Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı (Çarşamba)

Sayfa içeriği; Binicilik   Bisiklet   Doğa Yürüyüşü   Fotoğraf   Kano   Piknik   Turistik Mekanlar 

Açıklama:
Çarşamba Belediyesi tarafından ilçe şehir merkezinin 6 kilometre güneyinde Yeşilırmak kıyısında 500 dönüm alanda çalışmaları devam eden Doğal Yaşam Parkı tamamlanıyor. Çarşamba Belediyesi, 12 yıl önce Adapark projesi ile başladığı çalışmaları Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı ile devam ettiriyor. Proje içersinde Tarihi Çarşamba Meydanı ve sokağı, Mersin Balığı Tesisleri, yeni yolları, yeşil alanları, sosyal tesisleri, spor alanları, çiftliği, hobi bahçeleri, at binicilik tesisleri, camii, restoranı, göleti ve su sporları alanları yer alıyor.

KADINLAR İÇİN YÖRESEL ÇARŞI
Çarşamba’da yöresel faaliyetleri yaşatmak ve girişimci kadın çiftçileri destelemek amacıyla yöresel çarşı kurduklarını söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Tarihi Çarşamba Sokağını kadın çiftçiler için yöresel çarşı haline getirdik. Burada tarım ürünleri, hayvansal ürünler, sebze, el sanatları, hediyelik eşyalar ile yöresel ürünlerin üretilebileceği ve satılabileceği mekânlar oluşturuyoruz. Çarşambalı girişimci kadınlarımız hem üretecekler hem de ürettikleri el emeği ürünleri burada satacaklar” dedi.

NEHİR GEZİ PARKURU BİNİCİLİK TESİSLERİ HOBİ BAHÇELERİ
Başkan Dündar, proje ile ilgili ayrıca şu bilgileri verdi:
"Şehir merkezi ile Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı arası Nehir Gezi Parkuru hazırlıklarımız proje kapsamında devam ediyor. Yakın bir gelecekte Yeşilırmak üzerinde nehir tipi teknelerle geziler başlayacak. Ayrıca Türkiye’nin standartları en iyi tesislerinden biri olan Rahvan At Yarışları Parkuru Binicilik Tesislerini de bu bölgeye inşa ettik. İlçe turizmine katkı sağlayacak ürünlerle birlikte burada yeme içme mekânları, çiftlikler ve seralar planlıyoruz. Önümüzdeki ay buraları hizmete açmayı hedefliyoruz."

çarşamba çarşamba doğal yaşam parkı doğal yaşam parkı samsun yöresel çarşı çarşamba doğal yaşam, Çarşamba, Samsun

çarşamba çarşamba doğal yaşam parkı doğal yaşam parkı samsun yöresel çarşı çarşamba doğal yaşam, Çarşamba, Samsun


çarşamba çarşamba doğal yaşam parkı doğal yaşam parkı samsun yöresel çarşı çarşamba doğal yaşam, Çarşamba, Samsun
( GEZİLERE ARAÇ TEMİN EDİLİR ) 
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
Görüş Ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın :)
Paylaş:  

Yorumlar