Sarıyerde Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Sarıyer'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Sarıyer, İstanbul'un kuzeyinde yer alan güzide ilçelerimizden birisidir. Sarıyer ilçesi boğazın Karadeniz'e açılan ucuna ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul'da ikamet eden çoğu Karadeniz insanı hem İstanbul'un nimetlerinin yanı başında hem de Karadeniz'in temiz havasını yaşayabilmek için bu ilçeyi tercih etmektedir. Böreği de oldukça meşhur olan Sarıyer'de şehirden uzak kaçamak yapmak isteyenler için bu içeriğimizde Sarıyer'in mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerini sizler için derledik.

Sarıyer'in Tarihi Mekanları ve Müzeleri
Sarıyer tarihi açıdan İstanbul'a öncülük etmeyi başarmış, hisarları, kaleleri, kasırları ile göz dolduran bir mimariye sahiptir. Osmanlı döneminde Sultan Abdülaziz, Fatih Sultan Mehmet gibi önemli padişahlar tarafından yaptırılmış bu mimari eserler şimdilerde restore edilerek köşkler ve müzeler halini almış bulunmaktadır. Bu sayede turistik anlamda ülkemize değer katmaya devam etmekte olan bu yapılar günümüzde oldukça dikkat çekmektedir.

Rumeli Hisarı
Rumeli Hisarı, 1452 yılında yapımına başlanmış ve 4 ay içinde inşa edilmiştir. Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Rumeli Hisarı, 1950 yılında yenileme çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalar sonrasında ise müze haline çevrilmiştir.

Adres: Rumeli Hisarı, Yahya Kemal Cd., 34470 Sarıyer/İstanbul

► İstanbul Gezilecek Yerler

Rumeli Feneri
Rumeli Feneri, Osmanlı döneminde, Fransızlar tarafında yapılmıştır. 1856 yılında inşa edilen fener, Boğaz'a giren gemileri karşılamaktadır. Görkemli yapısı ile dikkat çeken bu fener, görülmesi gereken bir eserdir.

Adres: Rumelifeneri Mahallesi, 34450 Sarıyer/İstanbul

► İstanbul'un Gizli Köşeleri

Duatepe Parkı
Duatepe Parkı, 19.800 metrekare alan üzerine kurulmuş İstanbul'u panaromik açıdan görmek isteyen ziyaretçiler için muazzam bir görsel şölen sunmaktadır. Eşsiz Boğaziçi manzarasına sahip olan Duatepe Parkı; birbirinden güzel menüleriyle iki farklı restoranta da sahiplik etmektedir. Buralara yolunuz düşerse mutlaka uğramanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Adres: Merkez, Sarıyer Merkez, Sarıyer, İstanbul, 34450

Maslak Kasırları
Maslak Kasırları, Osmanlı dönemine ait eserlerden biridir. Bu kasırlar Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılmıştır. Kasırlar döneminde av ve dinlenme köşkü olarak kullanılmıştır. Günümüzde ise, müze olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda kasırlar arasında bulunan köşkler restore edilerek, ziyaretçilere kafeterya amacıyla hizmet vermektedir.

Adres: Darüşşafaka Mahallesi, Büyükdere Cd. No:196, 34457 Sarıyer/İstanbul

Sakıp Sabancı Müzesi
Sakıp Sabancı Müzesi, Sarıyer ilçesinde yer almaktadır. Müze, Türkiye’nin önemli müzelerinden biridir. 2002 yılında müze olarak hizmete girmiştir. Müzede, dünyaca ünlü sanatçıların eserleri sergilenmektedir. Aynı zamanda müzede, sergiler ve seminerler düzenlenmektedir. Bu da farklı bir ilerleyiş sağlamaktadır. Sakıp Sabancı Müzesi, pazartesi günü hariç hafta içi 10:00 - 18:00, hafta sonu 10:00 - 22:00 saatleri arasında ziyaretçi kabul etmektedir.

Adres: Emirgan Mahallesi, Sakıp Sabancı Cd. No:42, 34467 Sarıyer/İstanbul

► İstanbul'da Yer Alan Müzeler

Kömürcü Bendi
Kömürcü Bendi, 1620 yılında inşa edilmiştir. Göktürk Göleti gibi bir çok canlıya ev sahipliği yapan bu mesire alanı, devasa ağaçlar inanılmaz yeşillikte doğası ile misafirlerine eğlenceli piknikler ve tertemiz bir hava vaat etmektedir.

Adres: Kemer Mahallesi, 34473 Sarıyer/İstanbul

Sadberk Hanım Müzesi
Sadberk Hanım Müzesi, Sarıyer’de yer almaktadır. Müze, 1980 yılında açılmıştır. Vehbi Koç, tarafından eşi adına açılan müzedir. Türkiye’nin ilk özel müzesi olarak bilinmektedir. Müzede birçok çağa ve uygarlığa ait arkeolojik eserler sergilenmektedir. Çarşamba günü hariç her gün 10:00 - 17:00 saatleri arasında ziyaretçi kabul etmektedir.

Adres: Büyükdere Mahallesi, 34453 Sarıyer/İstanbul

Marmaracık Koyu
Marmaracık Koyu, İstanbullulara hafta sonu için hem İstanbul'a yakın hem de şehrin gürültüsünden uzak nefes alma özgürlüğü yaratmaktadır. Sarıyerde Rumeli Feneri Köyü'nün az ilerisinde bulunan bu koy sessiz ve sakinliğiyle günübirlik tatilcilere muazzam bir tatil imkanı sunuyor.

Adres: Rumeli Köyü / Sarıyer / İstanbul

Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi
Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi, Sarıyer ilçesine bağlı Tarabya semtinde yer almaktadır. Müzede 1920 – 1970 yılları arasında üretilen otomobiller sergilenmektedir. Klasik otomobil tutkunlarının mutlaka gezip görmesi gereken bir müzedir.

Adres: Ferahevler Mahallesi, Nuri Paşa Cd. No:107, 34457 Sarıyer/İstanbul

Emirgan Korusu
Emirgan Korusu, İstanbul’un en güzel korularından biridir. Osmanlı döneminden itibaren bugüne gelen koru, 1040 yılında kamulaştırılmıştır. Mükemmel bir koru olan Emirgan Korusu, yemyeşil alanları, renkli bahçeleri, deniz manzarası ile huzur vermektedir. Güzel bir gün geçirmek isteyen kişiler Emirgan Korusu’nu tercih etmelidir. Aynı zamanda koruda bulunan köşkleri gezebilir, restoranlarda yemek yiyebilir, keyifle kahve içebilir.

Adres: Reşitpaşa Mahallesi, Emirgan Sk., 34467 Sarıyer/İstanbul

Baykuş Plajı
Baykuş Plajı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversite bünyesinde açılmıştır. Kilyos - Gümüşdere Köyü tesislerinde yer alması ve İstanbula çok yakın olması sebebiyle insanların kaçamağı haline gelmiştir. Baykuş Plajı son zamanlarda restoranların açılması ve kamp kültürünün yaygınlaşması ile ziyaretçilerin göz bebeği olmayı başarmıştır.

Adres: Gümüşdere Mahallesi, Sarı Çiçek Sk., 34450 Sarıyer/İstanbul

Milli Parklar Kuş Gözlem Kulesi
Milli Parklar Kuş Gözlem Kulesi, 2015 yılında Orman Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilmiş olup içerisinde 300 metrelik orman yürüyüş parkuru, 30 metre yüksekliğinde kuş gözlem kulesi barındırmaktadır. Avrupa standartlarına eş değer bir proje olan, Milli Parklar Kuş Gözlem Kulesi 15 Temmuz Şehitler Hatıra Ormanı yakınlarında yer almaktadır. Meraklı ve doğayı yakından izlemeyi seven misafirler için muazzam bir imkan sunmaktadır.

Adres: Garipçe Mahallesi, Sarıyer Rumeli Feneri Yolu No:4359, 34450 Sarıyer/İstanbul

Telli Baba Türbesi
Telli Baba Türbesi, rivayetlere göre Fatih döneminde tabur imamlığı yapmakta olan Abdullah Efendi'nin türbesidir. İstanbul'da en çok ziyaret edilen türbelerden biri olan Telli Baba Türbesi'ne genç kızlar veya erkekler kısmetlerinin açılmaı için ya da evli çiftler çocuk istedikleri için ziyarette bulunurlar. Sarıyer'de bulunan bu türbe yerli turistlerin olduğu kadar yabancı turistlerine uğrak dini merkezi haline gelmiştir.

Adres: Yeni Mahallesi, Liman Cd. No:27, 34450 Sarıyer/İstanbul

Garipçe Köyü
Garipçe Köyü, Rumeelikavağı ile Rumelifeneri'nin arasında yer alan Sarıyer ilçesine 10 km mesafede bulunan güzelliği ve şirinliğiyle yerli ve yabancı turistlerin oldukça dikkatini çekmektedir. İstanbulular için haftasonu kaçamağı halini alan Garipçe Köyü, bir balıkçı köyü olduğundan büyüklü küçüklü tekneler ile Ege köylerini anımsatmaktadır. Şehrin atmosferinden uzaklaşmak isteyen İstanbullular için tekne turları, zevkli kahvaltılarıyla Garipçe Köyü Sarıyer'de misafirlerini bekliyor.

Adres: Garipçe Mahallesi, 34450 Sarıyer/İstanbul
Sarıyer'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler ile ilgili aramalar tarabya gezilecek yerler  yeniköyde gezilecek yerler  sarıyer'de ne yenir  istanbulda gezilecek yerler  baltalimanında gezilecek yerler  sarıyer gidilecek kafeler  bahçeköyde gezilecek yerler  zekeriyaköy de gezilecek yerler
( GEZİLERE ARAÇ TEMİN EDİLİR ) 
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!
Paylaş: