Anne Sütüne Eş Değer Besin Yok

Anne Sütüne Eş Değer Besin Yok


Uzman Dr. Zafer Tunataş, bebeklerin 2 yaşına kadar emzirilmesini isteyerek, dünyada anne sütüne eş değer bir besin olmadığını söyledi.
Çanakkalede Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları projesi çerçevesinde düzenlenen panelde konuşan Dr. Zafer Tunataş, Anne sütü besleyici, kolay sindirilebilen, enfeksiyonlara karşı vücudu koruyan tabii bir besindir. 
Bebeği solunum yolları ve mide bağırsak enfeksiyonlarına karşı korur. 
Anne sütünün aile ekonomisine de katkısı söz konusu dedi.

İnek ve keçi sütüne göre anne sütünün çok daha faydalı olduğunu anlatan Tunataş, anne sütünde A ve C vitaminlerinin ağırlıkta olduğunu, bu vitaminlerinse savunmasız olan bebeği enfeksiyonlara karşı koruduğunu belirtti. Anne sütünün rastgele bir sıvı olmadığını hatırlatan Tunataş, 
Bugün hiçbir mamanın içinde canlı madde yoktur. 
Sadece anne sütünde canlı doku vardır. 
Günümüzde anne sütüne eş değer bir besin halen yapılamadı. 
Anne doğum yaptıktan sonra hemen bebeğini emzirmeli. 6 aya kadar hiçbir ek besin vermeden bebeğini emzirmesi gereken anne, 2 yaşına kadar da bebeğini emzirmeye devam etmeli diye konuştu.

Sağlık İl Müdürü İlhan Güney da, Çanakkaleyi bebek dostu il haline getirmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtirken, eczacılardan mama reklamlarıyla ilgili afişleri vitrinlerine asmaması istedi. Güney, bebekler için en önemli besinin anne sütü olduğunu ifade etti.

Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması Şube Müdürü Uzman Dr. Işıl Onat ise kadınların yüzde 99unun ikiz bebeğe yetecek miktarda anne sütüne sahip olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: 
Anneler bazen sütünün yetersiz olduğunu sanıyor. Bu yanlıştır. 
Her annenin sütü bebeğine yetecek kadardır. 
Anneler bebeklerin doğumundan itibaren 2 yaşına kadar çocuklarını emzirmeliler.

Panelde, ayrıca Uzman Dr. Savaş Çetinay yetersiz süt ve ağlama, Uzman Dr. Turan Erginbaş da sağlık uygulamaları ve özgüven konularında birer konuşma yaptı.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Anne Sütüne Eş Değer Besin Yok ile ilgili aramalar anne sütüne eşdeğer besinler  anne sütü yetmeyen bebeğe ne verilir  anne sütü yetersizse mama ne kadar verilmeli  anne sütü yetmiyorsa hangi mama verilmeli  anne sütü yetmiyorsa ne yapmalı  anne sütü yetmediği nasıl anlaşılır  anne sütü alan bebeğe ne kadar mama verilmeli  hem mama hem anne sütü alan bebekler
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar