Samsun Atakum Çakırlar Korusu

Samsun Atakum Çakırlar Korusu

Türkiye’nin dört bir yanının mücevher misali doğal güzellikler ile kaplı olduğunu hem bizler hem Dünya ülkeleri biliyor. Türkiye’nin turizm cenneti olarak görülmesi ve her milletten turistin Ege sahillerine, Akdeniz’in eğlencesine ve Karadeniz’in doğal güzelliklere akın ettiğine her yıl şahit oluyoruz.

İnsan eli değmemiş doğal güzelliklerin, git gide öneminin artması ile birlikte günübirlikçi tatilciler ve piknikciler kendilerine en yakın doğal güzelliğin peşine düşüyor. Karadeniz ormanlarının arasında huzuru ve sessizliği bulan yerli halk ve turistler için Samsun belediyesi 100 m2 bir alanda devasa bir cennet bahçesini canlandırmak için kolları sıvamış. Projenin tamamlanmasını takiben, tenis kortları, duşakabinler, mescitler, tuvaletler ve piknik yapmak için korunaklı mesire yerlerine varana kadar tüm sosyal aktiviteler, yöre insanına ve turizme hediye edilmiş.

Çakırlar Korusunda Neler Yapılabilir?
Dört bir yanı kuş kafesi ile süslenen Çakırlar Korusu’nda kuş sesleri arasında hamakta sallanabilir, 1.5 metrelik yürüyüş yollarında unutulmaz resimler çekerek, yaşadığınız günü ölümsüzleştirebilirsiniz.

Yazın gelmesi ile Samsun’lu gelinler Çakırlar Korusu’nda resim çektirmek için yarışmaya başladı bile.

Doğanın sunduğu mis ağaç kokuları içerisinde, ailesi ile piknik yapanlar bu mesire alanında çok mutlu olsa gerek.

Dört mevsim boyunca, sunduğu aktiviteler sebebi ve cennet bahçeleri ile öğrencilerin sık sık gittiği bir yer Çakırlar Korusu. 7’den 70’e hitap eden bu cennet bahçesi, Samsun’da gezilip görülmesi gereken yerler listesinin başında gelmesi gereken bir yer.

Çakırlar Korusu’na Ne Zaman Gitmeli?
Eğer suya karşı dayanıklı ve su geçirmez bir çadırınız var ise, her mevsim gidebilirsiniz. Ancak günübirlik gidip piknik yapmak istiyorsanız, yaz mevsimini beklemenizde fayda var. Mesire yerindeki çoğu masanın üstü açık olması sebebi ile, gittiğinizde kapalı mesire masalarının dolu olduğunu görebilirsiniz. Basketbol ve tenis kortlarından, mesire yerlerinden faydalanmak için, yaz mevsimi daha uygun olacaktır.

Çakırlar Korusu Giriş Ücreti
Herhangi bir giriş ücreti bulunmamakla birlikte, mesire alanlarında bulunan cafe, restoran gibi hizmetler ücrete tabiidir.

Çakırlar Korusu Nerede ve Nasıl Gidilir?
Adres: İncesu Yalı Mahallesi, 55280 – Atakum / Samsun

Nasıl Gidilir: Samsun şehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Çakırlar Korusu’na gitmek isteyen vasıta sahipleri, Samsun-Sinop güzergahında devam etmeleri halinde, Çakırlar Korusu’na ulaşabilirler. Günübirlikçi gidecek ve toplu taşıma araçlarını kullanmak isteyen kişiler ise, Çatalçam-Taflan dolmuşlarına binerek, Çakırlar Korusu’na gidebilir.

Konum için Tıklayın

Çakırlar Korusu Fotoğrafları

Samsun Atakum Çakırlar Korusu ile ilgili aramalar samsun çakırlar korusu düğün  samsun çakırlar korusu nerede  çakırlar korusu tesisleri  çakırlar korusu giriş ücreti  samsun çakırlar korusu nasıl gidilir  samsun çakırlar korusu restaurant  çakırlar korusu mangal  çakırlar korusu kahvaltı


Samsun Atakum Çakırlar Korusu ile ilgili aramalar samsun çakırlar korusu düğün  samsun çakırlar korusu nerede  çakırlar korusu tesisleri  çakırlar korusu giriş ücreti  samsun çakırlar korusu nasıl gidilir  samsun çakırlar korusu restaurant  çakırlar korusu mangal  çakırlar korusu kahvaltı
( GEZİLERE ARAÇ TEMİN EDİLİR ) 
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
Görüş Ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın :)
Paylaş:  

Yorumlar