Samsun Ladik Gölü

 Samsun Ladik Gölü

Sayfa içeriği; Baslık Açıklaması Buraya

Ladik gölü hakkında genel bilgiler
Samsun‘un Ladik ilçesinde bulunan göl, ilçe merkezine 10 km, il merkezine 80 km uzaklıktadır. Adını ilçe merkezinden alan Ladik Gölü, 7 km uzunluğunda, 2 km genişliğindedir. Gölün üzerinde yüzen adacıklar ile son derece ilgi çekici bir sit alanıdır. Etrafında ki dağ ve orman manzaraları, özellikle güneşin batışı sırasındaki görüntüsü güzelliğine güzellik katmaktadır. Samsun ve çevresinde yaşayanlar için hafta içinde ki yorgunluklarını atmak isteyenler hafta sonları günübirlik bir tatil imkanı sunmaktadır. Ladik Gölü doğanın insanlara sunmuş olduğu en güzel yerlerden birisidir.

Ladik gölünde yapılan sportif faaliyetler
Tatlı su gölü olan Ladik Gölü; turna balığı, tahta balığı, sazan gibi balık türlerini barındırmasından dolayı ilçede balıkçılık sektörü ve balıkçılık turizmi yöredeki yaşamı etkilemektedir. Gölün bulunduğu alanda su kayağı, sörf, yelkenli yarış gibi sportif faaliyetleri yapmak mümkündür.

Gölün muazzam manzarası karşısında oltanızı, semaverinizi yanınıza alıp sabah daha güneş doğmadan güneşin doğuşunu izleyerek balıklarınızı tutup üzerinizde ki yorgunluğu gün içerisinde atabilirsiniz. Ya da belediyenin göl kenarında kurmuş olduğu Ladik Belediyesi Mavi Göl Tesislerinde oturup gölün muazzam görüntüsü karşısında çayınızı yudumlayıp üzerinizdeki yorgunluğu atabilirsiniz. Ayrıca gölde yaşayan bazı kuş türlerinin ürediği saptanmıştır. Bunlar; Gece Balıkçılı, Küçük Ak Balıkçıl, Kara Leylek, Yeşilbaş, Uzunbacak, Kızkuşu gibi kuş türleridir. 27 Temmuz 1997 yılında yapılan kuş gözlem gezisi sonuçlarına göre saptama yapılmıştır.

Ladik gölü giriş ücreti var mı?
Belediye tarafından korunmakta olan göle hiç bir ücret ödemeden manzarayı seyredebilirsiniz. Belediyenin halkı için uyguladığı memnuniyettir.

Ladik gölü nerede?, nasıl gidilir?
Adres: Hamitköy Mahallesi, 55760 – Ladik / Samsun

Nasıl gidilir?: Göl Ladik ilçe merkezine 10 km, il merkezine ise 80 km uzaklıktadır. Samsun’dan Taşova’ya giden otobüsleri kullanarak göle ulaşmak mümkündür. Özel aracıyla gidecek olanlar ise Samsun-Havza karayolunu kullanarak Ladik sapağından sapıp, Ladik ilçesini geçtikten sonra yol kenarından göle ulaşabilirler.

Konum için Tıklayın
Ladik Gölü Fotoğrafları
Ladik gölü fotoğrafları ile ilgili aramalar ladik gölü balık avı  ladik gölü tesisleri  ladik gölü nerede  ladik gölü yüzen adalar  ladik gölü konaklama  ladik gölü piknik  ladik gölü özellikleri  konya ladik gölü

Ladik gölü fotoğrafları ile ilgili aramalar ladik gölü balık avı  ladik gölü tesisleri  ladik gölü nerede  ladik gölü yüzen adalar  ladik gölü konaklama  ladik gölü piknik  ladik gölü özellikleri  konya ladik gölü
( GEZİLERE ARAÇ TEMİN EDİLİR ) 
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
Görüş Ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın :)
Paylaş:  

Yorumlar