Akdağ Yaylası ve Kayak Merkezi

Akdağ Yaylası ve Kayak Merkezi Kış Turizmi


Samsun Akdağ Yaylası ve Kayak Merkezi 


Ladik İlçesine 7 km. mesafede bulunan “Akdağ” Ladik ilçesi’nin sırtını yasladığı 1800 metre rakımlı bir dağdır.Akdağ, Samsun bölgesinin en yüksek dağı olup, kuzeyinde Ladik Ovası ve Ladik Gölü bulunmaktadır.Ovanın civarında üç yayla bulunmaktadır. 


“Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi” arazi yapısı itibariyle çok uzun kayak pisti alanlarına sahiptir.Pistin uzunluğu bin 675 metre. Pistin iki yanında snowboard alanları mevcut.Ayrıca bu alanın doğal çimle kaplı oluşu, burada yaz aylarında çim kayağının yapılmasına imkan sağlamakta ve Yazın yapılan Yayla Şenliklerindede çim kayağı yarışmaları düzenlenmektedir.


Konumu dolayısıyla Samsun’un yanı sıra; Amasya, Çorum, Tokat gibi civar illerin de yoğun ilgisiyle her geçen gün daha çok tanınan ve ziyaret edilen “Ladik Akdağ Kış Sporları Merkezi” bölgenin kış turizmi odaklarından biri haline gelmiştir.


Samsun’a 75 km mesafede bulunan Ladik; kaplıcaları, kayak merkezi ve doğal birçok güzelliği ile ilgi odağıdır. 



Ulaşım : Çarşamba Havaalanı’na 100, Merzifon Havaalanı’na 35 kilometre mesafede.Kış sporları tesislerine özel aracınızla veya yerel turizm şirketlerinin düzenlediği günübirlik organizasyonlara katılarak ulaşabilirsiniz.

Ladik ilçe merkezinden geçtikten hemen sonra birkaç kilometrelik tırmanma hattında yol alarak tesislere ulaşmak mümkün. Çıkış ve iniş istikametinde iki şeritli dar parke yol genel olarak kardan temizlenip açık tutulsa da, yağışlı havalarda zincirsiz araçlar birkaç noktada zorlanabiliyor. 
Tırmandıkça artan yükseklikle birlikte ortaya çıkan panoramik manzara izlenmeye değer doğrusu. Ladik gölü ve Ladik ovası bu yükseklikten büyüleyici görünüyor. 


TESİS : kayak kulübüne ait dinlenme ve konaklama tesisi Hafta sonları oldukça kalabalık. Tesis kayak merkezi, dört mevsim motel ve restoran olarak kullanılan bir binadan ve zirveye uzanan ve her sepetinde iki kişi 

taşıyabilen uzunca bir telesiyejden oluşuyor.

Tesiste konaklama ve yeme içme olanaklarının yanı sıra; kayak veya snowboard kiralama, atv safari, kar motosikleti turları gibi birçok sportif imkan da mevcut.

Kayak haricinde ise yeni başlayanlar ve çocuklar için daha az eğimli pistte kullanılmak üzere kızak kiralamak da mümkün.

Tesis içerisindeki bar, lobi ve restoranın haricinde dışarıda yapılan sucuk ekmeğinizi kar üzerinde konumlandırılmış masalarda atıştırmak ise ayrı bir keyif. 

Yakın çevrede neredeyse hiç ağaç yok. Bu yüzden bazı günlerde pist çevresinde rüzgar rahatsız edici olabiliyor. 
Tesislerden zirveye telesiyejle ulaşmak ise 10 dakika kadar sürüyor.

Kayak yapma niyetinde olanlar için pistin genişliğinin ve eğiminin her seviyedeki kayakçı için gayet uygun olduğunu söylenebilir. 

Türkiye'de Kış Tatili Yapılabilecek Kış Turizm Merkezi Türkiye'de kış tatili yapabileceğiniz yerler Kış Turizmi Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler Türkiye'de Kış Turizmi'nde Tercih Edilen Yerler
Kategoriler: Sosyete Travel Sosyete Sözler Sosyete Trend Sosyete Karadeniz
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
Görüş Ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın Yorum Yazın :)
Paylaş:  

Yorumlar