Evde Sivilce Maskesi Yapımı

Evde Doğal Sivilce Maskesi Yapımı


Özellikle ergenlik çağındaki genç kızların kâbusu olan sivilceler artık dert olmaktan çıkıyor. Sivilceler için özel olarak kullanılan ürünlerin yanı sıra evde rahatlıkla uygulanabilecek maske ve kürler ile doğal yöntemler sayesinde sizi rahatsız eden sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz.  
İstenilen her an kolaylıkla bulunabilecek malzemeler ile sizler de sivilce maskenizi evinizde kendiniz hazırlayabilirsiniz. işte sizlere sivilcelerden kurtulmak için birkaç doğal yöntem;

* Aspirin Maskesi: 3 ila 6 adet arasındaki aspirini ezerek her 3 aspirin için bir yemek kaşığı limon suyu ilave ederek karıştırın. Yoğun bir kıvama gelen karışıma kuru bir cilde sahipseniz az bir miktar sıcak bal ya da doğal yağlardan (zeytinyağı, badem yağı vs)bir kaç damla ekleyebilirsiniz.  
Tam tersi yağlı bir cilde sahipseniz limon kullanımınızı biraz daha arttırabilirsiniz. Maskeyi tüm yüzünüze ve sivilce bölgenize uygulayarak kurumasını bekleyin. Kuruyan maskeyi ise sıcak su ve bir çay kaşığı karbonat karışımını bir bez ile ıslatarak cildinizi temizleyin. Aspirin ve limondan oluşan maskenin etkisini kısa sürede göreceksiniz.

*Limon ve Şeker Maskesi: Yarım limon suyunun içerisine bir miktar şeker ekleyerek iyice karıştırın ve karışımı cildinize göz çevrenize dikkat ederek uygulayın. Yaklaşık 15 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile cildinizi temizleyin. Limonun güçlü etkisi sivilce oluşumuna engel olmakta ve cildinizin ölü derilerden arınmasına yardımcı olacaktır.

* Yoğurt ve Karbonat Maskesi: Bir yemek kaşığı yoğurt ve bir tatlı kaşığı karbonatı karıştırarak cildinize karışımı uygulayın. Maskeyi cildinizde 15 dakika kadar beklettikten sonra önce ılık su ile daha sonra da soğuk su ile yüzünüzü temizleyin. Üç günde bir bu maskeyi cildinizde uygulayabilirsiniz. Ancak maskeyi cildinize gün aşırı uygulamanız cildinizin tahriş olmasına neden olacaktır.

Sivilceler için doğal kürlerden söz edecek olursak;

* Bir su bardağı suyun içerisine 10gr kadar taze ya da kuru ceviz yaprağı atın ve 10 dakika kaynatın. Daha sonra sivilceler üzerine suyu kompres yaparak uygulayın.

*Bir miktar civanperçemini 5 dakika suyun içerisinde kaynatarak 15 dakika kadar bekletin. 
Günlük olarak karışımın suyunu cildinize kompres olarak uygulayın.

*Üç su bardağı suyun içerisine üç dört adet marul yaprağını doğrayarak 2 saat kadar kaynatın. 
Daha sonra bu su ile sivilceli bölgelerinize kompres olarak uygulama yapın.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Evde Sivilce Maskesi Yapımı ile ilgili aramalar balsız sivilce maskesi  sivilce giderici maske  limonlu sivilce maskesi  en iyi sivilce maskesi markası  kuru ciltler için sivilce maskesi  sivilce maskesi karbonat  sivilce maskesi gratis  yağlı ciltler için sivilce maskesi
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar