Kuşadası Gezi Rehberi

Kuşadası Gezi Rehberi


Kuşadası, tarihi ve turistlik açıdan bakıldığı zaman önemli bir yer olup, doğru bilinenin aksine İzmir’e bağlı olmayan, Aydın’a bağlı olan bir yerdir. 
Cenevizliler zamanında Kuşadası’nın ismi Scala Nuova, Bizans zamanındaysa Ania ismi ile bilinmektedir. Bunun dışında Kuşadası Orta Çağ zamanında korsanlar tarafından sık bir şekilde kullanılan liman olduğuna dair söylentiler de vardır.

Kuşadası Plajları


Kuşadası mavi bayraklı deniziyle, uzun plajı ile Ege’de denize girebilmek adına en fazla tercih edilen kısımların arasında bulunmaktadır. İzmir ve çevresinde bulunan kişilerin yazlık evlerinin yer aldığı Kuşadası düşük neminden dolayı bunaltmayıp gelen misafirlerine konforlu olacak şekilde tatillerini yaşatmaktadır. 

Genel olarak plajlara giriş ücreti alınmamaktadır. Fakat isteğiniz üzere ücret karşılığındaysa şezlong ve şemsiye alabilmektesiniz.

Kuşadası Milli Parkı


Kuşadası Milli Park, Dilem Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Parkı olarak bilinir. Aydın’ın sınırları içerisinde olan Dilek Dağı’nın Ege’ye uzanmış olduğu son noktasıdır ve yaklaşık olarak 20 km uzunluğunda, 6 km genişliğinde olan yarımada 27.675 hektarlık bir alanı bulunmaktadır. Yarımadanın güney kısmında yer alan Milli Park, tatlı ve tuzlu suyun karışmış olduğu biyolojik bir farklılık sunar.


Güvercin Ada


Kuşadası’nı temsil eden Güvercinada Kalesi, Kuşadası Körfezi’nin ağız kısmında denizden gelebilecek olan saldırılara karşı korunabilmek amacı ile yapılmıştır. 

Ada üstünde, Barbaros Hayrettin Paşa tarafından yaptırılmış olan kale ve İlyas Ağa tarafından yaptırılmış olan surlar yer almaktadır. Kuşadası’na gittiğiniz zaman mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biridir.

Meryem Ana Evi


Meryem Ana Evi, Efes’in çevresinde bulunan Bülbüldağı’nda yer alan mabet alanı olarak biliniyor. Selçuk’a 7 km uzaklıkta yer alan Meryem Ana Evi, 19. Yy’da Roman Katolik rahibesi Blessed Anne’nin rüyaları sonucu ortaya çıkmıştır. 

Fakat evin gerçekten Meryem Ana’ya ait olduğuna dair bir yorum bulunmamaktadır. Fakat gittiğiniz zaman görülmesi gereken yerlerden biridir.

Bafra Gölü


Bafra Gölü, Kuşadası’na yaklaşık olarak 70 km uzaklıkta bulunmaktadır. 

Arkeolojik ve tarihi değerlerden baktığımız zaman ülkemizdeki zengin coğrafik alanlardan birisidir. Bölgedeki tarihi özellikler ve doğal güzelliğinin fazla olmasından dolayı ziyaretçiler ve turistler buraya çok ilgi göstermektedir.
Kuşadası Gezi ile ilgili aramalar kuşadası gezi turları kuşadası gezilecek yerler ekşi kuşadası çarşısı kuşadasından ne alınır kuşadası denizi soğuk mu kuşadası koyları istanbul kuşadası arası gezilecek yerler kuşadası neyi meşhur
Kategoriler: Sosyete Travel Sosyete Sözler Sosyete Trend Sosyete Karadeniz
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
Görüş Ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın Yorum Yazın :)
Paylaş:  

Yorumlar