Hastalıklardan Koruyan Yiyecekler

Hastalıklardan Koruyan Süper Yiyecekler


Nar
Kırmızı şarap ve yeşil çayda bulunandan daha çok antioksidan içerir. 
Bu sebeple araştırmalarda cilt, prostat ve akciğer kanseri hücrelerini engeller. 
Nar suyu beyin deformasyonunu önler ve Alzheimer’a karşı koruyucudur. fareler üzerinde yapılan araştırmalarda nar suyu içenlerin labirent testini daha kolay başardıkları belirlendi. 
Özellikle diabet hastaları üzerinde yapılan araştırmalarda, düzenli olarak nar suyu içmek kötü kolesterolü önler. Damarları güçlendirir.

Kivi
Bu meyveyi kabuğuna bakarak değerlendirmeyin. Kahverengi kabuğunun altında parlak yeşil antioksidan ve lif deposu bir meyve bulunuyor. Kivi radikallerin vereceği zararlardan vücudu korur, içerdiği yüksek E vitamini hücreleri yeniler, güçlendirir. Mısır dışındaki diğer tüm sebze ve meyvelerden daha yüksek E vitamini içerir. Ayda 2-3 kivi yemek pıhtılaşma riskini önler. 
Kandaki yağ oranını azaltarak kalp krizi riskini % 15 daha azaltır.

Arpa
Buğday, yulaf gibi arpa da yüksel lif içerir. İşlenmiş unda da vardır. Bu tür besinlerin kötü kolesterolü % 17.4 oranında düşürür. Beslenme listelerine arpa eklenen kişilerde kandaki yağ oranının azladığı da biliniyor. Bunun yanı sıra kandaki şeker ve insülin oranını düşürür. Bu nedenle arpa Tip 2 diyabet hastalarına öneriliyor.

Kızılcık
Kızılcık oldukça yüksek antioksidan içerir. Kanser türlerinden, idrar yolu enfeksiyonundan korur, hatta dişetini güçlendirir. Kızılcık suyu enfeksiyona neden olan bakterileri, E.coli’yi yok eder. 
Her gün kızılcık suyu içmek de, çarpıntıyı önleyerek, damarların daha esnek ve güçlü hale gelmesini sağlıyor.

Brokoli
Haftada üç gün borkoli yemek en az 20 farklı rahatsızlığı önler. Vücutta bulunan kanser hücrelerinin büyümesini önler veya onları yok eder. Yarım kase brokoli yüksek kolesterolü düşürüyor, kalbinizi korur. Gözün retina hücrelerinin, güneşin UV ışınlarından zarar görmesini önler.

Kefir
Bir çeşit bakterinin süte karıştırılmasıyla hazırlanan kefir yüksek seviyede kalsiyum içerir. Araştırmalarda kefirin, yiyecek alerjilerine karşı bağışıklığı güçlendirdiği, 50 yaş üzeri kadınları akciğer kanseri riskinden koruduğu ve yüksek laktoz seviyesi sebebiyle laktoz seviyesi düşük kişiler için de faydalı olduğu belirtiliyor.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Hastalıklardan Koruyan Yiyecekler ile ilgili aramalar hastalıklara karşı koruyan besinler nelerdir  bizi hastalıklara karşı koruyan besinler  vücudumuzu hastalıklara karşı koruyan besin öğesi nedir  hastalıklardan koruyan besinler ödev  vücudumuzu hastalıklara karşı koruyan besin öğesidir  vücudumuzu mikroplara karşı koruyan besinler  hastalıklara karşı koruyan bitkisel besinler  büyüme ve gelişmeyi sağlayan besinler
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar