Üzüm Çekirdeğinin Faydaları

Üzüm Çekirdeğinin Faydaları


Kayseri Erciyes Üniversitesi (EÜ) Klinik Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Aysun Çetin, fareler üzerinde yaptıkları bir araştırmada, üzüm çekirdeğinin kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi ve radyoterapinin olumsuz etkilerini azalttığını ortaya çıkardıklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan EÜ Klinik Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Aysun Çetin, beraberindeki ekiple birlikte üzüm çekirdeğinin ”antioksidan” etkisinin kanser tedavisine etkisini araştırdıklarını söyledi.

Üzümün insanlık tarihi kadar eski ve çeşitli şekillerde tüketildiğini belirten Çetin, üzüm çekirdeğinin içerdiği çok özel bir bioflavonoid olan proantosiyanidini C vitamininden 20 kat, E vitamininden ise 50 kat daha güçlü bir antioksidan olduğunu söyledi. Çetin, antioksidanların vücutta kendiliğinden veya kimyasal, radyasyon hasarı gibi dış kaynakların etkisi ile oluştuğunu, ayrıca vücuttaki normal hücreleri tahrip eden veya mutasyona uğratan radikallerle savaştığını söyledi.

Vücudun antioksidanlarla serbest radikallerin denge halinde olması gerektiğini söyleyen Dr. Aysun Çetin, ”Şayet denge bozulur, olumsuz yöne kayarsa kanser başta olmak üzere pek çok hastalıkla karşılaşabiliriz. Serbest radikaller yaşlanmanın da sebebidir. Fareler biyolojik olarak insan vücuduna en çok benzeyen hayvanlardır.

Karaciğer ise vücudun laboratuarı gibidir. Biz de üzüm çekirdeği özünün kemoterapi ve radyoterapi uygulanan farelerin karaciğerinde antioksidan etkinliğini araştırdık. Araştırmamız sonucunda kemoterapi ve radyoterapi tahribatına karşı üzüm çekirdeğinin faydalı olduğunu
bulduk” dedi.

Yaklaşık 80 fare üzerinde araştırma yaptıklarını belirten Çetin, bugüne kadar keşfedilen antioksidanlardan biri olan doğal üzümün çekirdeğiyle birlikte çiğneyerek tüketilmesinin, özellikle kemoterapi ve radyoterapi olan kanser hastalarında çok faydalı olduğunu kaydetti. Çetin,

“Hastalara, tedaviye başlamadan önce üzüm çekirdeği tüketimine başlamalarını ve tedavi süresince aşırıya kaçmadan beslenme öğesi olarak üzüm tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Kemoterapi ve radyoterapi hastaları enfeksiyona çok yatkın olduğu için kuru ve yaş üzüm taneciklerini tüketmeden önce iyi yıkanıp temizlenmesi gerekir. Günde bir avuç yada bir fincan dolusu kuru üzüm yenmesi ve özellikle kara üzüm çekirdeğinin mutlaka çiğnenmesi gerekir” diye konuştu.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Üzüm Çekirdeğinin Faydaları ile ilgili aramalar üzüm çekirdeği faydaları saraçoğlu  üzüm çekirdeği tozu kullananlar  üzüm çekirdeği tozu nasıl yenmeli  üzüm çekirdeğinin yagi faydaları  üzüm çekirdeği ekstresi kullananlar  üzüm çekirdeği yoğurtla yenir mi  siyah üzüm çekirdeği zayıflatırmı  üzüm çekirdeği tozu kansızlığa iyi gelirmi
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar