Buzluk Mağarasına ilgi Büyüyor

Buzluk Mağarası Büyük ilgi Görüyor


Elazığ’ın Harput Mahallesi’ndeki Buzluk Mağarası büyük ilgi görüyor. Kış aylarında sıcak havanın yaşandığı, yaz aylarında ise buzların oluştuğu mağarayı günde ortalama 400 kişi ziyaret ediyor.

Teknolojinin olmadığı dönemlerde Elazığ’da ki vatandaşlara soğuk hava deposu olarak hizmet verdiği iddia edilen Buzluk Mağarası Osmanlı döneminde askerlerinin erzaklarının saklandığı yerlerden biri olarak biliniyor.

Harput’ta eskiden 20’ye yakın ailenin buradan aldıkları ve sattıkları buzlarla geçimlerini sağladığı Buzluk Mağarası’nda, hava sirkülasyonu özelliği nedeniyle kış aylarında sıcak hava yaşanırken, yaz aylarında tabakalar halinde sarkıt ve dikit halinde buzlar oluşuyor. Şehir Merkezi’ne yaklaşık 11 kilometre uzaklığında olan Buzluk Mağaraları vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Kudret buzu olduğu da söylenilen Buzluk Mağaralarını il içinden ve il dışından ayda ortalama 4 bin kişi ziyaret ediyor. Sıcaktan bunalan bazı vatandaşlar, Harput’taki, içinde sarkıtlar halinde buz külteleri bulunan ve sıcaklığın eksi 12 dereceye kadar düştüğü Buzluk Mağarası`nda serinliyor. Buzluk Mağarası hakkında bilgi veren Hüseyin Kavruk, Buzluk Mağarası’ndan çıkarılan buzlara yörede kudret buzu dendiğini ve kudret buzunun cinsel gücü arttırdığına inanıldığını söyledi. 
Bir çok kişinin cinsel gücünün artması için mağaraya inerek, mağaradan buz çıkararak yediğini belirtti.
Buzluk Mağarası, Elazığ, Harput ile ilgili aramalar elazığ buzluk mağarası efsanesi  buzluk mağarası hakkında kısa bilgi  buzluk mağarası sinop  buzluk mağarasındaki not defteri  elazığ deve mağarası  elazığ buzluk mağarası hakkında kısa bilgi  elazığ buzluk mağarası tesisleri  elazığ gezilecek yerler
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
Görüş Ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın Yorum Yazın :)
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz

Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar