Samsun da Gençlik Külliyesi

Samsun'da 'Gençlik Külliyesi' Projesi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun İl Temsilciliğince temeli atılacak Burhanettin Kayhan Külliyesi'nin, Türkiye'nin ilk gençlik külliyesi olacağı bildirildi.

TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, akademi, sağlık, spor ve çevre birimleri ile yenilikçi projeler üreterek kentteki orta öğrenim, lise ve üniversiteli gençlere sosyal sorumluluk bilinci ile hizmetler sunduklarını belirtti.
İlçelerdeki köy okullarına İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli mobil tip muayene araçlarıyla sağlık hizmeti götürdüklerini aktaran Durmuşoğlu, 2016 yılında 10 bin öğrenci hedefiyle hizmetlerinin devam edeceğini aktardı. Samsun'daki ihtiyaç sahiplerini unutmadıklarını vurgulayan Durmuşoğlu, "Kuruluşumuzdan bu yana tabela STK'sı olmayacağımızı dile getirmiştik.

Bu anlayışla kurduğumuz her birim yıl boyu süreklilik arz eden programları ile genç kardeşlerimize daha tesirli hizmetler sunmaya gayret gösteriyor" ifadelerini kullandı.
Çalışmaları kapsamında Tekkeköy ilçesinde "Gençlik Külliyesi Projesi" hazırladıklarını bildiren Durmuşoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: "

Bu kaliteli programlar ve faaliyetler, genç kardeşlerimizle sürekli buluşarak onların hayallerine ve fikirlerine önem verdiğimizden netice veriyor.

Daha çok işiten ve daha çok dinleyen bir vakıfçılık anlayışıyla yine hayalini kurduğumuz bir gençlik külliyesi projesini, ihtiyaç noktasında tespitini yaptığımız Tekkeköy ilçemiz İmam Hatip Ortaokulu'na kazandırıyoruz.

Türkiye'nin ilk gençlik külliyesi olacak Burhanettin Kayhan Külliyesi, bu okula ek bina olarak, içerisine kız ve erkek öğrencilerin girişleri ayrı olmak suretiyle her bir bölümünde kütüphane ve etüt merkezi, şadırvanı ve mescidi bulunan bir kompleks olarak temeli atılıyor.

Dış cephesi Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin dokularını taşıyan Türkiye'nin ilk gençlik külliyesi projesini Samsun'da gerçekleştiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz.
Bu projelerde ve tüm programlarımızda bizlere ufuk veren Türkiye Gençlik Vakfi Genel Başkanım İsmail Emanet’e, TÜGVA İl Temsilciliği yönetim kurulu ve üye arkadaşlarıma, bizleri kuruluşumuzdan bu yana dinamik ve ilkeli fikirleri ile geceli gündüzlü destekleyen Gençlik ve Spor Bakanım Sayın Akif Çağatay Kılıç’a, Samsun Valimiz İbrahim Şahin’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a, Atakum Belediye Başkanımız İshak Taşçı’ya, değerli bürokratlarımıza ve yüksek istişare kurulu üyelerimize şükranlarımı sunuyorum."

Durmuşoğlu, hazırladıkları diğer projeleri de kısa zamanda hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti.

Samsun'da 'Gençlik Külliyesi' Projesi Türkiye'nin İlk Gençlik Külliyesi Samsun'da 'Gençlik Külliyesi' Projesi ile ilgili görseller Gençlik Külliyesi samsun Türkiye'nin İlk Gençlik Külliyesi
( GEZİLERE ARAÇ TEMİN EDİLİR ) 
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
Paylaş: