Anahtar Kelime Araştırma Aracı

Anahtar Kelime Araştırma Aracları

SEO için en iyi anahtar kelime araştırma araçları mı arıyorsunuz?

Anahtar kelime araştırması, sitenize gelen trafiği artırmak için çok önemlidir. Organik arama trafiğinizi artırmak için mükemmel içeriği yazmanıza yardımcı olur.

Doğru anahtar kelime araştırma aracı bulmak zor, özellikle SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) için yeni iseniz.

Bu makalede, uzmanların web sitesi trafiğini artırmak için kullandıkları en iyi anahtar kelime araştırma araçlarını paylaşacağım.

Anahtar kelime araştırma aracı, kullanıcıların Google gibi arama motorlarında aradığı konu ve fikirlerini bulmanıza yardımcı olur.

Bu, müşterilerinizin aradığı içerik fikirlerini bulmanıza yardımcı olur.
Ardından içerik stratejinizi blog yayınlarınızda ve sayfalarınızda bu konuları kapsayacak şekilde planlayabilirsiniz .

Anahtar kelime araştırma araçları, rakiplerinizin üst sıralarda yer aldığı anahtar kelimelerin kilidini açmanıza da yardımcı olur. Daha sonra, bu anahtar kelimeleri hedeflemek ve trafiklerinizi arttırmak için içeriğinizi iyileştirebilirsiniz.

Bununla birlikte, kullanabileceğiniz SEO için en iyi anahtar kelime araştırma araçlarına bir göz atalım.

1. SEMrush anahtar kelime araştırması yapmak için ihtiyacınız olan tüm araçları içeren eksiksiz bir SEO paketidir.

Anahtar Kelimeye Genel Bakış aracını kullanarak bir anahtar kelime yazabilir ve bilmeniz gereken her şeyin tam bir resmini alabilirsiniz. Bu, kaç kişinin anahtar kelimeyi aradığını, popülerliğinde artıyor veya daha az popüler hale gelip gelmediğini (Trend) ve çok daha fazlasını içerir.

Aşağı kaydırdıktan sonra, organik arama sonuçlarının bir listesiyle birlikte kullanmak isteyebileceğiniz diğer benzer anahtar kelimelerin kullanışlı bir listesini de görebilirsiniz, böylece rakiplerinizin anahtar kelime için nerede sıralandığını öğrenebilirsiniz.


2. AnswerThePublic diğer anahtar kelime araştırma araçlarının çoğundan biraz farklı çalışır ve sonuçları güzel bir görsel biçimde sunar (yine de bunları bir listede görebilir ve bir .csv sonuç dosyası indirebilirsiniz).

SEO ve anahtar kelime araştırmalarına yeni başlıyorsanız , bunu denemek için harika bir araçtır, çünkü kullanmak için bir hesap oluşturmanız bile gerekmez. Sadece anahtar kelimenizi yazın ve ne olduğuna bir bakın.

“wordpress themes” arama sonuçları
AnswerThePublic anahtar kelime sonuçları Google ve Bing’in otomatik önerme özelliklerine dayanmaktadır. Google’da aramak için bu anahtar kelimelerden herhangi birini tıkladığınızda yeni bir sekmede açılır.

3. Ubersuggest arama hacmi verileri, anahtar kelime önerileri, anahtar kelimenizin sıralaması ne kadar zor olacağına dair bir fikir ve daha fazlasını sunan Neil Patel’in ücretsiz bir aracıdır.

Alakalı anahtar kelimeler için birçok öneri görmenin yanı sıra, tahmini ziyaretler, geri bağlantı sayısı, alan adı puanı ve toplam sosyal paylaşım sayısı ile söz konusu anahtar kelime için en iyi 100 Google sonucunun bir tablosunu görüntüleyebilirsiniz.

“best wordpress themes” kelimesinin sonuçları
İçerik Fikirleri altında ayrıca, aylık tahmini ziyaretleri, geri bağlantıları ve Facebook ve Pinterest’teki paylaşım sayısını listeleyen anahtar kelimenizle ilgili içeriği de gösterir.

Google hesabınızla Ubersuggest’te oturum açarsanız, daha fazla anahtar kelime önerisi, günlük sıralama izleme ve kişiselleştirilmiş SEO önerileri alabilirsiniz.

4. Ahrefs SEMrush’a benzer özellikler sunar ve buna harika bir alternatif yapar. Ahrefs’i kullanarak, sadece arama kutusuna bir anahtar kelime yazarak anahtar kelime fikirleri bulabilirsiniz. Ardından, anahtar kelime önerilerinin tam bir listesini görürsünüz.

Ahrefs’i rakiplerinizin sıraladığı içeriği görmek için de kullanabilirsiniz, böylece bu konularla ilgili anahtar kelimeleri hedefleyen yeni parçalar oluşturabilirsiniz.

Hem SEMrush hem de Ahrefs , sitenizde bozuk bağlantılar bulan raporlar gibi bir dizi başka faydalı araç da sunar .

5. Google Anahtar Kelime Planlayıcı reklamlarını Google’da yayınlamak isteyen reklamverenler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
Bununla birlikte, SEO için hala yararlı bir araçtır ve kullanımı ücretsizdir.

Erişmek için bir Google Ads hesabına ihtiyacınız olacak. Henüz bir hesabınız yoksa, bir tane oluşturmanız ve ödeme ayrıntılarınızı girmeniz gerekir, ancak etkin bir kampanya yürütmeniz veya herhangi bir şey için ödeme yapmanız gerekmez.

Anahtar Kelime Planlayıcı’ya Google Ads hesabınız üzerinden eriştikten sonra, herhangi bir anahtar kelime yazabilir ve aylık kaç arama yaptığına ilişkin verileri (yaklaşık olarak) görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca, kaydırdığınız veya indirdiğiniz alakalı anahtar kelime fikirlerinin uzun bir listesini de görürsünüz.

6. LongTailPro Çoğu premium anahtar kelime aracı gibi, Long Tail Pro’da rakiplerinizle nasıl sıralandığınıza odaklanarak, anahtar kelimenizle ilgili verilere genel bir bakış gösterir.

Long Tail Pro'nun En İyi WordPress Temaları anahtar kelimesine genel bakış
Anahtar kelimeniz için arama motorlarında en iyi sonuçlara bakmak için kullanabilirsiniz, böylece rekabete karşı nerede sıralandığınızı anlayabilirsiniz.

İzlemek istediğiniz belirli anahtar kelimeleri de girebilirsiniz, böylece içeriğinizin zaman içinde bu anahtar kelimelerdeki değişiklikler için nasıl sıralandığını görebilirsiniz.

7. Serpstat ile anahtar kelimeniz için en iyi Google sonuçlarını kolayca görüntüleyebilirsiniz. Bu sonuçlar, ilk sonuç olarak öne çıkan snippet’te (varsa) görünen siteyi içerir; bu nedenle IsItWP’den gelen yayın aşağıdaki ekran görüntüsünde hem birinci hem de ikinci sırada yer alır.

Serpstat'ın En İyi WordPress Temaları anahtar kelimesi için arama motoru sonuçları
Ayrıca, bu anahtar kelime için rakiplerinizle ilgili ne kadar görünür olduklarının bir göstergesiyle birçok ayrıntıyı görüntüleyebilirsiniz (buradaki sayı ne kadar yüksek olursa, o kadar çok ziyaretçi alırlar).

8. SpyFu en karlı anahtar kelimelerini (ve reklamlarını da) inceleyerek rakiplerinizden öğrenmenizi sağlamak için tasarlanmıştır.

Giriş yapmadan bile ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Kontrol etmek istediğiniz sitenin URL’sini arama çubuğuna yazmanız yeterlidir, sonuçları hemen görürsünüz. Birden fazla siteye göz atmak istiyorsanız, ücretsiz bir hesap oluşturmanız ve giriş yapmanız gerekir.

Moz.com'un etki alanına genel bakışını gösteren SpyFu
SpyFu geçmiş verileri toplar, böylece kendi sitenizin veya rakibinizin sitesinin belirli anahtar kelimeler için sıralamada nasıl düştüğünü veya yükseldiğini görebilirsiniz. Sitenizi, sektörünüzdeki diğer sitelerle de karşılaştırabilirsiniz. İşte Moz’un web sitesine, benzer konulardaki diğer bazı sitelere kıyasla.

Moz'un organik SEO anahtar kelimelerini ve rakiplerinin anahtar kelimelerini gösteren grafik
Umarız bu makale SEO için en iyi anahtar kelime araştırma araçlarını bulmanıza yardımcı olmuştur. Ayrıca SEO’da başarılı olabilmenin yolları makalemizi okuyarak sıralamalarınızı hızlıca yükseltebilirsiniz.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Anahtar Kelime Araştırma Aracı ile ilgili aramalar anahtar kelime bulma türkçe  en çok tıklanan anahtar kelimeler  google ads anahtar kelime planlayıcı  web site anahtar kelime  adwords.google.com/keyword planner  google anahtar kelime ekleme  tool word  anahtar kelime planlayıcı kullanma
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar