Vizesiz Gidilecek En Yakın Ülkeler

Vizesiz Gidilecek En Yakın Ülkeler

Türkiye’ye Yakın Vizesiz Gidilecek Ülkeler ve Şehirler
Tatile giderken önceliğimiz çoğunlukla vizesiz ülkeler oluyor. Schengen vizesi için evrak toparlama ve 600 lirayı bulan başvuru masrafı ile uğraşmak istemeyenler rotayı vizesiz gidilecek yakın ülkelere çeviriyor. Üstelik Türkiye’ye yakın gezilecek vizesiz ülkeler, Schengen vizesi isteyen diğer Avrupa ülkelerinden çok daha da ucuz. Schengen vizesi alırken harcamak zorunda olduğunuz vize parasıyla bu ülkelerde rahatlıkla bir hafta sonu gezebiliyorsunuz. Sadece uçak bileti alıp gitmeniz yeterli.

Couchsurfing veya Airbnb’den ev kiralayıp konaklamayı da ucuza getirdiniz mi masrafınız daha da azalıyor. Uçak Bileti Kampanyaları Nasıl Bulunur ve Ucuz Uçak Bileti Bulma Yolları yazılarıma göz atıp biletinizi ucuza alıp rotanızı bu ülkelere çevirin. İlk defa yurtdışı tatile çıkıyorsanız bu ülkelerin hepsi de başlangıç için nefis rotalar. Vizesiz gidilecek en yakın ülkeler listesine göz atıp ülkenizi seçin. Bazı ülkeleri araç kiralayarak gezmek en güzel, çekinmeyin. Aşağıdaki ülkelerden Balkanlar rotasına düzenlenen çok uygun fiyatlı turlar var. Tek başına gitmeyenler turlarla gidebilir.

Vizesiz Gidilecek En Yakın Ülkeler
1Küllerinden yeniden doğan ülke Bosna-Hersek

Vizesiz gidilecek en yakın ülkeler: Mostar Köprüsü, Bosna Hersek
Yakın tarihte yaşadığı acı günleri geride bırakan Bosna Hersek, küllerinden yeniden doğan bir ülke. Savaşın 1990’larda yıkıma uğrattığı ülke Avrupa’nın içerisinde kendi kültürünü korumayı başarabilmiş. Beş yüz yıl boyunca Osmanlı hakimiyetinde varlığını sürdürmüş Balkan ülkesi Bosna-Hersek, Türk vatandaşlarının hiç yabancılık çekmeyeceği bir ülke. Günümüzde Boşnaklar, Sırplar ve Hırvatlar bir arada yaşıyor. Ülkenin tarihi önemini ve misafirperverliğini de eklerseniz ortaya çok hoş bir ülke çıkıyor. İnsanı heyecanlandıracak şehirleri belki yok ama gittiğim her şehrinin atmosferi orayı sevmemi sağladı.

Saraybosna şehri Bosna Hersek’in başkenti ve Balkanlar’daki kültürel şehirlerin en önemlilerinden biri. Saraybosna, Miljacka Nehri etrafında, onu çevreleyen yemyeşil tepelerin eteklerine kurulmuş. Batı ve Doğu medeniyetlerinin harmanlandığı şehir Avrupa’nın Kudüs’ü olarak anılıyor. Yüzyıllar boyunca Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Museviler bir arada yaşamışlar. Avrupa’nın en müstesna çarşısı Başçarşı‘ya sahip. Çarşının kalbinde yer alan ahşap şadırvan Başçarşı Sebili (Sebilj), Saat Kulesi, Gazi Hüsrev Bey Cami ve Medresesi, Latin Köprüsü, Başçarşı ve Ferhadija camileri, Moriça Han, Bezistan ve Ferhadiye Caddesi şehirde gezilecek yerler arasında. İstanbul-Saraybosna uçuşu 2 saat.

Saraybosna Gezi Rehberi
Saraybosna Gezilecek Yerler
Mostar şehri ise UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Tarihi Mostar Köprüsü ile ünlü. Türkiye’den düzenlenen Balkan turlarının önemli bir ziyaret noktası. Fatih Sultan Mehmet döneminde Osmanlı topraklarına katılmış olan Mostar, Türk kültürünü çok yakından hissedeceğiniz bir şehir. Şehrin eski çarşısında dolaşırken kendinizi Anadolu’nun bozulmamış köylerinden birinde sanıyorsunuz. Bosna Hersek’in Hersek bölgesinin en büyük bu şehrinde Koski Mehmet Paşa Cami, Eski Hamam, Eğri köprü, Tabaşica Cami görülecek yerler arasında. Mostar’a gitmek için önce Saraybosna’ya uçmanız gerekiyor.

Bosna Hersek’te gidilebilecek diğer yerler ise Travnik, Trebinje, Stolac ve Poçitel. Avrupa’da en çok yerleşik Müslüman nüfusunun bulunduğu Bosna-Hersek’e Türk vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz olarak seyahat edebiliyor.
Vizesiz Gidilecek En Yakın Ülkeler Seyahat Rehberi, Seyahat Haberleri,

( GEZİLERE ARAÇ TEMİN EDİLİR ) 
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!
Paylaş: