Aracınızla Yurt Dışına Çıkarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Aracınızla Yurt Dışına Çıkarken Dikkat Etmeniz Gerekenler


Aracınızla Yurt Dışına Çıkarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 Birkaç belge hazırlayarak; yurt dışına kendi aracınızla çıkabilir, turistik gezilerin kısıtlamalarına maruz kalmadan, özgürce tatil yapabilirsiniz. Yeni yerler ve kültürlerle bir araya geleceğiniz deneyimlerle bakış açınıza farklılık kazandırabilirsiniz. Hazırlıklarınız tamamsa, kontağı çevirip gaza basın ve sürüş keyfiyle tatilin tadını birleştiren yolculuğunuza başlayın.

Artıları Ve Eksileriyle Özel Araçla Yurt Dışına Çıkmak

Özel araçla seyahat etmek size hareket özgürlüğü kazandırırken, istediğiniz yerlere istediğiniz zamanda gidebilmenizi sağlıyor. Yanınızda götüreceğiniz eşyaların ağırlığı ve boyutu, güvenlik sınırlarını aşmadığı sürece, sizin isteğinizle şekilleniyor. Kendi aracınızda rahatça oturabilir, dilediğiniz yerde durarak mola verebilirsiniz. Yakın mesafelerdeki ülkelere günübirlik yolculuklar yaparak, yeni yerleri keşfederken ekstra masraflardan kaçınabilirsiniz.

Bunların yanında, kendi aracınızla yurt dışına çıkmak için pek çok belge hazırlamanız ve gideceğiniz ülkenin kurallarını bilmeniz gerekiyor. Bu kurallar; trafiğin akış yönünden, arabada bulundurulması zorunlu ekipmanlara kadar ayrıntılandırılıyor. Yanınızda herhangi bir rehber bulunmadığından rotanızı kendiniz bulmak durumunda kalıyor ve yanlış yollara sapma ihtimaliniz artıyor. Yolda herhangi bir sebeple yardıma ihtiyacınız olduğunda, yabancı dil bilginizden başka güvenecek bir şeyiniz kalmıyor. Kültürüne alışık olmadığınız diyarlarda yanlış anlaşılabilecek davranışlar sergileme olasılığınız da var.

Yurt Dışına Yolculuk İçin Gerekli Belgeler

Yurt dışına araçla çıkılacağı zaman gereken en öncelikli belge, uluslararası ehliyet sahibi olmanızdır. Bununla birlikte, pasaport, Schengen vizesi, aracın ruhsatı, seyahat sigortası poliçesi ve yeşil kart sigortası belgelerinizi de yolculuktan önce hazırlamalısınız.

Yeni çıkan çipli ehliyet uygulaması sayesinde, ilk ehliyet başvurularında artık herkes uluslararası ehliyet sahibi oluyor ya da mevcut ehliyetini yenileyerek yine bu avantajdan faydalanabiliyor. Böylece, bir kez çipli ehliyet almanız, yurt dışında araba kullanabilmeniz için yeterli oluyor.

Araçta seyahat eden herkesin pasaportunun yanında bulunması ve pasaport tarihlerinin güncel olması gerekiyor. Pasaport bitiş süreleri vize bitiş tarihinden önce sonlanıyorsa, seyahate çıkmadan önce pasaportunuzu yenilemeniz isteniyor.

Yolculuk yapacağınız aracın, ya sizin üzerinize kayıtlı olması ya da aracın üzerine kayıtlı olduğu kişinin de sizinle birlikte seyahat etmesi bekleniyor. Aracın sahibi sizinle gelmiyor ise tasdikli bir vekaletname hazırlayarak aracın ruhsatıyla beraber yanınızda bulundurmanız yeterli oluyor.

Yurt dışında güvenli seyahat etmeniz için, gideceğiniz ülkenin vize şartlarında seyahat sigortası, bir diğer adıyla vize sigortası bulunuyor. Bir haftadan bir yıla kadar değişen sürelerde alınabilen seyahat sigortası, hastalık ve ya kaza durumlarında sizi ve beraber seyahat ettiğiniz kişilerin tedavisini karşılıyor. Poliçenin seyahat edecek tüm kişileri kapsaması ve vize tarih ve standartlarıyla uyumlu olması gerekiyor.

Aracınızla yurt dışında bir kaza yapmanız durumunda, karşı tarafın masraflarını karşılayabileceğinize dair güvence vermeniz isteniyor. Bunun için yaklaşık kırk altı ülkede kabul edilen yeşil kart sigortası yaptırmanız gerekiyor. Sigorta şirketlerinden kolayca edinebileceğiniz uygulamayı, mevcut araç sigortası poliçenize de ekletebilirsiniz. Trafikte güvenli seyahat amacıyla geliştirilmiş bu uygulama ile oluşabilecek olumsuzluklardan hem siz hem de karşı taraf korunuyor. Bu sigorta ile sizin cebinizden ekstra bir ödeme çıkmadan, karşı tarafın tüm kaza masrafları ödeniyor.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Kendi Aracınızla Yurt Dışına Çıkmak Artık Çok Daha Kolay ile ilgili aramalar şirket aracı ile yurtdışına çıkmak için gerekli evraklar  arabayla yurtdışına çıkmak ekşi  yurtdışına araçla çıkmak için gerekli belgeler 2018  yurtdışına araç çıkarma vekaletname ücreti  yurtdışı araç çıkış vekaleti  yurtdışı araç vekalet ücreti  yurtdışı araç vekalet örneği  türk plakalı araçların yurtdışı kalma süresi
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar