Yoksa Şişman Mısınız?

Yoksa Şişman Mısınız?


Zinde bir dış görünüme sahip kişilerin iç organlarındaki yağ oranının tehlikeli olabileceğini biliyor muydunuz?

İngilterede yayınlanan Daily Telegraph gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, bu ülkedeki Tıbbi Araştırmalar Konseyinin Klinik Bilimler Merkezinden bir ekip, Londradaki Hammersmith Hastanesindeki görüntüleme merkezinde, çeşitli boy ve kilolardaki 600 gönüllünün “yağ dağılım haritasını” çıkardı.

Araştırma, 10 katılımcıdan 4ünün “dışarıdan formda, ancak içeriden şişman” olduğunu ortaya koydu.

Araştırma ekibinin başında bulunan Prof. Dr. Jimmy Bell, “aldığı birkaç kiloyu hemen belli edenlerle, kilo almasına karşı görüntüsünü koruyanlar” arasındaki farkın, çok tehlikeli bir yerde, hayati iç organlarda olabileceğine dikkati çekti.

Prof. Dr. Bell, şişmanlığa bakışlarını bir ölçüde değiştiren araştırmanın sonuçlarını, 
“Dışarıdan formda görünen kişi, kilolu birine oranla daha yüksek oranda tehlikeli ve gizli yağ bulundurabilir, bu yağlar da genellikle hayati iç organların çevresinde toplanmaktadır” şeklinde özetledi.

Prof. Dr. Bell, karaciğer, kalp ve pankreasında yağlanma olan kişinin, dış yağları fazla oran birine oranla tip 2 diyabete yakalanma ya da kalp krizi geçirme olasılığının daha yüksek olduğuna dikkati çekti.

Diyet takıntı haline geldi

Şişmanlık oranının hesaplanmasında kullanılan beden kitle endeksinin, kişilere önemli veriler sunmakla birlikte, kimi zaman bireyleri yanıltabileceğine işaret eden Prof. Dr. Bell, şunları kaydetti:

“Beden kitle endeksiniz size tombul mu obez mi olduğunuzu söyleyebilir ama vücudunuzun içinde bulunan yağ oranınıza ilişkin bilgi vermez. İri, ancak fiziksel olarak aktif kişi, kusursuz derecede sağlıklı konuma sahip olabilir.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Troleybüs Problemi Otizmlinin Bilmenizi isteyeceği Şey Sağlık Rehberi Morbid Obezite Hastası mısınız? İşte kilo aldıran görünmez tuzaklar Şişman Biriyim, Zayıflayabilir Miyim ? Test Uygulaması Şişko muyum Kilo Kontrolü Vücudunuzu Tanımadan Bir Stil Sahibi Olabilir Misiniz? Obezite Tedavisi Hayat Haberleri
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar