Beşiktaşta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Beşiktaş'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Beşiktaş Gezilecek Yerler
İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yer alan saraylar, tarihi mekanlar, müzeler, tarihi eserler, parklar ve sosyal tesisler. Bu içeriğimizde Beşiktaş'ta gezebileceğiniz yerleri bir araya getirdik.

Dolmabahçe Sarayı
Dolmabahçe Sarayı, Osmanlı dönemine ait bir yapıdır. 1843 yılında yapımına başlanmıştır. Dolmabahçe Sarayı, tarihin izlerini taşıyan bir eserdir. Geniş ve çeşitli bir mimariye sahip olan saray, önemli eserler arasındadır. Dolmabahçe Sarayı, Türk tarihi açısında önemli bir yere sahiptir. Mustafa Kemal Atatürk, Dolmabahçe Saray’ında vefat etmiştir. Atatürk’ün vefatından sonra müze olarak kullanılmaya başlamıştır. Dolmabahçe Sarayı, İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken sarayların ilk sırasında gelmektedir.

Adres; Vişnezade Mahallesi, Dolmabahçe Cd., 34357 Beşiktaş/İstanbul

► İstanbul Gezilecek Yerler

Çırağan Sarayı
Çırağan Sarayı, Çırağan Caddesi’nde yer almaktadır. Osmanlı dönemine ait bu yapı, güzelliği ve mimarisi ile hayranlık uyandırmaktadır. Günümüzde ise Çırağan Saray’ında düğünler yapılmakta ve davet verilmektedir.

Adres; Yıldız Mh. Çırağan Cd. No:32, 34349 Beşiktaş/İstanbul

Dolmabahçe Saat Kulesi
Dolmabahçe Saat Kulesi, II. Abdülhamit tarafından inşa ettirilmiştir.
Saat Kule'nin saatinin Fransız yapımı olduğu bilinmektedir.

Adres; Vişnezade Mahallesi, Meclis-i Mebusan Cd 38 A, 34357 Beşiktaş/İstanbul

Mustafa Kemal Müzesi
Mustafa Kemal Müzesi, Beşiktaş ilçesine bağlı Akaretler’de bulunmaktadır. Atatürk’ün bir dönem annesi ve kız kardeşi ile yaşadığı ev, daha sonra müze olarak kullanılmaya başlanmıştır. Müze 2011 yılında ziyarete açılmıştır. Müzede Atatürk’e ait birçok özel eşya, belge ve mektuplar yer almaktadır.

Adres; Vişnezade Mahallesi, Süleyman Seba Cd. No:36, 34370 Beşiktaş/İstanbul

► İstanbul'daki Müzeler

Yıldız Şehir Müzesi
Yıldız Şehir Müzesi, Beşiktaş’a bağlı Ortaköy semtinde yer almaktadır. Müzede 18. ve 19. Yüzyıla ait eserler sergilenmektedir. Bu eserler arasında etnografik eserler de yer almaktadır. Ünlü sanatkarların tabloları, hat levhaları da bulunmaktadır.

Adres; Yıldız Mah. Yıldız Sarayı, Barbaros Bulvarı, 34349 Beşiktaş/İstanbul

Deniz Müzesi
Deniz Müzesi, Beşiktaş’ta yer almaktadır. Bu müze Türkiye’nin ilk deniz müzesidir. 1897 yılında kurulan müzede, denizcilikle ilgili birçok eşya, kıyafet, belge, tablo, seyir aletleri sergilenmektedir.

Adres; Sinanpaşa Mahallesi, Beşiktaş Cd. 6/1, 34353 Beşiktaş/İstanbul

Saray Koleksiyonları Müzesi
Saray Koleksiyonları Müzesi, Beşiktaş’ta yer almaktadır. Müzede 18. Yüzyıl Osmanlı saraylarında bulunan eserler sergilenmektedir. Aynı zamanda müzede, birçok saraya ait eserler sergilenmektedir. Zengin eserlerin ve koleksiyonların bulunduğu bir müze olan, Saray Koleksiyonları Müzesi görülmeye değerdir.

Adres; Vişnezade Mah. Dolmabahçe Caddesi, 34357 Beşiktaş/İstanbul

Bjk Müzesi
Beşiktaş Müzesi, Beşiktaş İnönü Stadyumu’nda yer almaktadır. Müze 2007 yılında ziyarete açılmıştır. Müzede Beşiktaş’ ait formalar, kramponlar ve özel belgeler sergilenmektedir. Aynı zamanda müze, Türkiye’nin ilk özel spor müzesi olarak kabul görmüştür.

Adres; Vişnezade Mah. Dolmabahçe Cad., 34357 Beşiktaş/İstanbul

Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi
Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi, Beşiktaş’a bağlı Levent semtinde yer almaktadır. Müzede Türk ve dünya tarihinden birçok ismin balmumu heykeli bulunmaktadır.

Adres; Büyükdere Cd. Cevahir AVM FUNLAB Eğlence Dünyası Zemin Kat, No:22 - 34400 Şişli, İstanbul

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi
İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün istediği üzerine hazırlanmıştır.  1937 yılında kurulan müze, Türkiye’nin ilk Güzel Sanatlar Müzesi olarak yer almaktadır. Müzede, heykeller, resimler ve özel koleksiyonlar sergilenmektedir.

Adres; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi 80700 Beşiktaş/İSTANBUL

Yıldız Korusu
Yıldız Korusu, tarihe tanıklık etmiş bir korudur. Yemyeşil alanları ve renkli çiçeklere sahip olan koru, güzelliği ile büyülemektedir. İstanbul’un en güzel korularından biridir.

Adres; Yıldız Mh. 34349 Beşiktaş/İstanbul

► İstanbul'da Doğada Gezilecek Yerler

Ihlamur Kasrı
Beşiktaş, Yıldız ve Nişantaşı arasında kalan Ihlamur Vadisi 18. yüzyılda mesire alanı olarak yapılmıştır. Yüksek çevre duvarları ile korunan ağaçlıklı büyük alan Yıldız Parkı'nda bulunmaktadır.

Adres: Teşvikiye, 80, Av. Süreyya Ağaoğlu Sk., 34365 Beşiktaş / İstanbul

Ortaköy Camii
Ortaköy Camii, adını aldığı Ortaköy semtinde bulunmaktadır. Camii, 1853 yılında Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılmıştır. Ortaköy’de yer alan önemli tarihi bir eserdir. Camii, zarif ve sade görünümü ile dikkat çeken bir eserdir.

Adres; Mecidiye Mahallesi, Mecidiye Köprüsü Sk. 1/1, 34347 Beşiktaş/İstanbul

Ortaköy Meydanı
Ortaköy Meydanı, yerli ve yabancı turistin en çok gezdiği bölgeler arasındadır. Tarihi yapılara ve muhteşem boğaz manzarasına sahip bir meydandır. Burada boğazın eşsiz manzarasını izleyebilir, tarihi mekanları ziyaret edebilirsiniz.

Adres; Mecidiye Mahallesi, İskele Sk. 34347 Beşiktaş/İstanbul
Beşiktaş'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler ile ilgili aramalar beşiktaşta oturulacak yerler  beşiktaşta gezilecek yerler ekşi  ortaköyde gezilecek yerler  istanbul beşiktaş çarşı  beşiktaş gidilecek mekanlar  istanbulda gezilecek yerler  beşiktaşta sevgiliyle gidilecek yerler  beşiktaş gezilecek yerler blog
( GEZİLERE ARAÇ TEMİN EDİLİR ) 
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!
Paylaş: