Aydın Tatil ve Turizm

Aydın Tatil ve Turizm


Aydın, Tralles antik kentinin üzerine kurulmuştur. 
Eski çağlarda Ege Bölgesi’nin en önemli kentlerinden birisidir.Antik dönemin birçok bilgin, mimar, heykeltıraşı Aydın’da yetişmiştir. 
Bunlar arasında Antemiyus, Thales, Anaximandros, Anaximenes, Hekotaios, Hippodamos, İsodor sayılabilir.

Antik Kentler
Nysxa, Alabanda, Priene, Milet, Tralles (Tiral), Afrodisyas, Panionon, Neopolis, Didyma, Myus, Iassos, Gerga, Alinda, Mastaura (Mastavra), Magnesia, Orthasia (Ortosi), Acharaka (Akaraka).

Afrodisyas
Bu kent Antik Çagin önde gelen mimarlik, sanat, heykeltiraslik ve tapinma merkezlerindendir. Karacasu ilçesinin 12 km. güneydogusunda bir Karia kenti olarak kurulan Afrodisyas altin çagini Roma döneminde yakalamistir. 
Bu dönemde olaganüstü güzellikte ;mermer heykeller ve yapilar insa edildi.

Yapilan arkeolojik arastirmalar sonucunda kentte mimarlik ve heykeltirasligin yani sira tip ve astronomi alanlarinda da çalismalar yapildigi belirlenmistir. 
Kentte görülebilecek baslica yapi kalintilari, MS 12. yy.da Imparator Hadrianus zamaninda ;yapilan hamam, büyük havuzlu agora, MÖ. 100 yillarinda tanriça Afrodit için yapilan tapinak, stadyum, tiyatro, hamam,odeon, psikopos sarayi, felsefe okuludur.

Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
Görüş Ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın Yorum Yazın :)
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Aydın Tatil ve Turizm ile ilgili aramalar aydın tatil yerleri isimleri  aydın tatil ilçeleri  aydın tatil köyleri herşey dahil  aydın otelleri 5 yıldızlı  aydın didim tatil yerleri  ets tur  aydın'da tatil yapılacak yerler  tatil sepeti
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar