Kars Sarıkamış Gezilecek Yerler

Sarıkamışta Gezilecek Yerler


1-Kayak Merkezi

Sarıkamışın kendine has kristal bir karı var. Bu kar dünyada çok nadir belli bölgelerde gözüküyormuş. Sizinde yolunuz düşerse göreceksiniz. Kristal ve parıl parıl parlayan bir kar. Kayak merkezi olarak olarak 9 adet pisti bulunmakta. Gayet tatminkar bir piste sahip. Uludağ, Palandöken veyahut diğer kayak merkezlerine göre daha makul fiyatlarda kayak yapıp tatilinizi uygun bir şekilde yapabiliyorsunuz. Kayak kiralama elbise ve kayak takımı şehir merkezinde ortalama 25-30 lira. Kayak merkezinde ise 40 – 50 lira. Telesiyej fiyatları 2018 sezonu için 20 binişlik kart 70 lira, tek binişlik kartlar ise 5 lira.

2-Katerina Köşkü

Çar 2. Nikola tarafından yaptırılmış av köşküdür. 1896 yılında çam ağaçları ile üç bölüm halinde Baltık mimarisi ile inşa edilmiştir.

Sarı çam ormanlarının arasında günümüze kadar dayanmayı başarmış ama şuan içi harap şekildedir. Acilen restore edilmesi gereken yerlerden biridir. Görmenizde fayda var.

3-Sarıkamış Şehitliği

Kars tarafından Sarıkamışa gelirken Selim ilçesini geçtikten sonra yol çatallanıyor. Kuzey Sarıkamış diye bir giriş var. Oradan girmeyip devam ettiğinizde Erzuruma doğru ikinci girişte sağa dönmeden önce yolun üzerinde şehitlik bulunmakta. Şehitlerimiz için yapılmış bu anıta uğramanızı tavsiye ederim. Eğer Erzurum tarafından geliyorsanız da ilk sola girişten değilde ikinci sola girişten ilçeye girdiğinizde bu Şehitlikle karşılaşacaksınız.

4-Sarıkamış Şehitleri Tanıtım Merkezi

90 bin şehit için o günleri anlatan bir tanıtım merkezi yapılıyor. Şehitlik Tanıtım Merkezi, Şehitler Mahallesinde Bulunmakta. Şuan için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Önümüzde ki günlerde açılışı yapılacağına inandığım şehitliği görmeden duanızı etmeden Sarıkamış’tan ayrılmamanızı öneririm.

5-Sarıkamış Demokrasi Meydanı

Sarıkamış meydanı, her ilçenin merkezi olduğu gibi burasıda Sarıkamış’ın merkezi olan meydandır. Işıklandırması ve toplanma merkezi olması ile şuan için şehrin en işlek meydanıdır. Diğer adıyla Demokrasi Meydanıdır.

6-Acısu Mesire Alanı

Karaurgan yolu üzerinde ki bu piknik alanı yeşilliklerin ve derenin sesi ile bezenmiş bulunmakta. 4 adet çeşmeden ikisinden acı sodalı su, diğer ikisinden de tatlı su akmasından dolayı ismine Acısı denmiş.

7-Soğuk Su Mesire Alanı

Piknik alanlarından biride Soğuk Su mesire alanı. 
Çam ormanlarının arasında güzel bir hafta sonu geçirmeniz için yapılmış mesire alanıdır.

8-Sarıkamış Ay Yıldız Tören Alanı

Tören alanı yapımı hala devam ediyor. Bittiğinde tüm törenler bu alanda yapılacak.

Sarıkamış’ta Nerede Kalınır ?
Şehir Merkezinde Bulunan Oteller

Şehir merkezi ile kayak merkezi arası 5 dakika arabayla. Şehir merkezinden kayak merkezine şehir içi otobüs yok. Eğer biraz yürürüm derseniz 3 dakika yürüme mesafesinde inebileceğiniz yer kayak merkezi kavşağı.

Taksi ile kayak merkezine ulaşım 5 dakika.
Taksiciler bu mesafe için 15 – 20 TL arası alıyorlar. Binmeden önce pazarlık yapıp anlaşın.


Sarıkamışa Nasıl Gidilir?
Uçakla Sarıkamış’a Ulaşım

İzmirden Sun Express ile Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri tek sefer bulunmakta. İstanbul ve Ankara’dan Anadolu Jet, THY ve Pegasus’un seferleri bulunmakta. İstanbul Kars arası yolculuk 2 saat sürerken, Ankara Kars arası 1,5 saat, İzmir Kars arası yolculuk ise 2.5 saati bulmakta. Kars’tan Sarıkamış’a ulaşım ise Taksi ile 100 lira gibi bir ücret ile sağlanabilmenin yanı sıra, Sarıkamış Kars arası seferler yapan minibüsler bulunmakta. Eğer telefonla bu minibüslere ulaşırsanız sizi 12 TL gibi bir fiyatla Hava alanından alıp Sarıkamış’a kadar götürmektedirler.

Kars şehir merkezine 5 TL ile kalkan servislerde bulunmakta. Onlarla şehir merkezine geçip otogardan Sarıkamış servisleri ile de Sarıkamış’a ulaşabilirsiniz.

Doğu Express’i İle Sarıkamış’a Ulaşım

Ankara’dan 18:58 de her gün kalkan tren Sarıkamış yaklaşık 1 günün sonunda yine akşam saatlerin 19:00 gibi ulaşmakta. Eğer zamanınız bolsa trenle keşfetmeniz de güzel olacaktır. Karstan da aynı şekilde Ankara’ya her gün sabah 08:10 da kalkan Doğu Express’i bulunmakta. Biletler kışın yoğun talepten dolayı kalmayabiliyor. Yerinizi erken ayırtmanızda fayda var.

Otobüs İle Ulaşım

İzmir’den kalkan Kars Kalesi turizm ile 24 saatin sonunda Sarıkamış’a ulaşmak mümkün. Otobüs için bel ve boyun yastığınızı almanızı öneririm. İzmir Kars arası seyahat 150 TL civarında olmaktadır. Turgutreis, Kars Kalesi ve Doğu Kars gibi firmaların seferleri bulunmaktadır. İstanbul’dan seyahat süresi de yaklaşık 22-24 saati bulmaktadır.
Kars Sarıkamış Gezilecek Yerler ile ilgili aramalar kars gezilecek yerler  sarıkamış gece hayatı  sarıkamış'ta ne yenir  sarıkamış kültür evi  sarıkamış kayak merkezi  kars ardahan gezilecek yerler  sarıkamış hava durumu  kars sarıkamış nasıl bir yer
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
Görüş Ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın Yorum Yazın :)
Kategoriler: Sosyete Travel Sosyete Sözler Sosyete Trend Sosyete Karadeniz
Paylaş:  

Yorumlar