Türkiye'de Keşfedilmeyi Bekleyen Koylar

Türkiye'de Keşfedilmeyi Bekleyen Koylar

Türkiye’de keşfedilmemiş, az insan tarafından bilinen Koyları nerelerdir? 
Belki tatil rotanızı bu saklı birbirinden güzel huzurlu koylarda geçirme fırsatı elde etmeye çalışırsınız. 
İşte belli başlı az bilinen koylar ;

Koylar, teknelerin durakları, saklanacağı yer, teknenin ruhunu özgür bırakacağı yerdir. İnsan, uzaklaşıp, kalabalıktan gizlenmek,  denizin keyfini çıkartıp doğa ve denizle iç içe olmak istiyor. Koylar, deniz ve doğa bir birine yaklaştığı en can alıcı noktalarda yer alır. Televizyonlarda da görmüşsüzdür sanatçılar, iş adamları çoğunlukla koylarda kendilerine ait teknelerle tatillerinin büyük bir bölümünü geçirirler. Böylelikle gerçekten her şeyden uzak olur ve kafa dinlerler. Eğer kendinize ait tekneniz ya da tekne kiralayacağınız imkânınız varsa mutlaka bir koya yaklaşın ve tatilinizi bu şekilde yapmayı deneyin. İşte Türkiye’nin saklı kalmış birbirinden güzel koyları;

BOZUKKALE
bozukkale koyu

Muğla Marmaris’in benzersiz bir tatil imkânı sunan bu güzel tatil yeri yılın her mevsimi tercih edildiği gibi özellikle bahar ve yaz aylarında oldukça ilgi görmektedir. Marmaris’in Bozburun Yarımadası’nda irili  ufaklı adalarla çevrili sayısız koy bulunuyor. Bu bölge saklı cennetlerin diyarıdır. Akdenize ilerleyen oldukça çok sayıda koy şeridinin bulunduğu bir koy şerididir adeta. Yarım adanın en uç noktasında, Karaburun’u geçtikten sonra karşımıza çıkan ilk koy Bozukkale Koyu’dur. Değirmenburnu ile kemer burnu arasında yerini alır bu eşsiz güzelliğe sahip olan koy.


Ulaşım:  Bozukkale Koy’una, Söğüt’ten ve Marmara Taşlıca Köyü’nde Serçe Limanı’na araçla gelip buradan yürüyerek de ulaşabilirsiniz.

ADRASAN

adarsan koyu

Masmavi denizi ile yemyeşil çam ormanlarıyla çevrelenen bu cennet köşesi, Antalyanın ehir merkezine 90 km uzaklıktaki Kumluca sahilinin 25 km doğusunda yer cennet güzelliğinde bir sahil yeridir. Bu muhteşem koya gelip en güzel deniz imkânlarında yararlanıp, eşsiz sularında yüzebilir, dalış yapabilir ve suyun altındaki renkli dünyayı keşfedebilirsiniz. Deniz bisikleti, sörf gibi su sporları yapabilirsiniz. Tabi olta varsa balıkta tutabilirsiniz. Burada doğa yürüyüşleri yaparak, yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Eşsiz doğayı ölümsüzleştirmek istiyorsanız, fotoğraf makinenizi yanınızda götürmelisiniz


Ulaşım; Antalya’da 94 km olan Adrasan’a Kemer üzerinden gidilebiliniyor. Kemer’i geçtikten sonra yaklaşık 55 km süren yolda sırasıyla Çamyuva, Faselis ve Tekirova’yı geçip Olimpos Çavuşköy sapağından sola dönülüyor. Buradan 23 km sonra Adarsan koyuna ulaşabilirsiniz.

 SAZAK

sazak koyu

Doğanın Antalya’ya hediyesi olan bu muazzam koy Balayı koyu olarak da bilinmektedir. Doğal bir koy olan Sazak koyu mavi yolculuklarda insanları kendisine hayran bırakıyor. Sazak Koyuna Çıralı ve Adarsan’dan tekne ile bir saatte ulaşmak mümkün. Ayrıca Adarsan’dan araçla bu koya gitmek mümkündür.

DEĞİRMENBÜKÜ

değirmenbükü

Muğla’daki Gökova’nın en büyük koyu olan Değirmenbükü Marmaris’e 25 kilometre mesafededir. El değmemiş doğal güzelliğe sahip olan bu koy, sizlere yeşilin her rengini ve mavinin berraklığını sunuyor. Yabancı ziyaretçilerin akınına uğradığı çoğumuzun varlığından bi haber olduğumuz bu güzellikler bizlerin en büyük kaybıdır.


Ulaşım; Ulaşım oldukça rahattır. Muğla Marmaris karayolundaki Karacasöğüt kavşağı üzerindeki asfalt yolla ulaşabilirsiniz.

HAMSİLOS

hamsilos

Şimdi de Karadeniz’in hırçın sularında ki durgun sularında. Hamsaroz olarak da bilinen Hamsilos Koyu Sinop’a 17 km uzaklıkta bulanuyor. Coğrafyada fiyort olarak da nitelendirilen bu eşiz doğa harikası Türkiye’de fiyort örneğinin görüldüğü tek yerdir diye tanıtılıyor. Fiyortlar Kuzey Avrupa ülkelerinde sıklıkla görünür. Burası bir koydur, ve fiyorttan daha güzel olduğu söylenilebilir.


GİDEROS

gideros

Karadeniz’in bir başka keşfedilmeyi bekleyen koyu. Amasra ile Sinop arasında bulunan üç güzel koydan biri Olan Gideros Koyu, Kastamonu sınırları içinde yer alır. Yeşil ile mavinin uyumlu ahengine beyaz kumsalların dansı da eklenince ortaya inanılmaz derecede güzel bir manzara çıkıyor. Burası oldukça sakin ve kendini doğaya bırakmış huzurlu bir yerdir.
Türkiye'de Keşfedilmeyi Bekleyen Koylar Türkiye'de Keşfedilmeyi Bekleyen Mükemmel Koylar Türkiye'de Görülmesi Gereken Saklı Plaj ve Koy Keşfedilmeyi Bekleyen Saklı Kalmış Koylar Türkiye'nin keşfedilmeyen tatil yerleri Türkiye'nin keşfedilmeyi bekleyen yerleri - Seyahat Haberleri
( GEZİLERE ARAÇ TEMİN EDİLİR ) 
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!
Paylaş: