Sivilcelerden Kurtulma Yöntemleri

Sivilcelerden Kurtulma Yöntemleri


Sivilce daha çok ergenlik döneminde görülen fakat her yaş grubunda bireyde oluşabilecek kırmızı, kabarık lekelere verilen genel addır.
En genel anlamıyla sivilceler, vücutta kıl diplerinde oluşan iltihaptır.
Sivilceler güzelliğimizi bozan cilt sorunlarından biri olduğu için hepimiz sivilcelerden kurtulma yöntemleri arayışına gireriz.
Sivilce her bireyde, aynı zaman veya yaşlarda çıkmaz.
Her birey ve cilt tipinde sivilce oluşumu farklı sebeplere bağlıdır.
Sivilcelerden Kurtulma Yöntemleri Sivilcelerden kurtulma yöntemleri deyince en temel ve en etkili yöntemi cildi temiz tutmaktır.
Bunun yanı sıra kızartmalardan uzak durmak ve aşırı yağlı yiyecekleri tüketmek sivilce oluşumunu önleyici tedbirlerdir.
Genel hatları ile sivilcelerden kurtulma yöntemlerini şöyle sıralamak mümkündür.

Sivilcelerden Kurtulma Yöntemleri
Limon Suyu: Limon doğal anti bakteriyel özelliği sayesinde cildi temizlemek için mükemmel bir bitkidir. Sivilcelerden kurtulma yöntemleri arasında en iyi sonucu elde etmek için; Limon suyunu doğrudan sivilcelerin üzerine uygulayın ve bir saat bekledikten sonra durulayın.
Elma Sirkesi: Elma sirkesi de limon suyu gibi anti bakteriyel özelliğe sahiptir. Elma suyunun anti bakteriyel özelliği limon suyundan daha etkili olduğu için ilk önce sulandırılmış olarak sivilcelere az miktarda uygulayın. Elma Sirkesi ile sivilce tedavisi Kabartma Tozu: Kabartma tozunun sivilceler ve cildiniz için faydaları çoktur. İltihabı azaltır, cildi ölü hücrelerden arındırır ve cildi temizler. Yapmanız gereken tek şey bir su bardağı sıcak suyun içerisine krem haline gelinceye kadar kabartma tozu atmak ve elde ettiğiniz macunu bir maske gibi sivilceli bölgeye uygulamak. Bir saat bekledikten sonra durulamak. Sonuçlara hayran kalacaksınız.

Sivilcelerden Doğal Yöntemlerle Kurtulun
Sarımsak: Sarımsağın faydaları saymakla bitmez. Çiğ olarak veya yemeklerde tükettiğimiz sarımsak aynı zamanda cilde doğrudan uygulandığında sivilceleri kurutmak için çok etkili oluyor. Tek yapmanız gereken sarımsağı kabuklarından ayırın ve iyice ezin. Daha sonra sivilceli bölgeye sürün. 30 dakika kadar bekledikten sonra su ile durulayın.
Mısır Nişastası: Sivilcelerin oluşturduğu kızarıklıklar çoğaldığında ve cildiniz çok hassas ise, mısır nişastası harika bir seçim olabilir. Mısır nişastasını su ile krem haline gelinceye kadar çırpın, daha sonra da sivilceli bölgeye sürün. Mısır nişastası cilde karşı çok hassas olduğu için istediğiniz süre boyunca bırakabilirsiniz.

Her Derde Deva Bal
Aspirin: Aspirin teknik olarak doğal ve kesin bir çare olmasa da sivilceleri çevreleyen şişlik ve kızarıklıkları düşürmeye yardımcı olur. 5-6 tablet aspirini toz haline gelinceye kadar ezin ve bir çay kaşığı ılık su ile bulamaç haline getirin. Daha sonra parmağınız ile sivilcelerin üzerine sürün. Bir gece bekleyip sabah yıkayın. Sivilceler büyük oranda azalır. Bu karışım haftada iki kez uygulanabilir. Aspirinin diğer pratik kullanım alanları için bu makaleyi okuyabilirsiniz.Aspirin ile sivilce tedavisi Bal ve Tarçın: Bal ile tarçın tıpkı elma sirkesi ve limon suyu gibi anti bakteriyel özelliğe sahiptir. Bal ayrıca, iltihaplı, şişmiş ve tahriş olmuş sivilceli cildi yatıştırıcı özelliğe de sahiptir. İhtiyacınız kadar eşit miktarlarda bal ile tarçını karıştırın, sivilcelerin üzerine sürün ve bekleyin. Mümkün olduğunca uzun süre cildinizde beklettiğiniz bu karışımı daha sonra su ile yıkayın.

Sivilcelere Elveda
Yumurta Beyazları: Sivilcelerden kurtulma yöntemleri arasında yumurtanın beyaz kısmı da mükemmel sonuç elde etmek isteyenler için çare oluyor. Bu yöntemi uygulamak için yumurtanın sarısını beyazın kısmından ayırmanız yeterlidir. Daha sonra yumurtanın beyazını cildinize sürün ve bir saat kadar bekleyin. Cildiniz sıkılaşmaya başlayınca su ile yıkayın.
Su: Günde 10-12 bardak su içtiğinizde, cildiniz gözeneklerini yenileyen ek ve saf bir görünüm kazanacaktır. Sivilcelerin gözenekleri de açılacak ve zamanla kuruyacaktır. Ayrıca sivilceli bölgeyi sık sık tahriş etmeden yıkamak da sivilcelerden kurtulmak için etkili bir yöntemdir. Su içmenin faydaları için bu makalemizi okuyabilirsiniz.
Buz Küpleri: Sivilceler şişmiş ve kırmızı lekeler çoğalmış ise buz, iltihabı gidermek ve lekelerin görünümünü azaltmak için mükemmel bir yöntem olabilir. Buz küplerini bir havluya sarın ve sorunlu noktalara sürtün.buz küpleri ile sivilce tedavisi Gördüğünüz gibi sivilcelerden kurtulma yöntemleri için onlarca farklı yol bulunuyor. Bunlar sivilceleri hızla tedavi etmek için en etkili yöntemlerden sadece bir kaçı. Sizde bu yöntemleri tatbik ederek cildiniz için en uygun yönteme karar verebilirsiniz.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Sivilcelerden Kurtulma Yöntemleri ile ilgili aramalar 5 dk da sivilcelerden kurtulma  1 saatte sivilceden kurtulma  sivilcelerden kurtulma yolları canan karatay  sivilce nasıl geçer doğal yöntemler  sivilcelerden kurtulma yolları erkekler için  sivilce kesin çözüm  sivilce kremi  sivilcelerden kurtulma yolları kadınlar kulübü
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar