Düğün Şarkılarınızı Seçmeden Önce Bu Yazıyı Mutlaka Okuyun

Düğün Şarkılarınızı Seçmeden Önce Bu Yazıyı Mutlaka Okuyun

Bir düğünün eğlencesinin kaynağı, elbette düğün müzikleri seçiminden geçer. Çünkü düğününüz sizin hayatınızın en önemli günlerinden biri; keza sevdikleriniz için de öyle. Ancak ne yazık ki hem kendinizi hem de davetlileri aynı anda eğlendirmek pek kolay değil. Oysa sizin seçmeniz gereken bir giriş müziği, ilk dans müziği, pasta müziği ve düğün süresince çalacak dans müzikleri var...

Gerçekten de kulağa zor geliyor değil mi?Evet, kabul ediyoruz, hakikaten biraz zor. Ancak inanın imkansız değil. Birazcık araştırma yaparak ve emek harcayarak; tüm davetlilerinizin çılgınca eğleneceği bir düğün yapabilirsiniz. Çünkü bir düğünü unutulmaz yapacak şeylerden birisi de, hiç şüphesiz bu eğlenceli ve romantik anlardır. İşte düğününüzü herkesin hafızasına kazımanızı sağlayacak düğün müziklerinizi seçerken, göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar...

Giriş müziği...
Düğün mekanınıza ilk giriş yaptığınız an çalacak olan müzik, giriş müziğidir. İnsanlar sizi ilk kez bu müzikle göreceği için, giriş müziğinizi seçerken mutlaka etkileyici bir parça olmasına özen gösterin. Çünkü gelinlik ve damatlıkla ilk kez görüleceğiniz bu an, etkileyici bir düğünün devamı için de oldukça önemli. 

Davetiyeniz kadar önemli olan ilk dans müziği...
İlk dans müziği, dans seçiminize uygun olmalıdır. Düğün dansınız ister tutkulu bir tango olsun; ister vals; ister bambaşka bir şey olsun... Burada dikkat etmeniz gereken şey, hem o dansın hakkını vermek hem de ona uygun özel bir müzik seçimi yapmak. Ayrıca bu müziği seçerken, hayat arkadaşınızla sizin için özel bir anlamı olan bir seçim yapmanız da çok yerinde olacaktır. Böylece ilk dansınıza; ruhunuzu da katmış olursunuz. 

Mutluluğunuzu gösterebileceğiniz pasta kesilme anı müziği...
Pasta kesilen an, düğünün en eğlenceli anlarından biridir. Ve insanlar mutluluğunuzu, en çok bu anlarda görecektir. Bu yüzden pasta kesilme anındaki müzik; eğlenceli ve ritmik olmalıdır. Elbette bu seçimde, düğününüzün konseptinin de önemi var (kır düğünü vs.). Temaya uygun olan pasta müziğini seçtiğinizde hem düğününüz için bütünlük yaratacak hem de insanlar tarafından daha fazla alkışlanmanıza sebep olacaktır. 

Tüm davetlileri eğlendirecek dans müzikleri...
Sıra geldi düğünün en eğlenceli anlarına... Eğer herkesin pistte olacağı ve dans edeceği bir düğün istiyorsanız; herkese hitap eden parçalar seçmelisiniz. Bunun için, bireysel zevkleriniz yerine; internet araması yaparak ulaşacağınız genel düğün müzik listelerinden faydalanabilirsiniz. Düğün müzik listenizi hazırlarken, davetlilerin yaş dağılımlarına da dikkat etmelisiniz. Çünkü sahnede sürekli popüler şarkılar çalarsa, düğünün ağır misafirleri sıkılabilir. Bu yüzden popüler parçalar dışında, listenize, klasikleşmiş parçaları da mutlaka ekleyin. Ancak bu şekilde, tüm sevdiklerinizi düğün boyunca pistte görebilirsiniz. :) 

Yörelere özel eğlenceli müzikler...
Yöresel müzikleri herkes bilmeyebilir ama farklı kültürlerin danslarını izlemek, herkes için eğlenceli bir tecrübe olacaktır. Bu yüzden düğün müziklerinizde, yörelere özel eğlenceli müziklere de mutlaka yer vermelisiniz. Bu listeyi hazırlarken; aile ve akrabalarınızdan yardım alabilirsiniz, zaten en mantıklısı da budur. Düğününüzde çalacak olan yöresel müzikler sayesinde oynanacak yöresel danslar, düğününüzü hem çok farklı kılacak hem de eğlenceli sahnelere neden olacak. :) 

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Düğün Şarkılarınızı Seçmeden Önce Bu Yazıyı Mutlaka Okuyun
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar