18 Mart Öğretmen Konuşma Metni

18 Mart Öğretmen Konuşma Metni


Sayın müdürüm, değerli idareci ve öğretmen arkadaşlarım. sevgili veliler ve  geleceğimizin teminatı siz çocuklar

Bugün; Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin --- Yıldönümünü kutlamakta ve vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nün onurunu ve gururunu yaşamaktayız.

Birinci Dünya Savaşı’nı galip bitirmek isteyen ve gemileriyle Çanakkale Boğazını geçip asıl hedefleri  İstanbul’u almak olan düşman kuvvetleri Çanakkale Boğazına gelmişti.  Türkler bu donanmayı gördüklerinde tabanlarını yağlar, arkalarına bile bakmadan kaçar giderler. Biz de 5 çayımızı İstanbul’a karşı içeriz demişlerdi. Umdukları gibi olmadı. En büyük donanma gemileri de büyük kayıplar verince geri çekildiler.
           
Çanakkale boğazını gemilerle geçemeyeceklerini anlayan düşman kuvvetleri, bu kez topraklarımıza karadan girmeyi denediler. İngiliz, Fransız, Avustralya, Yeni Zelanda ,Anzak ve diğer askeri güçler, karadan çıkarma yapmaya başlamışlardı.  Cephanesi biten askerlerine karşı 19. Tümen Komutanı Mustafa Kemal Paşa -Süngü tak- emrini vererek yıllarca Türk Milletinin hafızasından silinmeyecek olan “Ben size taarruzu emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir.” Sözlerini de Çanakkale’de söylemiştir.

Savaşın sonunda yenilmeyeceğini sanan düşman ordusu , ağır bir yenilgiye uğradı.

Çünkü silah, cephane, askerimiz yeterli olmasa da:
Yahya Çavuşların kahramanca savaştığı yerdir, Çanakkale, 
Koca Seyit’in yalnız bir top mermisini değil, bir milletin kaderini sırtlandığı yerdir Çanakkale.
Çelikten bir saldırıya, etten bir siperdir Çanakkale.
Vatan aşkıyla, imanla dolu ordumuzdur, 57. Alaydır, kınalı Mehmettir, cefakar milletimizdir,
Mustafa Kemal ATATÜRK’tür Çanakkale.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
18 Mart Çanakkale Zaferi Günün Anlam Ve Önemi Öğretmen Konuşma Metni 18 Mart Öğretmen Konuşması, Güncel Ve Öğrenciye Hitap Eden Bir Konuşma 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Konuşma Metni 18 Mart Çanakkale Zaferi Konuşma Metni Çanakkale Ruhu Konuşma Metni Niğdeli Ali Ve Ömer Halisdemir'in Mücadeleleri Konuşma Metni Hoş Geldiniz - Karşılama Videoları 18 Mart Çanakkale Zaferi 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Tiyatrosu 18 Mart Ayraç Boyama 18 Mart İçin Çanakkale Şiiri
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar