Metabolizmayı Hızlandıran Isırgan Çayı

Metabolizmayı Hızlandıran Isırgan Çayı


Düzenli olarak tüketildiğinde yağ yakımına yardımcı olan bu kürü günde 1-2 defa hazırlayarak aç karnına ya da öğün aralarında tüketebilirsiniz. Zayıflamak istiyorsanız ve yediklerinize dikkat ediyorsanız bu bitkisel çayı öğün arasında tüketiniz. Tokluk hissi vereceğinden yeme isteğinizin azalmasına neden olacaktır.

Gerekli Malzemeler:

1 Tatlı Kaşığı Isırgan Otu

1 Tatlı Kaşığı Yeşil Çay

1 Dilim Limon

4 Tane Karanfil

1,5 Su Bardağı Arıtılmış Su

Hazırlanması ve uygulanması:

Suyu küçük bir tencere içine alarak kaynatınız. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kapatınız. Kaynamış suyun içine tüm malzemeleri ekleyip tencerenin ağzını kapatınız. (Malzeme ile birlikte tekrardan kaynatmayınız.) 15-20 dakika kadar çayın demlenmesini bekleyiniz. Demledikten sonra süzerek sıcak bir şekilde tüketiniz.

NOT: Düzenli olarak tüketildiğinde yağ yakımına yardımcı olan bu kürü günde 1-2 defa hazırlayarak aç karnına ya da öğün aralarında tüketebilirsiniz. Zayıflamak istiyorsanız ve yediklerinize dikkat ediyorsanız bu bitkisel çayı öğün arasında tüketiniz. Tokluk hissi vereceğinden yeme isteğinizin azalmasına neden olacaktır. Kilo vermeye yardımcı olan bu bitkisel çayı tüketmede zorlanıyorsanız içine 1 çay kaşığı bal da ekleyebilirsiniz. Elinizde kuru ısırgan otu yok ise tazesi ile de yapabilirsiniz. 4-5 dal kullanım için yeterli olacaktır. Yeşil çayın içeriğinden dolayı bazı maddeler tansiyon hastaları için olumsuzluk yaratabilir. Bu sebeple tüketirken baş dönmesi, mide bulantısı gibi belirtiler yaşıyorsanız yeşil çaylı bitki çaylarından uzak durunuz. Günlük içmeniz gereken suyu mutlaka tüketiniz. Günde 1 tane elma yiyiniz. Hergün 1 tane maden suyuna 1 ya da yarım limon sıkarak tüketim yapınız. Asitli içeceklerden uzak durunuz. Mümkünse 2 ay gibi bir süreliğine hiç ağzınıza almayınız. Aşırı kafeinden uzak durunuz. Günde 1 fincan şekersiz kahve içilebilir. Ancak neskafeden uzak durunuz. Öğünlerinizde salataya mutlaka yer verin ve zeytinyağı tüketimi yapınız. Çorba tüketmeniz gerekiyorsa içerisine elma sirkesi ekleyiniz. Günde en az 45 dakika spor, egzersiz ya da yürüyüş yapınız. Stresten uzak durunuz. Stresin kilo yapıcı etkisi vardır. Yeme isteğinizi artırır. Çıplak elle dokunduğumuzda yakıcı ve kaşındırıcı etkiye sahip olan ve bitki çayımızda kullandığımız ısırgan otunun bir çok faydası bulunmaktadır.

Bunlar; Vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Sindirim sisteminin iyi bir şekilde çalışmasını sağlayarak bağırsakları yumuşatır. Kabızlık sorununu giderir. Böbreklerde olan taş ve kumun oluşumunu engeller. İdrar yollarındaki enfeksiyonu giderir. İçeriğindeki C vitamini ve demir sayesinde kan hücrelerinin yanilenmesini sağlar. Kan dolaşımını düzenleyerek kalp rahatsızlığı olanlarda damar tıkanıklıklarını engeller. Alerjik reaksiyon yaşayan kişilerde ısırgan otunun çayı, bu durumu en aza indirir. Kronik kas ağrılarını azaltır. Grip, nezle gibi mevsimsel hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Kişiler hasta ise, iyileşme sürecini kısaltır. İçeriğindeki kalsiyum ile kemik dokusunda onarım yapar. Bacaklarda kireçlenme ve romatizması olan hastalar için doktorlar tarafından önerilen doğal bir reçetedir. Yüksek antioksidan içeriği ile ciltte oluşabilecek sivilce ve akne problemlerini engeller. Adet dönemindeki stresten sizi uzaklaştırarak sakinleştirir. Regl dönemlerindeki kasık ağrılarını azaltır. Kanseri önleyicidir. Karaciğerin yenilenmesini sağlar. Kan şekerini düzenleyicidir.

Metabolizmayı Hızlandıran Isırgan Çayı ile ilgili aramalar süt artıran hoşaf  emziren anne yeşil çay içilebilir mi uzman tv  emzirirken kilo verdiren yiyecekler  emziren anneler nasıl diyet yapabilir  emzirirken diyet yapılır mı  emzirirken zayıflama yöntemleri  süt yapan tatlı tarifleri  süt artıran şerbetler
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar