğelerini kullanarak güncel konulara eleştiriler getirmiştir. Geleneksel Türk tiyatrosundan epik tiyatroya kadar çeşitli uslüplardan izler taşıyan bu çalışmalarıyla 20. yüzyıl sonlarında Türk tiyatrosunda kendine özgü bir yer edinmiştir.



Ferhat Yılmaz 
1973 doğumlu oyuncu Ferhat Yılmaz 1999 senesinde katıldığı Yılan Hikayesi dizisi oyuncuları arasında Rambo Berk karakteri ile tanınmıştır. Kadıköy Halk Eğitim Tiyatro Merkezi nde eğitim alan Ferhat Yılmaz 8 sene gibi bir süre profesyonel olarak radyo programcılığı yapmıştır. En son 2016 yılında Sevda Kuşun Kanadında isimli dizide rol alan Ferhat Yılmaz aslen Samsun ludur ve Samsun da dünyaya gelmiştir.



Gökhan Gönül 
Gökhan Gönül ün annesi ev hanımı, babası ise kuaförlük yapmıştır. Hakan ve Volkan isimlerinde iki kardeşi vardır, kardeşleride amatör olarak futbol oynamaktadırlar.
6 yaşında iken ailesi ile birlikte Bursa’ya taşınmış ve Bursa Yol takımı alt yapısında futbola adım atmıştır. Daha sonra Gençlerbirliği, GB Oftaşspor takımlarında forma giymiş 2007 yılında 1.400 Milyon Euro bonservis bedeli ile Fenerbahçe takımına transfer olmuştur.
2007 yılından 2016 yılına kadar aralıksız olarak Fenerbahçe formasını başarı ile giyen Milli futbolcu 2016 sezonunda Beşiktaş takımına 6 Milyon Euro imza bedeli ile anlaşma yapmıştır. Bugüne kadar toplam 64 kez Türkiye A Milli Takım formasını giyen Gökhan Gönül sağ bek mevkide görev yapmaktadır.
Hatice Gönül ile evlidir ve bu evliliğinden Kuzey isminde bir oğlu vardır. Milli futbolcumuz Gökhan Gönül aslen Samsun Bafra’lıdır ve 1985 yılında Bafra’da doğmuştur.


Hakan Bilgin 
Hakan Bilgin Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu çalışmalarının ardından 1990 senesinde Ortaoyuncular ile profesyonel oyunculuk kariyerine adım atmıştır. Hakan Bilgin Samsun doğumludur, aslen Artvin Arhavi’lidir. Son dönemde Trt 1 ekranlarında yayınlanan Zeyrek İle Çeyrek adlı dizide Amir karakterini canlandırmaktadır.


Halil İbrahim Pekşen 
1993 yılında dünyaya gelen futbolcu Halil İbrahim Pekşen 2006 yılında Havza Belediyespor alt yapısı ile futbol yaşantısına adım atmıştır. Ardından Kadıköyspor, Samsunspor, Eyüpspor, Turgutluspor, Büyükçekmece Tepecikspor, Samsunspor, Atiker Konyaspor formalarını giymiştir. Günümüzde Samsunspor forması ile futbol kariyerini sürdüren Halil İbrahim Pekşen aslen Samsun Havza lıdır ve Havza doğumludur. Özge Pekşen ile evlidir.




Hikmet KARAGÖZ 
Karikatürist, tiyatro sanatçısı. Samsun un Vezirköprü İlçesi nde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul'da yaptı. 1964 te Ulvi Uraz Tiyatrosu nda sahneye çıktı. Daha sonra çeşitli tiyatrolarda çalıştı. 1970 te sokak karikatürcülüğüne başladı. Uzun süre tabelacılık yaptı. Karikatür sergi ve yarışmalarına katıldı. 1979 da İnşaat Mühendisleri Odası nın Çevre Sorunları  konulu yarışmasında ikincilik ödülü aldı.bir çok dizide rol almıştır.


Hüseyin Avni Lifij 
1886 Hüseyin Avni (Lifij) Samsun ili Lâdik ilçesine bağlı Karaaptalsultan Köyünde doğdu. 1887 Ailesi İstanbul da Rumeli Hisarına yerleşti. 1893 1893-1896. İlk öğrenimini Fatihte, Aşıkpaşa mahallesindeki mahalle okulunda yaptı. Bu okulda resim ve müzik dersleri ile ilgilendi. 1896 1896-1898. Orta öğrenimini Nadir Beyin Şehzadebaşındaki  Numune-i Terakki Mektebi nde yaptı. İdadi mezunu bir kişiden ilk Fransızca dersini aldı. 1898 1898-1900 arası hasta olduğundan okula gönderilmedi. 1901 Nafıa Nezaretinin Demiryolları Müdürlüğü nde işe girdi. Fransızca öğrenmek için  Alyans İsraelit  okuluna kısa bir süre devam etti. İskender Ferit Bey den özel Fransızca dersi almaya başladı. 1903 1903-1904. Fransızca dersleri devam etti. Anatomi öğrenmek için Mülkiye Tıbbıyesi ne, boya tekniğini öğrenmek için de  Eczacı Mektebi nin Fizik ve Kimya derslerine dinleyici öğrenci olarak katıldı. 1906 İskender Ferit ve yeni tanıştığı Henri Prost, resimlerini Müze Müdürü Osman Hamdi Beye götürmesini önerdiler. Genç ressamın pipolu oto portresini beğenen Osman Hamdi Bey, bundan sonra yapacağı resimleri kendisine göstermesini istedi. 1908 (İkinci Meşrutiyet). Hüseyin Avni, Müze Müdürü Osman Hamdi Bey tarafından Abdülmecit Efendiye, resim tahsili için Paris e göndermek istediği öğrenci adayı olarak tavsiye edildi. Genç ressam, aslında 1906 da gerçekleştirdiği pipolu kendi portresini 1908 olarak tarihleyip imzalayarak Abdülmecit Efendi nin beğenisine sundu. 1909 Elde bulunan yazılı belgede kendi açıklamasına göre sanatçı 11.1.1909 da Fransaya hareket etti. 26 Şubat 1909 da Pariste  I Ecole Nationale Speciale des Beaux-Art dan kurları izleme belgesi aldı ve Cormon Atölyesinde resim çalışmalarına başladı. 1909-1912. Ressam Guillonnet ve Ressam Andre Lecomte Du Noüy ile dostluk kurarak arada atölyelerine devam etti. 1912 İstanbul a geri çağırıldı. 1912-1914. İstanbul Sultanisi nde (İstanbul Erkek Lisesi) resim öğretmeni olarak görev yaptı. 1915 Kandilli İnas Sultanisi nde (Kandilli Kız Lisesi) Fransızca öğretmenliği yaptı. 27 Ekim. Pariste Louvre Müzesinde sanatçı tarafından kopyası yapılan Luca Giordano nun Mars ile Venüs tablosunun kopyasının da bulunduğu koleksiyon Güzel Sanatlar Okulunda toplandı ve okulun büyük salonu ile yanındaki odada sergilendi. 1916 İlkbahar 1. Galatasaraylılar Yurdu Resim Sergisi ne iki resim ile katıldı. 26.7.1916. Hilal Gazetesi nde (No.418) Le Mouvement Artistique, I Exposition de Peinture du Galata-Saraililar-Yourdou  başlıklı yazısı yayınlandı. 1917 Sonbahar. İstanbul’da Galatasaraylılar Yurdunda açılan Savaş Resimleri ve Diğerleri  Sergisi ne, 20 resim ile katıldı. 1918 Şubat-Mart. Orient Litteraire in idare kısmında düzenlenen ilk sergi, Avni Lifij in kişisel sergisi oldu. (Desenler, yağlı boyalar). (28/2/1918. Orient Litteraire de Jean Elle in sanatçı hakkında makalesi, 3/3/1918. Orient litteraire de Notre exposition adlı makale.) (Mütareke.) Davutpaşa Orta Mektebinde Fransızca öğretmenliği yaptı. VİYANA’da sergilenen Savaş Resimleri ve Diğerleri Sergisi ne 18 resim ile katıldı. (Katalog der Ausstellung Türkischer Maler – 1918) 1919 11 Temmuz. Doktor İbrahim Şazi nin Kızı Harika Şazi ile nikahlandı. Galatasaray Resim Sergisi’ne bir resim ile katıldı. 1921 12 Mart. İçinde sanatçının da beş eseri bulunan hükümete ait olan 56 adet tablo, Maarif Kurulunun 12.3.1921 günlü mazbatası uyarınca Resim Eserleri koleksiyonuna katıldı. (Elvahı Nakşiye Koleksiyonu [Resim Tabloları Koleksiyonu], yazan: Müze Müdürü Halil Edhem, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları Sayı 58, 1924) 1922 25 Mart. Doktor İbrahim Şazi nin kızı Harika Şazi ile evlendi. 16 Temmuz-Ağustos sonu. Türk ressamlar Cemiyeti Tarafından düzenlenen 4. Galatasaray Resim Sergisi’ne üç resim ile katıldı. Aynı yıl kurulan Serbest Resim Atelyesindeki sergiye 7 poşad ve 1 eskiz ile katıldı. Ekim. Bursa’ya Mustafa Kemal’i karşılamak için giden öğretmenler arasında sanatçı ile birlikte eşi Harika ve eşinin kardeşi Heykeltraş Nijad’da bulunuyordu. Mustafa Kemal Avni Lifij i Ankara’ya götürdü ve Erkanı Harbiye de dört ay misafir etti. Sanatçı Ankaraya bu ilk ziyaretinde Mareşal Fevzi Çakmak ın portresini gerçekleştirdi. (Bugün Ankarada Milli Kütüphanede) Ankara dönüşü Karagün  ve Akgün  tablolarının hazırlık çalışmalarına başladı. Bir yıl sonunda söz konusu komposizyon tuvale uygulandı. (Bugün Ankarada Milli Kütüphanede) 1923 Sanayi-i Nefise Mektebi Alisi Tezyini Sanatlar (Dekoratif Sanatlar) öğretmenliğine atandı. Ölümüne kadar Sanayi-i Nefise Mektebi Alisi Tezyiniye Muallimi olarak görevde kaldı. Mareşal Fevzi Çakmak Mesaide tablosunu gerçekleştirdi. (Bugün İstanbul Resim ve Heykel Müzesinde) 1924 Halil Edhem in  Elvahı Nakşiye Koleksiyonu  (Resim Tabloları Koleksiyonu) kitabı T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yayınlarda (Sayı: 58) yayınlandı. 1925 26.12.1925. Sanatçı Sanayi-i Nefise Mektebi Alisinden Fransaya gitme iznini aldı. 1926 15.2.1926 – 14.3.1926 arası sanatçı tekrar Paris te. Maurice Meys in konferansına davetli olarak gitti.


Hüseyin Özay 
Hüseyin Özay Samsun Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunudur.
1959 doğumlu oyuncu Diriliş Ertuğrul dizisinde Korkut Bey karakterini canlandırmaktadır.
Hüseyin Özay aslen Samsun Vezirköprü lüdür ve Vezirköprü doğumludur.



İmran Okumuş 
İş Adamı İmran Okumuş 1965 senesinde Samsun Terme de dünyaya gelmiştir.
Küçük yaşlarda çalışma hayatına atılan İmran Okumuş Lise çağında iken Samsun Terme de Akalın Tesislerinde müdür olarak akaryakıt sektörüne adım atmıştır.
Usun seneler bu tesislerin müdürlüğünü yapmış ve 1990 da kendisine ait olan bir akaryakıt istasyonu ile çalışma hayatına devam etmiştir.
2000 de Ulusoy Terme Tesisleri nin sahibi olmuş ardından Samsun ve İstanbul ile birlikte toplam 3 akaryakıt istasyonuna sahip olmuştur.
1993 yılında Samsun Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası yönetim kurulu üyesi, 1999’da Teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcılığı ve 2015 yılında PÜİS Genel kurulunda Genel Başkanlık görevine geçmiştir.
Evli ve üç çocuk babası İmran Okumuş aslen Samsun Terme lidir.




Kürşat Kurnaz 
1989 yılında dünyaya gelen oyuncu Kürşat Kurnaz Karadayı dizisinde Fettah, Kara Para Aşk dizisinde Tolga ve Masal sinema filminde Dr. Haydar karakterini canlandırmıştır.
Yeni sezonda Sevda Kuşun Kanadında isimli dizide ise Fethi karakterini canlandıran Kürşat Kurnaz Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü nden mezun olmuştur.
2 sene Adana Devlet Tiyatrosu nda sözleşmeli olarak çalışan Kürşat Kurnaz aslen Samsun Bafra lıdır ve Bafra doğumludur.


Levent Kırca 
Aydınlık Gazetesi yazarıdır. İlk kez 1964'te Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Tiyatrosu ve Halk Oyuncuları'nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.
1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu'nu kurdu. Eski eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. 1988'de başlayıp 22 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonar Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.
1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi'nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardandır.  1 Mart 2011 tarihinden itibaren yayın hayatına günlük gazete olarak devam eden Aydınlık Gazetesi'nin yazarıdır. Sanatçının ikisi ilk eşinden, ikisi de Oya Başar'dan olan 4 çocuğu bulunuyor.


Leyla Kader İlhan 
1970 yılında dünyaya gelen Leyla Kader İlhan Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur. 2014 yılında Hayat Yolunda dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini gerçekleştirmiştir. Ayrıca Aşkların En Güzeli, Senden Bana Kalan gibi sinema filmlerindede rol alan Leyla Kader İlhan aslen Samsun ludur ve Samsun da dünyaya gelmiştir.

2017 yılı itibariyle Kanal D ekranlarında yayınlanmakta olan Kara Yazı dizisinde Esma karakterini canlandırmaktadır.


Mehmet Aslantuğ 
Samsun ili Çarşamba ilçesinin Dikbıyık mahallesinde dünyaya gelen Aslantuğ, anne tarafından Ubıh, baba tarafından Abzah olan Çerkes kökenli çiftçi bir ailenin 5. ve son çocuğu olarak doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini ise Terme ilçesinde tamamladı. 1978 yılında işletme fakültesine kaydını yaptırdı ancak öğrencilik yıllarında, Deneme Sahneleri nde başlayan oyunculuğunu, 1985 yılında, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme eğitimini bırakarak profesyonelleştirdi. 1993 yılında Detay Film'i kurdu. Arzum Onan'la evli. Can adında bir oğlu var.



Mehmet Özdilek( Şifo Mehmet) 
Mehmet Özdilek (1 Nisan 1966; Ladik, Samsun), Şifo Mehmet lakaplı Türk teknik direktör ve eski futbolcu. Mehmet Özdilek, futbola Samsun Ladikspor'da başladı. Samsun Ladikspor'da amatör olarak burada oynarken 2. ligde mücadele eden Kahramanmaraş Spor Kulübü'ne transfer oldu. Çok başarılı bir sezon geçirerek takımının 1. lige çıkmasında büyük pay sahibi oldu.

Oyun stili ile dönemin Belçikalı yıldız futbolcu Enzo Scifo'ya benzemesi nedeniye kendisine bu futbolcunun adı antrenörü tarafından lakap olarak takıldı ve futbol hayatı boyunca Şifo Mehmet olarak anıldı.

Kahramanmaraş'taki performansı ile büyük takımların dikkatini çekti ve 1988 yılında aktif futbol hayatını tamamlayacağı Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne transfer oldu. 13 sezon boyunca aralıksız olarak Beşiktaş'ta forma giydi ve çalıştığı her teknik direktör tarafından ilk 11'in değişilmez oyuncusu olarak oynatıldı. Sadece John Toshack döneminde Galli teknik direktör ile bir sürtüşme yaşadı ve yedek oyuncu olarak bir dönem geçirdi.

Orta saha ve zaman zaman forvette yer aldı. Kısa boyuna karşın zamanlaması ve futbol zekası ile sayısız kafa golü atan Mehmet Özdilek, oynadığı 387 lig maçında 130 gol kaydetti. Bu rakam ona, tüm zamanlarda Türkiye Birinci Ligi'nde en çok gol atan orta saha futbolusu unvanını getirdi. Hayatında sadece bir kart yemiş olması, onun ne kadar centilmen biri olduğunu göstermektedir. Fakat bu kart, bir kırmızı karttı ve kariyerin sonuna doğru verilmişti.

4 Ağustos 2001 günü AC Milan ile BJK İnönü Stadı'nda oynanan jübile maçı ile aktif futbol hayatına son verdi.

4 lig, 4 kupa, 4 Cumhurbaşkanlığı, 1 Başbakanlık ve 5 TSYD Kupası Şampiyonluğu yaşadı. 31 kez A Takım, 7 kez Olimpik olmak üzere Milli formayı 38 kez giydi. Son 3 yılında Beşiktaş'a kaptan olarak hizmet veren Mehmet Özdilek, futbolu bıraktıktan 10 gün sonra 1 yıl boyunca İngiltere'de antrenörlük ve yabancı dil eğitimi aldı. Newcastle United'da sportif direktör olan Gordon Milnesayesinde önce Bobby Robson sonra ise Alex Ferguson ile tanışma fırsatı yakalamıştır. İngiltere'de kaldığı süre boyunca kulüplerin yapılarını, sezon başı çalışmalarını ve transfer politikalarını incelemelerde bulunmuştur. 2004 yılında teknik direktörlüğe ilk adımını Malatyaspor'da attı 4 ay süren kısa deneyimi sonrası görevini bıraktı. 2005 Temmuz ayında Fatih Terim'in yardımcısı olarak Millî Takım antrenörlüğü görevine başladı. 16 Kasım 2005 günü İsviçre ile oynanan Dünya Kupası eleme maçından sonra İsviçreli bir futbolcuya taktığı çelme sonucunda çıkan olaylar sebebiyle 24 Kasım 2005 günü görevini bıraktı. 12 ay ceza yedi. Arada birkaç ufak takıma da gittikten sonra 2008-09 sezonunda Antalyaspor ile anlaştı. 2012-13 sezonunun 9. haftasında Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 1-3'lük skorla yenerek Fenerbahçe'nin evinde 47 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. Buna mutakıben çoğu spor yorumcusu ve eleştirmen tarafından Haftanın Teknik Direktörü seçildi.[4]

2012-13 sezonu sonunda Antalyaspor başkanı Hasan Akıncıoğlu'nun istifa etmesinin kararı ardından teknik direktör Mehmet Özdilek de istifa ettiğini açıkladı. Mehmet Özdilek, 2008 yılından 2013 yılına kadar Antalyaspor'u çalıştırdı. 2012-2013 sezonunun 8. haftası sonunda ligin son sırasına yerleşen Gençlerbirliği'nin başına 9. haftadan itibaren geçen Özdilek, kırmızı siyahlı ekibin başında 26 maça çıktı. Bu maçlar sonucunda topladığı 41 puanla ekibini Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Kardemir Karabükspor'un ardından 5. sıraya kadar çıkaran Özdilek, Gençlerbirliği ile ligi 45 puanla 9. sırada tamamladı. Kulübün transfer politikası konusunda kulüp yönetimi ile anlaşamayan Özdilek, 26 Mayıs 2014'te karşılıklı anlaşma ile sözleşmesini fesh ettti.




Melisa Şalgam 
Arka Sokaklar Asiye karakteri ile kamera karşısında oyunculuk kariyerini sürdüren Melisa Şalgam daha önce Benim Adım Feridun sinema filminde Çisem karakterini canlandırmıştır.

1996 yılında dünyaya gelen güzel oyuncu aslen Samsun ludur ve Samsun doğumludur. 2001 yılında ailesinin işi nedeni ile Antalya ya taşınmışlardır. İlköğretim ve Lise eğitimini Antalya da tamamlamıştır. Ardından yine Antalya da bir çok tiyatro oyununda yer almıştır. Ayrıca piyano, şan, solfej eğitimide almıştır.

Lise döneminde 1 yıl tiyatro eğitimi alan Melisa Şalgam daha sonra kamera önü oyunculuk eğitimi ile kendisini geliştirmiştir.

Lise den sonra İstanbul Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk bölümünü kazanan Melisa Şalgam 2. sınıfta iken Benim Adım Feridun filminde rol almış ardından Firardayız adlı sinema filmindede oyunculuk yapmıştır.


Mete Yarar 
Mete Yarar Kara Harp Okulu ndan Piyade Teğmen olarak mezun olmuş daha sonra 20 sene TSK’nin birimlerinde görev yapmış en son Özel Kuvvetler Komutanlığında Binbaşı olarak görevinden emekliliğine 1.5 sene kala istifa etmiştir. TSK bünyesinde iken 10 seneden uzun bir süre Güneydoğuda görev alan Mete Yarar günümüzde güvenlik uzmanı kimliği ile köşe yazarlığı ve programlar yapmaktadır.

Ayrıca özel sektörde işletme, basın iletişim ve lojistik alanlarda danışmanlığını sürdüren Mete Yarar eşinden ayrılmıştır evliliğinden 1 oğlu vardır. Mete Yarar aslen Samsunlu dur ve Samsun doğumludur. 2015 yılında 60 Yıllık İttifakta Son Gün isimli bir kitap yayınlamıştır.



Muhammed Furkan Dursun 
Milli güreşçimiz Muhammed Furkan Dursun Yunanistan Atina da Dünya Yıldızlar Grokoromen Güreş Şampiyonası nda finalde rus rakibini yenmiş ve Dünya Şampiyonu olmuştur. Aslen Samsun Havza lıdır ve Havza da dünyaya gelmiştir.

Özel İosb Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi mezunudur. Yaşantısını İstanbul da sürdüren Muhammed Furkan Dursun İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımında çalışmalarını sürdürmektedir.



Muhammet Uzuner 
Usta oyuncu Muhammet Uzuner Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. 1965 yılında Samsun da dünyaya gelen Muhammet Uzuner kendisi gibi oyuncu olan Arzu Gamze Kılınç ile birliktedir.

Mezuniyetin ardından çalışmaları tiyatro ağırlıklı devam eden Muhammet Uzuner 1993 senesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Atölyesi ni kurmuştur. 2004 yılında kadar burada eğitmenlik ve yönetmenlik görevini üstlenmiştir. Daha sonra İstanbul Tiyatra Pera ekibine katılmıştır.

Bugüne kadar Çiçek Taksi, Böylemi Olacaktı, Cadı, Aslı ile Kerem, Şıh Senem, Büyük Yalan, Perçem, Ateşli Topraklar, Binbir Gece, Bıçak Sırtı, Rüzgar, Gece Gündüz, Parmaklıklar Ardında, Münferit, Görünmeyen, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Yurt, Kalbim Seni Seçti, Küf, Amok Koşucusu, Light Years, Saklı Kalan, Husband Factor: Resurrection, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Orman, Beginner, Kocan Kadar Konuş, Sana Kalbimi Verdim ve Taş isimli sinema ve dizilerde rol almıştır.

2017 yılında ise Kanal D ekranlarında yayınlanan Siyah Beyaz Aşk dizisi oyuncu kadrosuna dahil olmuştur. Dizide 20 seneyi aşkındır birlikte olduğu ancak evlenmediği hayat arkadaşı Arzu Gamze Kılınç ta rol almaktadır.



Muharrem Bayrak 
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü Mezunu Muharrem Bayrak yeni dönemde Star Tv ekranlarında yayınlanacak olan Hanım Köylü dizisi oyuncularıkadrosunda yer almaktadır. Daha önce Sevdaluk, Ustura Kemal, Aşağı Yukarı Yemişliler, Bez Bebek gibi dizilerde rol almıştır.

Ayrıca Ben O Değilim, Baskın, Eve Dönüş Sarıkamış, Vatan Sağolsun sinema filmleri ile Superonline İnternet Dizisi reklam filminde yer almıştır. Muharrem Bayrak 1980 yılında Samsun’da dünyaya gelmiştir.



Nazan Saatçi (Tokatçı Emine) 
1958 yılında dünyaya gelen oyuncu Nazan Saatçi ekran severler tarafından özellikle rahmetli Kemal Sunal ın rol aldığı Tokatçı isimli sinema filminde canlandırdığı Emine karakteri ile tanınmaktadır.

1958 yılında dünyaya gelen Nazan Saatçi aslen Samsun’ludur ve Samsun doğumludur.


Nebahat ÇEHRE 
( 15 Mart 1944 – Samsun) Sinema sanatçısı.

15 yaşındayken Türkiye güzeli seçildi. Fotomodellik ve mankenlik yaparken gelen teklifler üzerine 1962 de sinemada ilk rolünü oynayarak profesyonelliğe adım atan sanatçı, kısa sürede bir çok film çevirdi. 1964 te Yılmaz Güney le tanışarak bir filmde rol aldı, 1966 da iki sanatçı evlendi. Bir süre sinemayı bıraktı. Yılmaz Güney den boşanınca tekrar kamera önünde yer aldı. Kendi deyimiyle çoğu ayağı yere basmayan filmlerde oynadı.  Bir çok  tv dizilerinde rol aldı.


Orhan Gencebay 
4 Ağustos 1944 yılında Samsun’da doğan Gencebay, müzik hayatına altı yaşında iken klasik bati müzikçisi Emin Tarakçı Hoca'dan keman ve mandolin dersleri alarak başladı. Bir sene sonra yedi yaşında iken, kemandan sonra bağlama ile tanıştı. 12 yaşına geldiğinde ise diğer enstrümanlarla beraber tamburu da başarılı bir şekilde çalıyordu artık. Konservatuar sınavlarına giren sanatçı, sınavları kazandı ancak fazla devam etmedi ve ayrıldı. Ardından 20 yaşında, Ankara’ya gelerek Ankara Radyosu sınavlarına da girdi ve bu sınavları da kazandı. Fakat bu sınavdan sonra usulsüzlük yapıldı diye radyodan ayrıldı. İki yıl sonra İstanbul Radyosu'nun sınavlarına girdi ve bu sınavları da kazandı. 10 ay TRT'deki görevine devam etti ve kendi isteğiyle ayrıldı. TRT'den ayrıldıktan sonra babasının da işlerinin bozulması üzerine yeniden Samsun'a dönen Gencebay, çalışmalarını bu kez İstanbul Plakçılar Çarşısı’nda yoğunlaştırdı. Söz yazarı, besteci, yorumcu, bağlama sanatçısı olarak zirveye doğru uzanan basamakları bir bir çıkmaya başladı. Başarılı sanatçı henüz şarkıcı olarak tanınmadan önce de bir çok bestesiyle şöhret oldu. "Sevemedim Kara Gözlüm ", "Koca Dünya", "Sabır Taşı" adlı besteleri, besteci Orhan Gencebay'ın tanınmasına yetmişti. Hatta "Sevemedim Kar Gözlüm " adlı bestesi rekor kırdı ve 45 sanatçı tarafından plak yapıldı. Gencebay, ses sanatçısı olarak adını ilk kez "Başa Gelen Çekilirmiş" adlı 45'lik plağı ile duyurdu ve hemen ardından "Derdim Dünyadan Büyük" adlı plağı geldi. 1969 yılında "Bir Teselli Ver"'in satışını katlayarak kırdığı rekor nedeniyle çalıştığı plak şirketi tarafından "Altın Taç" ile ödüllendirildi. 1978 yılında yaptığı "Yarabbim" adlı plağı yurt içinde ve dışında yaptığı satışlarla rekor kırdı. 1971 yılında İstanbul Plak'a ortak oldu ve ilk plaklarının büyük çoğunluğu bu firmadan çıktı. Sanatçı, daha sonra Yaşar Kekeva ile ortak olarak Kervan Plak şirketini kurdu ve kardeşi Burhan Gencebay ile birlikte çalışmalarını burada sürdürmeye başladı. Yaşar Kekeva, Kervan Plak'tan ayrılıp kendi adını verdiği plak şirketini kurunca, Orhan Gencebay çalışmalarını kardeşinin ortaklığıyla Kervan Plak’ta sürdürmeye başladı. 1000’e yakın bestesi bulunan ve 400’ünü kendi sesiyle seslendiren sanatçı, 35 tane Yeşilçam filminde rol aldı. Orhan Gencebay'ın ilk evliliğini yaptığı Azize Gencebay'dan Altan adında bir oğlu dünyaya geldi. Ancak daha sonra Azize Gencebay’dan boşanan sanatçı, 1974 yılından beri Sevim Emre'yle birlikte hayatını sürdürüyor.




Orhan Hakalmaz 
Bayburt kökenli olan Orhan Hakalmaz, 10 Kasım 1964’de Samsun'da doğdu. Müziğe olan ilgisi çok küçük yaşlarda başladı ve 6 yaşında bağlama çalarak sanat hayatına başladı. İlkokulu Samsun'da okuyan sanatçı, sekiz yaşında katıldığı Karadeniz Altınses Yarışmasında birinci oldu. On iki yaşında da İstanbul Radyosu amatör ses sanatçılığını kazandı ve bant yapma izni verildi. Bir çok kez TRT İstanbul Radyosunda "Çocuk Saati" adlı programa katılıp türkü söyleyip, bağlama çaldı. 1977 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı giriş imtihanlarını kazanarak öğrenimine başladı. Konservatuarda Nida Tüfekçi'nin öğrencisiydi. Aynı zamanda TRT İstanbul Radyosunda akitli sanatçı olarak göreve başladı. Yaklaşık iki sene çalıştı. 1988 yılında on bir senelik eğitimini bitirip mezun oldu ve aynı yıl İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda öğretim görevlisi olarak göreve başladı. 1991 yılında İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü THM Alanında yüksek lisans yaptı ve tez olarak "Ege Bölgesi Ağır Zeybeklerin İncelenmesi" adlı çalışmayı sundu. 1994 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Korosunda şef yardımcılığı, daha sonra şeflik yaptı. TRT Radyosunun ve Devlet Konservatuarı'nın T.H.M. konserlerinde solist, korist ve bağlama sanatçısı olarak yer aldı. 2000 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı'ndaki görevinden ayrıldı. Halen albüm ve konser çalışmalarına devam eden sanatçı, sırasıyla Gönlüm , Kara Tren ,Destegül, Sevilir, Türkü Yolu albümlerini çıkardı. Sinan ve Ezgi adında 2 çocuğu bulunmaktadır.




Pınar Göktaş 
Güzel oyuncu Pınar Göktaş Samsun Belediye Konservatuvarı nda tiyatro ya adım atmış 2003 senesinde İstanbul a yerleşmiştir.

İstanbul Teknik Üniversitesi Lisans eğitimi yapan Pınar Göktaş ayrıca Pera Güzel Sanatlar ve Akademi Kenter de oyunculuk eğitimide almıştır. Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Lisans Bölümü mezunudur.

Bugüne kadar Bahtıkara, Sivil, Aşk Oyunu, Uzaklarda Arama, Suç Dosyası, Kavak Yelleri, Melekler Korusun, Sakarya Fırat, Ezel, İstanbul un Altınları, Böyle Bitmesin, Benim Hala Umudum Var ve 7 Yüz gibi projelerde rol almıştır. Pınar Göktaş 1987 yılında Samsun da dünyaya gelmiştir.



Sadi Celil Cengiz 
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu Sadi Celil Cengiz ilk başrol oyunculuğunu İşler Güçler adlı dizi ile gerçekleştirmiştir. Babası Çarşamba Spor un bir dönem teknik direktörlüğünü yapmış olan Cemil Cengiz dir. Sadi Celil Cengiz aslen Samsun Çarşamba lıdır ve Çarşamba da dünyaya gelmiştir. Yeni dönemde Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan Hayatımın Aşkı dizisi oyuncuları kadrosuna dahil olmuştur.



Sagopa Kajmer 
Sagopa Kajmer gerçek ismi ile Yunus Özyavuz 1978 yılında Samsun da dünyaya gelmiştir. Yerel bir radyo da dj lik yapmış ve müzik hayatının başlangıcının adımlarını atmıştır. 2001 – 2002 yıllarında Sözlerim Silahım, İhtiyar Heyeti isimli 2 albüm ile müzik kariyerine adım atmış ardından Bir Pesimistin Gözyaşları, Romantizma albümlerini piyasaya sürmüştür.

Babası Mehmet Özyavuz, annesi ise Serpil Özyavuz dur. Emre Özyavuz isminde bir erkek kardeşi vardır, kardeşi Emre sahne kameramanlığı yapmaktadır.

2006 yılında rap şarkıcısı Kolera yani Esen Güzel ile evlenmiş 11 yıllık evlilikleri 20 Kasım 2017 yılında son bulmuştur.

Cem Yılmaz ın Gora isimli sinema filminin müziklerini hazırlayan Sagopa Kajmer aslen Samsun ludur.




Samet Çelikel 
Müzisyen Samet Çelikel 1994 yılında dünyaya gelmiştir. Babası Ud sanatçısıdır. Bu nedenle de ilk müzik derslerini babasından almıştır.

Henüz 9 yaşında iken Kanun çalmaya başlayan Samet Çelikel ailesi ile birlikte sahne almaya başlamıştır.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı mezunudur. Eğitim döneminde mızraplı tambur ana enstrümanı olmuştur. Asıl enstrümanı ise 2013 yılında geçtiği Kanun dur.

Profesyonel olarak ilk sahne deneyimini Eşref Vakti ile gerçekleştiren Samet Çelikel 2012 senesinden bu yana kanun sanatçısı olarak Eşref Vakti’nde sahne almaktadır.

Bugüne kadar Ajda Pekkan, Mabel Matiz, Enbe Orkestrası ve Sezen Aksu gibi isimlerle sahne almıştır. Samet Çelikel aslen Samsun’ludur ve Samsun doğumludur.



Sanem İşler Şen 
1985 doğumlu oyuncu Sanem İşler Şen Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. Mezun olduktan sonra tiyatrolarda sahne alan Sanem İşler Şen 2004 senesinde TRT Ankara Radyosu kadrosunda DJ olarak görev almıştır. İlk sinema deneyimini 2013 yapım olan Eksik Sayfalar filmi ile gerçekleştiren Sanem İşler Şen en son Arkadaşlar İyidir dizisi oyuncu kadrosunda yer almıştır.

Bugüne kadar Alkarısı Cin-net, Eksik Sayfalar, Adak, Korku Komedi: Bana Normal Aktiviteler ve Muhteşem Yüzyıl gibi projelerde yer almıştır. Sanem İşler Şen aslen Samsun ludur ve Samsun da dünyaya gelmiştir.



Sedat Erdiş 
İstanbul Maltepe de öğrenim hayatını tamamlayan oyuncu Sedat Erdiş 4 sene Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü nde eğitim görmüştür. Oyunculuğun yanı sıra seslendirme, şiir ve sunuculuk ilede tanınan Sedat Erdiş günümüzde Yunus Emre dizisinde Demirci Bayram karakterini canlandırmaktadır. Sedat Erdiş aslen Samsun ludur ve Samsun doğumludur. Diriliş Ertuğrul dizisinde Alpargu karakterini canlandırmıştır.


Senai Demirci 
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Senai Demirci bugüne kadar bir çok radyo ve tv programları nda yer almıştı, hazırlamış ve sunmuştur. Mezuniyetin ardından sağlık kuruluşlarında kurumsal iletişim ve kalite müzürlüğü gibi görevlerde bulunan Senai Demirci kendi adına kurmuş olduğu Dr. Senai Demirci Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Dr. Senai Demirci Okul Öncesi Eğitim Merkezi ni yönetmektedir. Bir çok telif ve tercüme eseri bulunan Senai Demirci Şiirleri, eserleri ve kitapları ile büyük beğeni toplamakta ve takip edilmektedir.

Özellikle Kıl Beni Ey Namaz, Rabbin Sana Küsmedi, Öldüğüm Gün, Cehennemde Bir Gün, Şükretmek İçin 1001 Küçük Neden, Beş Vakit İnsan, Her Güne Yeniden Başla gibi bir çok kitabı ile İslam ı ve müslümanlığı en iyi şekilde anlatmaya ve yaşamaya çalışmaktadır. Senai Demirci aslen Samsun Terme lidir ve Terme de dünyaya gelmiştir. Üniversite Tıp Eğitimi nede Samsun da başlamış daha sonra İstanbul da tamamlamıştır.



Şeyma Subaşı 
2008 senesinde katıldığı Miss Turkey yarışması ile magazin dünyasınında dikkatini çekmeyi başaran Şeyma Subaşı yarışmanın ardından bir çok ünlü tasarımcının moda defilelerinde yer almıştır.

İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarım Programı eğitimi alan Şeyma Subaşı Varmısın Yokmusun isimli yarışmaya katılmış yarışmada 60 bin TL ödülün sahibi olmuştur. Ayrıca Yok Böyle Dans isimli yarışma programının kostüm tasarımcısı olarakta çalışan Şeyma Subaşı aslen Samsun doğumludur.

Yarışmalara katıldığı dönemde Acun Ilıcalı ile tanışmıştır. Uzun süreli birlikteliğin ardından 2017 yılında Televizyon dünyasının ünlü ismi Acun Ilıcalı ile evlenmiştir.

Kübra Subaşı ve Ozan Berk Subaşı isimlerinde bir kız birde erkek kardeşi vardır.


Sinem Sülün 
Samsun doğumlu manken 5 yaşından beri yaşantısını İzmir de sürdürmektedir. Annesininde Karadenizli olduğu belirten Sinem Sülün ün babası askerdir.

2005 Miss Model of Turkey 1.si olan güzel Sinem Sülün Uğurkan Erez in koreografisini yaptığı bir yarışmada 1. olmuştur. 2007 yılında Miss Turkey Universe de 2. olmuş ve 2008 yılında ülkemizi Vietnam da Kainat Güzellik yarışmasında temsil etmiştir.

Arka Sokaklar dizisinde bölüm oyunculuğuda yapmış olan güzel model Sinem Sülün aslen Samsun ludur.


Sıtkı Sezgin (Şişko Nuri) 
Yeşilçamın Unutulmazlarından Şişko Nuri karakteri ile Sıtkı sezgin. 1 Ocak 1949 ta Samsunda Doğmuştur. Çocuk karakterlerle Hayatımıza giren Şişko nuri(Sıtkı sezgin) ;On Küçük Şeytan, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Sihirli Cüceler, Bağrımdaki Ateş, Hesap Günü ve Adile Teyze isimli filmlerde rol almıştır.

Sıtkı sezgin sinemayı bıraktıktan dan sonra memleketi Samsun a dönen oyuncu samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirildiği  Huzurevinde yaşamını devam etmektedir.



Tunju ÇOLAK 
1963 Samsun doğumlu futbolcu. Türkiye Birinci Futbol Liginde bir sezonda en çok gol atan futbolcudur. Futbola Samsun Yolspor da başladı daha sonra Samsunspor da iki defa gol kralı oldu (1985-1986, 1986-1987). 1987 yılında da Galatasaray a transfer oldu. Galatasaray formasıyla 1987-1988 sezonunda 39 gol ile üçüncü defa gol krallığına ulaşırken hem Metin Oktay a ait bir sezonda atılan en çok gol rekorunu kırdı, hem de Avrupa da da en çok gol atan futbolcu oldu. 1988-1989 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası nda yarı final oynayan Galatasaray ın kadrosunda bulunan Tanju, Neuchatel, Xamax ve Monaco ya attığı gollerle takımı sırtlayan oyuncu oldu. 1990-1991 sezonunda dördüncü gol krallığına ulaştı Çolak ve bu kariyerinin zirve noktası oldu. 1991-1992 sezonunda Fenerbahçe ye transfer oldu. 1992-1993 sezonunda beşinci ve son kez gol kralı oldu. Yavaş yavaş kariyeri gerilemeye başlayan Çolak bir süre 2. ligde İstanbulspor da forma giydikten sonra otomobil kaçakçılığı sonucu hapis cezası alması yüzünden, 1994 te mecburen futbolu bıraktı.



Ufuk ÖZKAN 
Aslen Tekkeköy, Samsun ludur. Samsun un Tekkeköy ilçesinin Hamzalı Köyündendir. Samsun Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun olmuş ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden de 2001 yılında mezun olmuştur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında oyuncu olarak çalışmıştır. Tiyatro Kılçık İle 3 yıl Kabare Tiyatrosu yapmıştır. 2003 yılında BKM de Ölümsüz Aşk dizisinde başrol de yer aldı.Asuman Dabak Tiyatrosu nda da oyunculuğunu sahnelemiştir. Almanca ve İngilizce bilmektedir. Geniş Aile dizisinde Cevahir karakterinde rol almıştır. Nazan Güneş ile evlidir. Eren adında bir oğlu vardır.


Uğurtan Sayıner 
Uğurtan Sayıner, 1944 yılında Samsun da doğmuştur. Subay olan babası Samsun da görev yaparken orada dktan sonra İstanbul a ailesiyle birlikte taşındılar.

Uğurtan Sayıner İktisat Fakültesi nden mezun olmuştur. Bir çok Tiyatro topluluğunda yer alan ve çalışan Uğurtan Sayıner ekran severler tarafından özellikle Bizimkiler dizisinde canlandırmış olduğu Sarhoş Cemil karakteri ile tanınmıştır. Dizide Koş Sevim Koş replikleri ile dillerde yer alan sözleri ile hafızalara kazınmayı başaran usta tiyatrocu ve oyuncu Uğurtan Sayıner aslen Samsun ludur.



Ünal Yeter 
Tv 8 ekranlarında yayınlanan Komedi Türkiye oyuncularının arasında yer alan Ünal Yeter 1977 yılında dünyaya gelmiştir. A.Ü Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Oyunculuk Bölümü mezunu olan Ünal Yeter özellikle Türk ün Uzayla İmtihanı isimli dizideki Namık karakteri ile tanınmıştır. Rol aldığı diziler, Annem Uyurken, Nuri, Dedektif Memoli, Türk Malı, Kırık Kalpler, Aile Reisi, Derdest, Yeni Evli, Hakkını Helal Et dizileridir. Yeni sezonda Kanal D ekranlarında yayınlanan Altınsoylar dizisi oyuncuları arasına dahil olan Ünal Yeter dizide Mesut karakterini canlandıracaktır. Ünal Yeter aslen Samsun doğumludur.


Vedat Türkali 
13 Mayıs 1919′da Samsun’da doğdu. Asıl adı Abdülkadir Pir Hasan’dır.Yüksek öğrenimini 1942′de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. Maltepe ve Kuleli Askeri Liselerinde edebiyat öğretmenliği yaptı.

Rıfat Ilgaz’la birlikte Gar Yayınları’nı kurdu. 1960′ta “Dolandırıcılar Şahı” ile ilk senaryo denemesini yaptı. “Otobüs Yolcuları”, “Üç Tekerlekli Bisiklet”, “Karanlıkta Uyuyanlar” gibi önemli filmlerin senaryolarını yazdı. 1965′te senaryosunu yazdığı “Sokakta Kan Vardı” ile yönetmenliği de denedi. Kurgusu, anlatım tekniği ve gerçekçi yaklaşımıyla çağdaş edebiyatta bir aşama olarak nitelendirilen “Bir Gün Tek Başına”’yı Mavi Karanlık izledi. “Yeşilçam Dedikleri Türkiye” ve “Tek Kişilik Ölüm” ile roman uğraşısını sürdürdü.

Başlıca Eserleri:
Bir Gün Tek Başına (roman, 1974)
Eski Şiirler, Yeni Türküler (şiirler, 1979)
Üç Film Birden (senaryolar, 1979)
Mavi Karanlık (roman, 1983)
Eski Filmler (senaryolar, 1984)
Bu Gemi Nereye (yazılar, anılar, 1985)
Dallar Yeşil Olmalı (oyun, 1985)
Tek Kişilik Ölüm (roman, 1989)
Özgürlük İçin Kürt Yazıları (yazılar, 1996)
Güven (roman, 1999)
Komünist (anı, 2001)
Yeşilçam Dedikleri Türkiye (roman, 2001)
Bu Ölü Kalkacak (oyun, 2002)
Dallar Yeşil Olmalı (oyun, 2002)
Kayıp Romanlar (roman, 2004)
Yalancı Tanıklar Kahvesi (roman, 2009)



Volkan Keskin (Hafiye Murat) 
Yakışıklı oyuncunun babası Başkomiser olması nedeni ile Türkiye’nin bir çok ilinde eğitim yaşantısını sürdürmek zorunda kalmıştır. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Elektronik Bölümü mezunudur.

Daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirmiş ve 2. bir fakülte diplomasınında sahibi olmuştur.

Sonrasında ise Haliç Üniversitesi’nde Tiyatro Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi almıştır.

2005 senesinde modelliğe adım atan Volkan Keskin bir çok defile ve sezon kataloglarında boy göstermiştir.

ilk dizi oyunculuğunu ise 2007 senesinde Star Tv ekranlarında yayınlanan Dağlar Delisi isimli dizide başrol oynayarak gerçekleştirmiştir. En son 2013 yapımı Karaoğlan isimli sinema filminde Karaoğlan karakterini canlandırarak başrol oynamıştır. Volkan Keskin Samsun doğumludur.

Günümüzde ise Payitaht Abdülhamid dizisinde Hafiye Murat karakterini canlandırmaktadır.


Yavuz Şeker 
1943 yılında dünyaya gelen Yavuz Şeker 09 Nisan 2015 te 72 yaşında zatürre ve koah hastalığı tedavisi görmüş Şişli Etfal Hastenesi nde vefat etmiştir. Kabataş Erkek Lisesi mezunu Yavuz Şeker Bir çok tiyatro ve sinema filmlerinde rol almıştır. Yavuz Şeker aslen Samsun udur. Samsun doğumludur


Yiğit Koçak 
İnternet dünyasında Vine Fenomeni olarak tanınan Yiğit Koçak çektiği videolar ile dikkatleri üzerine çekmiştir.

1995 doğumlu Yiğit Koçak Samsun Anadolu Lisesi, Akademi 35,5 mezunudur.

Eğitimini Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü’nde sürdürmektedir.

2017 yılında Atv ekranlarında yayınlanmakta olan Seni Kimler Aldı isimli dizi ile oyunculuk kariyerine adım atmıştır. Yiğit Koçak bu dizide Mehmet karakterini canlandırmaktadır. Daha önce D-Smart, KFC firmalarının reklam filmlerinde yer almıştır.

Yiğit Koçak aslen Samsun ludur ve Samsun da dünyaya gelmiştir. Yaşantısını İstanbul’da sürdürmektedir.

Yıldıray Çınar 
Yıldıray Çınar, dört çocuklu Bekir ve Ayşe Çınar çiftinin son çocuğu olarak 1940'ta Samsun'da doğdu. Halk tarzında türküler yazan babasının da yönlendirmesiyle dokuz yaşında saz çalmaya başladı. Yaşını büyüterek askerliğini bahriye olarak Gölcük'te yaparken, Adnan Menderes'in İspanya seyahati sırasında kendisine Çarşamba'yı Sel Aldı türküsünü okur. Menderes türküyü beğenir ve Çınar'a radyoyu denemesini söyler. 1959 yılında askerliğini yaptıktan sonra tekrar Samsun'a döndü ve Çiftlik caddesinde bir dükkan açarak bağlamanın yanı sıra birçok enstrüman dersi verdi. 1962'de TRT Ankara Radyosu'nun açtığı sınavı kazandı. Yurt çapında tanınmasıyla birlikte radyo programları, yurtdışı turneleri, plak ve film çalışmalarını bir arada devam ettirdi. 1969'da Kıbrıs'a giderek Türk askerine, türküleriyle moral verdi. Çarşambayı Sel Aldı, Sarmaşık Bülbülleri, Aman Dünya Ne Dar İmiş ve Şen Ola Düğün en çok bilinen türküleri olan Çınar, 12 altın plak ödülü sahibi oldu.

Çınar, sinemaya 1965 yılında Aman Dünya Ne Dar İmiş filmiyle başladı. 1980'lerin sonuna kadar devam ettirdiği sinema kariyerinde 40'a yakın filmde rol aldı.[3]

Çınar hayatının son zamanlarında medyadan uzak kalmayı tercih etti. Yıldıray Çınar, 2003 yılında Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına yakalandı. Çınar, 29 Mayıs 2007'de 01.40 sıralarında tedavi gördüğü OMÜ Tıp Fakültesi'nde 67 yaşındayken hayatını kaybetti. Cenazesi bir gün sonra Samsun Büyük Camii'de öğle namazının ardından kılındıktan sonra, vasiyeti üzerine Asri Mezarlığı'ndaki babasının yanına defnedildi.

İstanbul'da iki Samsun'da da bir sokağa ismi verilen Çınar'ın, ölümünden sonra Çarşamba'ya "Çarşambayı Sel Aldı" türkünün hikayesinin anlatıldığı yaklaşık 15 metrelik bir rölyef dikildi. İlkadım ilçesinde bulunan Çok Amaçlı Gençlik Merkezinin ismi de Yıldıray Çınar Kültür Merkezi olarak değiştirildi.


Yıldırım BEKÇİ 
1959 yılında Samsun da doğdu, müziğe 1974 yılında Samsun Musiki Cemiyetinde başladı ve burada yaklaşık ili yıl eğitim aldı.

Şef Taner Çağlayan yönetimindeki koroda iki yıl çalışır,Cavit Ersoy’dan ders alır. Ardından İstanbul Belediye Konservatuarını kazanır. Buradaki öğreniminin yanı sıra Üsküdar Musiki Cemiyetine devam eder. Hocası Emin Ongan’dır.1981 de Ankara Radyosunun sınavını kazanır 1989 yılına kadar orda görev yapar.1989 yılında İstanbul Radyosuna geçerek 1997 yılına kadarda orada çalışır.


Yıldız Kaplan 
1970 yılında dünyaya gelen Karadeniz li sanatçı Yıldız Kaplan Samsun Bafra doğumludur. 1996 yılında Tatlı Kaçıklar dizisinde Yasemin karakteri ile oyunculuk kariyerine adım atmış ardından Hemşo isimli filmde Asayiş Berkemal rolünü canlandırmıştır. Aynı zamanda müzik kariyerinide sürdüren Yıldız Kaplan Gönül Borcu isimli ilk albümü ile müzik piyasasına giriş yapmıştır. Ardından Işıl Işıl, Sayende, Motive, Aşk Dili, Eline Gözüne Dizine Dursun, Hoşgeldin, Söz, Uçabiliriz ve Koş isimli albüm ve teklileri müzik severler ile buluşturmuştur.

2008 yılında İş Adamı Celal Kopuz ile evlenmiş ve bu evliliğinden Akif isminde bir oğlu vardır.
 İlk evliliğinden ise Işıl isminde bir kızı vardır.
Samsun Hakkında Genel Bilgiler İlçeler Kültür ve Sanat Tarihi Mekanlar Kutsal Yerler Konaklama Alışveriş Yeme İçme Müzeler Ören Yerleri El Sanatları Üniversiteler Turizm Doğa Turizmi Kayak Turizmi Yayla Turizmi Deniz Turizmi Doğa Gezisi Sağlık Turizmi Kaplıcalar Hastaneler Kültür Turizmi Müzeler Kültür Merkezleri Kutsal Yerler Ören Yerleri Rekreasyon Alanlar  Kongre Fuar Turizmi Fuar ve Kongre Merkezi Otel Kapasiteleri Üniversiteler Samsun Lezzetleri Kara Lahana Dolması Bafra Nokulu Borani Haluçka Hamsili Pilav Herse Kapalı Samsun Pidesi Katık Sündürmesi Mısır Çorbası Mısır Ekmeği Muhlama Samsun Kaz Tiridi Turşu Kavurması Vurma Lahana Aktiviteler Amatör Balıkçılık Atv Safari Binicilik Bisiklet Çim Kayağı Doğa Yürüyüşü GoKart Golf Kano Kayak Paintball Park Rekreasyon Sukay Kamping Buz Pateni Okçuluk Önemli Bilgiler Eczaneler Hastaneler Önemli Telefonlar Oteller Araç Kiralama Sinemalar Taksi Hizmeti Turizm Acentası
Etiket : Samsun Hakkında Genel Bilgiler İlçeler Kültür ve Sanat Tarihi Mekanlar Kutsal Yerler Konaklama Alışveriş Yeme İçme Müzeler Ören Yerleri El Sanatları Üniversiteler Turizm Doğa Turizmi Kayak Turizmi Yayla Turizmi Deniz Turizmi Doğa Gezisi Sağlık Turizmi Kaplıcalar Hastaneler Kültür Turizmi Müzeler Kültür Merkezleri Kutsal Yerler Ören Yerleri Rekreasyon Alanlar Kongre Fuar Turizmi Fuar ve Kongre Merkezi Otel Kapasiteleri Üniversiteler Samsun Lezzetleri Kara Lahana Dolması Bafra Nokulu Borani Haluçka Hamsili Pilav Herse Kapalı Samsun Pidesi Katık Sündürmesi Mısır Çorbası Mısır Ekmeği Muhlama Samsun Kaz Tiridi Turşu Kavurması Vurma Lahana Aktiviteler Amatör Balıkçılık Atv Safari Binicilik Bisiklet Çim Kayağı Doğa Yürüyüşü GoKart Golf Kano Kayak Paintball Park Rekreasyon Sukay Kamping Buz Pateni Okçuluk Önemli Bilgiler Eczaneler Hastaneler Önemli Telefonlar Oteller Araç Kiralama Sinemalar Taksi Hizmeti Turizm Acentası
( GEZİLERE ARAÇ TEMİN EDİLİR ) 
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
Paylaş:  

Yorumlar