Hafızayı Güçlendiren Önemli Besin

Hafızayı Güçlendiren Önemli Besinler


Ailevi konular,iş temposu,sosyal hayat bazen bizi psikolojik ve bedensel olarak oldukça yorabiliyor.
Yapmamız gereken işleri unutabiliyoruz,çeşitli hastalıklara yol açabiliyor bu yorgunluklar bizde, 
Şimdi bizi hem bedenen hem zihnen zinde tutacak besinlere hep beraber bakalım.

1)YER FISTIĞI
Düzenli ve sağlıklı beslendiği takdirde birçok hastalığı önleyen yer fıstığı hafızayı dinç tutuyor. Günde bir avuç tüketilmesi öneriliyor. İçerdiği omega yağ asitleri ile iyi yağların vücutta depolanmasını sağlayan yer fıstığı aynı zamanda unutkanlığa da iyi geliyor.

2)İKİ DİLİM ANANAS
İçerdiği antioksidan, C vitamini, mineraller ve özellikle vücuda su dengesi sağlaması açısından hafızanın canlı tutulması için olmazsa olmaz bir besindir. Ananas, günde iki dilim kadar tüketilebilecek lif kaynaklarından biridir. Hafızayı güçlendiren ananas, özellikle uzun ezber öncesi tüketilebilecek mükemmel bir besindir.

3)KARA ÜZÜM
Problem çözme yeteneğini geliştiren kara üzüm, günde bir avuç kadar tüketilmelidir. 
Kan yapıcı ve demir sağlayıcı etkisinin yanında hafızanın kuvvetlenmesine de yardımcı olur. 
Hafızanın açılması için gerekli olan tüm mineralleri sağlar.

4)BİR YUMURTA
Her sabah bir adet haşlanmış veya omlet şeklinde tüketilebilecek yumurta, anne sütüne eş değer proteiniyle beynin gelişmesi ve hafızanın kuvvetlenmesi için oldukça önemli bir besindir. Beyin hücrelerinin gelişimine yardımcı olur. Vücut için protein kaynağıdır.

5)YABAN MERSİNİ
Hafızaya doping etkisi yaratan yaban mersini bol miktarda polifenol içerir, bu sayede beyin hücrelerine saldıran serbest radikallerle savaşabilir. Beyinde yeni bağlantı yollarını desteklediği bilinmektedir.

6)BALIK VE CEVİZ
Öğünlerinizde başrol olması gereken iki önemli besin balık ve ceviz…Ceviz, içerdiği omega 3-6 yağ asitleri ile hafızayı güçlendirecek ve beynin çalışmasını kuvvetlendirecek en önemli besinlerden biridir. Ceviz unutkanlık ve hafıza kaybına birebirdir.
Balık tüketimi ise mevsimine göre olmalıdır. Balık tüketimi beynin doğru şekilde çalışması için gerekli olan tüm omega 3-6 yağlarının vücutta kullanılmasına yardımcı olur. Omega yağları açısından oldukça zengin olan balık haftada en az 2-3 defa tüketilmesi gereken iyi bir protein kaynağıdır.

7)YETERLİ ÖLÇÜDE MUZ,YAĞSIZ SÜT,YOĞURT
Hafıza ve zeka gelişimi açısından B vitaminlerini içeren yiyecekler oldukça önemlidir. B vitamini beyin ve sinir sisteminin sağlığını korumak açısından önem taşır. Eksikliğinde depresyon, kısa süreli hafıza kaybı, el ve ayaklarda yanma, dikkat eksikliği, iğnelenme, duyu kusuru, unutkanlık, sinirlilik görülebilir. Et, balık, yağsız süt, yoğurt, muz, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagillerde B vitamini bulunur.
Ayrıca demir deposu olan yağsız kırmızı et beyin gelişimi için büyük yarar sağlarken peynir, hindi, tavuk gibi gıdalarda tüketilmesi gerekmektedir.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Hafızayı Güçlendiren Önemli Besin Zeka ve Hafıza Geliştirici Yiyecekler Besinler Hafızayı Güçlendiren Bitkiler‎ Zekayı geliştiren ve hafızayı güçlendiren besinler Trend haberleri Makaleler Beyin Gücü Hafıza ve Zekayı Besleyen Yiyecekler Beyni Güçlendiren Besinler Kültür Sanat ve Eğlence Dünyası Hafızaya iyi gelen besinler Medikal
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar