Otomatik Elektrikli Camı Nasıl Onarılır

Arabanın Açılmayan Otomatik Elektrikli Camı Nasıl Onarılır


Cam yukarı veya aşağı gitmiyorsa bunu çözmenin bir kaç yolu var. 
Elektrikli camınız sıkışmışsa, herhangi bir özel alet kullanmadan durumu düzeltebilirsiniz.

Elektrikli veya manuel camlarınızın, bazı kolay ipuçlarını takip ederseniz neden açılmadığını ve kapanmadığını anlayabilirsiniz. Şanslıysanız, sıkışmış pencerenizi özel bir alet kullanmadan hemen çalıştırabilirsiniz.

Araç Camları Nasıl Çalışır?
Araba camları, kanalların içinde yükseltmek ve indirmek için regülatör denen bir parça kullanır. Manüel camlarda, kranklara fiziksel olarak bağlanan regülatörler bulunur ve krank, pencereyi nasıl kaldırdığınız ve indireceğiniz şeklindedir. Elektrikli camlar, motorlara bağlanan regülatörlere sahiptir, ancak aynı temel prensipte çalışırlar.

Manuel ve elektrikli camlar farklı bileşenlere sahip olduğundan, farklı nedenlerle de bozulurlar:
Elektrikli camlar - Elektrikli araç camları genellikle pencere camını yükseltmek ve indirmek için regülatöre bağlı geri dönüşümlü bir elektrik motoru kullanır. Anahtarlar, kablolar ve motorun tümü bozulabilir ve regülatör de sıkışabilir veya tamamen arızalanabilir.
Manuel pencereler - Manuel araç camları, kapı içindeki pencere camını kaldırmak ve indirmek için bir el krank ve mekanik bir regülatör kullanır. Regülatördeki veya kranktaki dişliler gevşeyebilir, regülatör eğilebilir ve deforme olabilir ve regülatör ayrıca yağlama gresi kuruduğunda sürtünme nedeniyle sıkışabilir.

Arızalanan Camı Açmanın İki Yolu
Tam olarak neyin başarısız olduğuna bağlı olarak, sıkıştıktan sonra cama bir güç uygulayarak çözüm bulmak mümkündür. Anahtar iyi ve motor arızalı ise, o zaman fiziksel olarak yukarı veya kapalı konumda tutulan anahtarı ile motoru sarsarak son bir kez pencereyi hareket ettirmek mümkün olabilir.

Herhangi bir alet kullanmadan sıkışmış bir elektrikli cam nasıl açılır:

Kontak anahtarını açık veya aksesuar konumuna çevirin. 
Diğer pencereler çalışabiliyorsa ve radyoyu açabiliyorsanız, doğru konuma sahipsiniz demektir.
Cam anahtarını kapalı veya yukarı konumda basılı tutun. 
Düğmeyi basılı tutmak çok önemlidir ve pencereyi kapatan tarafı ittiğinizden emin olun.
Pencere düğmesini basılı tutarak araba kapısını çarparak açın. 
Bir kez işe yaramazsa, birkaç kez daha deneyebilirsiniz. 
Eğer bu işe yararsa, pencere açılmalıdır.  
Önemli: Pencere açılırsa, sorunu gerçekten düzeltmeye hazır olmadıkça, geri almayın. 
Bu geçici düzeltme, ikinci kez çalışmayabilir.
Pencere hala açılmazsa, kapıyı kapatın ve kapı panelinin kapının içindeki sac ile temas ettiği bir yer bulun. İpucu: Doğru yeri nasıl bulacağınızdan emin değilseniz, arabanızın kapı paneli çıkarılmış görüntüleri için internete bakın.
Düğmeye basarak, bu konuma yumruğunuzla veya künt bir nesneyle çarpın. 
Yumruğunuza kapınıza zarar vermemeye dikkat edin.
Pencere açılırsa, sorunu düzeltmeye hazır olana kadar orada bırakın. 
Hala düzelmezse, bozuk bir sigorta, anahtar veya cam motoruna sahip olup olmadığınızı anlamanız veya aracınızı bir profesyonele götürmeniz gerekecek.
Pencereyi açmaya çalıştığınızda bir taşlama sesi çıkarsa veya motorun çalışmasını duyabiliyorsanız, regülatörde bir sorun vardır veya cam parçasının dışına çıkmış olabilir.

Pencerenin tam olarak açılmaması durumunda, bu işlemi izleyerek pencereyi açabilirsiniz:

Kontak anahtarını aksesuar konumuna getirin.
Kapı açıkken camı avuç içlerinizin aralasına sıkıştırıp yerleştirin.
Biri yardımıyla pencerenin anahtarını itin.
Avuçlarınızla pencereye basınç uygulayın ve yukarı kaldırmaya çalışın.
Not: Yeterli güç uygulamak için pencereyi üst taraftan tutmanız gerekebilir. Bunu yapmanız gerekiyorsa, pencerenin aniden kendi kendine hareket etmeye başladığını unutmayın. Ellerinizi pencerenin kapandığında sıkışmamasına dikkat edin.

Otomatik Camların Arıza Vermesine Neden Olan Şey Nedir?
Elektrikli camların arızalanmasına neden olan üç ana şey vardır: yanmış sigortalar, hatalı anahtarlar ve yanmış motorlar. Bu daha az yaygın olmasına rağmen, pencere regülatörünün aşınması, eğilmesi veya takılması da mümkündür.

Bu sorunlardan bazıları düzeltmek için yeterince kolayken, diğerleri özel araçlar gerektirir ve bir profesyonelden yardım istenebilir. Elektrikli pencerelerinizin yukarı veya aşağı gitmemesi gereken bazı temel sorun giderme ipuçlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Pencere emniyet kilitleme anahtarını kontrol edin - Kilitleme anahtarı etkinleştirilmişse, camlar hareket etmeyecek veya kapanmayacaktır. Önce bunu kontrol edin, çünkü bu anahtarları yanlışlıkla fark etmeden kapatmak kolaydır.

Sigortaları kontrol et - Pencerelerden hiçbiri yukarı veya aşağı gitmezse, sigortaları kontrol edin. Yanmış sigortaları değiştirin ve tekrar deneyin. Sigorta tekrar patlarsa, kısa devre arayın. Önerilenden daha büyük bir sigorta kullanmayın.

Cam anahtarını yukarı ve aşağı itin ve dinleyin - Düğmeye basarken kapının içinden bir ses duyulursa, anahtarın çalıştığı anlamına gelir. Elektrikli cam motoru muhtemelen bozuk ya da regülatör sıkışmış olabilir.

Camın anahtarını itin ve çizgi göstergelerini izleyin - Bu, kötü bir anahtarı devre dışı bırakmanın başka bir kolay yoludur. Düğmedeki volt göstergesi, düğmeye bastığınızda en küçük biti bile hareket ettirirse, kötü bir motordan şüphelenin.

Diğer anahtarları deneyin - Yolcu tarafı camı yukarı veya aşağı hareket etmezse, sürücü tarafında veya orta konsolda bulunan ana anahtarla deneyin. Çalışırsa, yolcu tarafı anahtarı bozuktur.

Mümkünse geçiş anahtarları - Bazı araçlarda, pencere anahtarları tamamen aynıdır. 
Bu, çalışmayan bir cama çalışan bir pencereden birini değiştirmenize izin verir. 
Pencere yeni anahtarla çalışmaya başlarsa, hatalı bir anahtarınız var demektir.

Anahtarın gücünü kontrol edin - Anahtarın gücü ve topraklaması varsa, kabloları veya motordan şüphelenin.
Motorun gücünü kontrol edin - Motorun gücü ve zemini varsa ve pencere yukarı ya da aşağı hareket etmez ise motor bozuktur.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Otomatik Elektrikli Camı Nasıl Onarılır ile ilgili aramalar otomatik cam kalkmıyor  otomatik cam sigortası  arabanın otomatik camı kapanmıyor  broadway cam motoru tamiri  arabanın camı takılıyor  otomatik cam takılıyor  punto otomatik cam sorunu  araba cam motoru tamiri
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar