Gelin Buketinin Tarihteki Anlamı

Gelin Buketi Taşımanın Tarihteki Anlamları


Gelin buketleri, 16. yüzyıldan beri gelinlerin en güzel aksesuarları olarak kullanılıyor. 
İngiltere de ortaya çıkan gelin çiçeği modası akımı, günümüzde dünyanın bütün ülkelerinde varlığını koruyor.

Gelin Buketi Taşımanın Tarihteki Anlamları
16. yüzyılda, insanların senelik banyolarını Mayıs ayında yapıp, Haziran ayında da evlenirdi. 
Gelinler ise düğünlerinde taze çiçek buketi taşıyarak, vücut kokularını güzelleştirmeye çalışırdı. İskandinav ülkelerindeki gelinler de, diktikleri keselerin içine lavanta, papatya gibi çiçekler koyarak bu kokulu keseleri üstlerinde taşırdı.

YUNANİSTAN'DA TAÇ

Yunan – Ortadoks düğünlerinde ise gelin ve damat için çiçek taçlar yapılırdı. Portakal çiçeğinden yapılan gelin taçları, hoş kokuları ile tazeliği ve canlılığı simgelerdi. Yunan gelinleri, evlenecekleri erkeğe olan sonsuz bağlılıklarını ifade etmek için sarmaşık çiçeklerinden oluşan gelin buketleri taşırdı. Viktorya dönemi gelinleri ise aşkı en iyi temsil eden çiçek olan güllerden tasarlanmış gül gelin buketi taşırdı.

ORTADOĞU'DA ACI ÇİÇEK

Ortadoğu da da kullanılan gelin buketlerinin içine, acı bir çiçek olan tarhun katılarak; evliliğin sadece iyi günlerden ibaret olmadığı, kötü günlerin de yaşanabileceği ifade edilirdi. Günümüzde halen gelinler için vazgeçilmez bir aksesuar olan gelin buketleri, canlı gelin buketleri veya yapay gelin buketleri olarak kullanılmaya devam etmektedir.

YAPAY BUKETLER ÖMÜR BOYU HATIRA

Yapay gelin buketlerini tercih ederek, el buketinizi ömrünüzün sonuna kadar hatıra olarak saklayabilirsiniz. Yapay gelin çiçeği modelleri sıradışı tasarımları ile gerçeklerinden ayırt edilemeyecek kadar güzel görünmektedir. Canlı gelin çiçeği modelleri ise, tazelikten vazgeçemeyen gelinlerin vazgeçilmezidir.

HER MEVSİMİN GELİN BUKETİ BAŞKA

Eğer bir sonbahar gelini olacaksanız; papatya gelin çiçeği, karanfil gelin çiçeği veya gül gelin çiçeği modellerinden birini seçerek mevsim gelini olabilirsiniz. Gelin çiçeği siparişini son dakikaya bırakmayın. En güzel gelin çiçeği modelleri arasında karar vermeye çalışırken, gelinliğinizin tasarımını ve düğününüzün temasını göz önünde bulundurmaya çalışın.
Gelinlik Buketleri ile ilgili görseller Gelin Çiçeği ve Buketi Modelleri Gelin Çiçek Buketi Setleri ve Fiyatlarını Keşfet Gelin Buketleri Gelin buketi El buketi Gelin Çiçeği Modelleri Şık Buketler Gelin Çiçeği Fiyatları Gelin Buketi ve Düğün Çiçekleri Hakkında Bilmen Gerekenler Gelin Çiçeği Deposu Ucuz Kaliteli Canlı Gelin Buketleri Şoklanmış Gelin Buketleri Gelin Çiçeği Gelin Buketi Gelin Çiçek Fiyatı Beyaz Buket Gelin Buketi Çiçeği ve Düğün Aksesuarları Gelin El Çiçeği Modelleri Gelin Buketleri Çiçek Diyarı Kişiye Özel Gelin Çiçeği Gelin Buketi Modelleri ve Fiyatları Gelin Buketi Gelin Aksesuarları Gelin Çiçeği Gelin Tacı Doğru Gelin Buketini Seçmek Gelin Buketleri Hızlı Çiçek Siparişi Ucuz Gelin Buketi Fiyat ve Modelleri Toptan Gelin Buketleri Gelin Çiçeği Modelleri ve Gelin Buketleri Gelinlik Buketi Fikirleri En Güzel Gelin Çiçekleri Gelin Çiçeği Modelleri Gelin Buketi Nasıl Olmalı Buket Seçimi Gelin Buketi Çeşitleri Gelinlik Düğün Kuru Çiçek Gelin Buketi Gelin Buketi Taşımanın Tarihteki Anlamları Pratik Bilgiler Haberleri Gelin Buketinin incelikleri En Güzel Gelin Buketi Modelleri Dağınık Gelin Buketleri Gelin Buketi ve Aksesuarları Gelinlik için Çiçek Buketleri Gelin Buketi Trendleri Nasıl Kutlanır
Söz Sizde Sizde Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın
Konu Hakkında Fikirlerinizi Buraya Yazabilirsiniz.

Etiketler: Gelinlik Buketleri ile ilgili görseller Gelin Çiçeği ve Buketi Modelleri Gelin Çiçek Buketi Setleri ve Fiyatlarını Keşfet Gelin Buketleri Gelin buketi El buketi Gelin Çiçeği Modelleri Şık Buketler Gelin Çiçeği Fiyatları Gelin Buketi ve Düğün Çiçekleri Hakkında Bilmen Gerekenler Gelin Çiçeği Deposu Ucuz Kaliteli Canlı Gelin Buketleri Şoklanmış Gelin Buketleri Gelin Çiçeği Gelin Buketi Gelin Çiçek Fiyatı Beyaz Buket Gelin Buketi Çiçeği ve Düğün Aksesuarları Gelin El Çiçeği Modelleri Gelin Buketleri Çiçek Diyarı Kişiye Özel Gelin Çiçeği Gelin Buketi Modelleri ve Fiyatları Gelin Buketi Gelin Aksesuarları Gelin Çiçeği Gelin Tacı Doğru Gelin Buketini Seçmek Gelin Buketleri Hızlı Çiçek Siparişi Ucuz Gelin Buketi Fiyat ve Modelleri Toptan Gelin Buketleri Gelin Çiçeği Modelleri ve Gelin Buketleri Gelinlik Buketi Fikirleri En Güzel Gelin Çiçekleri Gelin Çiçeği Modelleri Gelin Buketi Nasıl Olmalı Buket Seçimi Gelin Buketi Çeşitleri Gelinlik Düğün Kuru Çiçek Gelin Buketi Gelin Buketi Taşımanın Tarihteki Anlamları Pratik Bilgiler Haberleri Gelin Buketinin incelikleri En Güzel Gelin Buketi Modelleri Dağınık Gelin Buketleri Gelin Buketi ve Aksesuarları Gelinlik için Çiçek Buketleri Gelin Buketi Trendleri Nasıl Kutlanır
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz

Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar