Tüm Cilt Lekeleri

Tüm Cilt Lekeleri


Hamilelik Lekeleri
Anne adaylarının hamilelik dönemlerinde özellikle alın ve yüz bölgesinde görülen lekelerdir. Hormonlardaki artışlar cilt rengini oluşturan pigmentlerde artışlara sebep olabilir. 
Genellikle hamileliğin 4-5.  aylarından sonra görülür. Bu dönemlerde hamilelerin kendilerini güneş ışınlarından korumaları gerekir.

Melazma
Deriye rengini veren melanin pigmentinin aşırı miktarda artması sonucu oluşan lekelerdir. 
Genellikle kadınlarda ve yüz bölgesinde görülür. Nedeni tam bilinmemekle birlikte özellikle hamilelikle ortaya çıkarlar. Güneş ışınlarına maruz kalmak, ilaçlar, hormon bozuklukları sebep olabilir. Koyu renkli lekelerdir. Uzunun süreli ve tekrarlayan özellikleri nedeniyle tedavileri zordur bu yüzden çoklu tedavi seçenekleri gerekmektedir.

Çil
Cildin özellikle güneşe maruz kalan yerlerinde melanin birikmesi sonucu olan küçük lekelenmelerdir. Ten rengi açık-kızıl olan kişilerde daha fazla görülür. Yaz mevsiminde daha belirgin bir hal alır.

Melazma Lekesi
Doğum Lekeleri
Güneş Lekesi
Uzun süre güneşe maruz kalarak güneş ışınlarının olumsuz etkileriyle ciltte ortaya çıkan lekelenmelerdir. Bu tür lekeleri olan kişilerin güneşten çok iyi korunmaları gerekir. 
Koyu ronz ciltte pek belli olmayan bu lekeler, bronzluk açılmaya, cilt orijinal rengine dönmeye başladıkça lekeler belirgin hale gelmektedir.

Doğum Lekeleri
Doğumdan hemen sonra veya takip eden birkaç yıl içinde çocuklarda ortaya çıkarlar. 
Bazı lekeler ilerleyen yaşlarda kendi kendine kaybolabilirler. Kaybolan lekelerin bazıları tamamen yok olur, bazıları ise iz bırakarak kaybolabilir. En sık rastlananları hemanjiyom ve porto şarabı lekeleridir.

Yaşlılık Lekeleri
Orta yaşlardan sonra el üstlerinde ve yüzde görülen lekelenmelerdir. Özellikle güneşe maruz kalan bölgelerde görülürler. El üstü, yüz, omuzlar, sırt ve göğüs bölgeleri olabilir. Bazen kendiliğinden boyutları değişebilir. Yaz aylarında renkleri koyulaşabilir. Bu lekeler herhangi bir sistemik hastalığın özellikle bir iç organlara bağlı bir  hastalığın belirtisi değildir, tedavileri tamamen estetik amaçla yapılır.

Lazerle Leke Tedavisi
Cilt lekelerinde tedavi seçenekleri nelerdir ?
Lazerle leke tedavisi

Her lekeye aynı lazer cihazı uygulanır mı? 

Leke tedavisinde kullanılan lazerler; fraksiyonel lazerler, Erbiyum lazerler, Tilhium lazer, Q-Switch Nd:YAG ve CO2 (Karbondioksit) lazerlerdir. Bu lazerlerle yapılan işlemlerde sağlıklı deriye zarar vermeden melanin içeren hücreler hedeflenir. Lazer ışınının etki ettiği bu pigmentler çok küçük parçalara bölünerek lenfatik sistem tarafından taşınır ve vücuttan atılırlar. Kliniğimizde kullanılan lazerler Amerika’dan FDA sertifikası almış onaylı ve dünya çapında en çok tercih edilen son derece etkili lazer cihazlarıdır.

Lekelerimden Lazerle tek seansta  kurtulabilir miyim ?

Lazer cihazları leke tedavisinde son yıllarda altın standart haline gelmiştir,  beraberinde uygulanması gereken medikal yöntemlerle ciltteki lekelerin büyük bölümünde etkin çözüm sağlanmaktadır. Lazer uygulamaları lekenin derinliği yaygınlığı ve hastanın kişisel özelliklerine bağlı olarak 4-6 seanslık bir tedavi sürecini gerektirebilir.

Karbon peeling güvenli bir yöntem midir?

Cilt yüzeyine sürülen eser miktardaki karbon karışımlı  madde ile lazer ışınlarının daha iyi emilmesini ve daha etkili olmasını sağlar. Leke tedavilerinde, cilt sıkılaştırma, toparlama uygulamalarında güvenle kullanılan bir yöntemdir.

Kimyasal peeling

Yüzümüzde ki her lekeye kimyasal peeling uygalanır mı ?

Kimyasal peeling uygulaması maalesef tek başına yetersiz ve sonuçları tatmin edici olmamaktadır. Sebebi ise kimyasal peeling uygulamaları cildin sadece yüzeyini soymakta ve yüzeysel bir etki olarak kalmaktadır. Bu durumda lekeler kısa bir süre sonra tekrar geri gelirler. Özellikle ciltte orta ve derin yerleşimli lekelere pek faydası olmaz. Gelişen lazer teknolojileri ile günümüzde leke tedavilerinde lazer cihazları ile daha etkin sonuçlar alınmaktadır.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Yüzdeki Lekeler Nasıl Geçer? Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntem Cilt Lekesi Nasıl Çıkar? Cilt Lekeleri Nasıl Geçer? Cilt lekeleri Nasıl Giderilir? Eşitleyici Bakım Cilt Lekelerine Karşı ipucu Leke Kremi Bitki Özlü Patentli Formül Leke Kremi Son Dakika Yeni Cilt Lekeleri Gelişmeleri Leke Kremi En Doğal Leke Kremi Cilt Lekeleri için Krem Cilt Beyazlatıcı Leke Kremi Cilt Lekelerini Hiç Olmamış Gibi Yok Edecek Ev Yapımı Bitkisel Yöntem Güneşle Gelen Cilt Lekelerine Dikkat
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar