Samsun Gezilecek Yerler

Samsun Gezilecek Yerler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında başlangıç noktası olan Samsun ili, Karadeniz Bölgesi’nin en gelişmiş ve en güzel ilidir. Samsun, temiz plajları, doğal güzellikleri, kaplıcaları, tarihi ve zengin kültürüyle gezilecek yerleri görülmeye değer bir şehrimizdir.
Gazi Müzesi: Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun iline geldiğinde konakladığı otel burasıdır. Daha sonra müzeye dönüştürülmüştür.
Kabaceviz Şelalesi: Tertemiz havası ve görüntüsüyle gelen ziyaretçileri kendine hayran bırakmaktadır.
Tekkeköy Mağaraları: Mağara olmasa da heykel yapıtları ile görülmesi gereken bir mekandır. Rumlardan kalan restore edilmiş tarihi evleri ilgi çeken bir yerdir.
Amisos Tepesi: İl merkezine 4 km mesafede olup, çıktığınızda görsel şölene şahit olacaksınız.
Bandırma Vapuru: Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını Samsun’a getiren vapurun bire bir aynısı olmakla birlikte müze olarak kullanılmaktadır. İçerisinde balmumu heykelleri de vardır.
Ladik Gölü: Şehrin gürültüsünden uzaklaşacağınız ve balık tutabileceğiniz doğal güzelliktir.
Akdağ Kayak Merkezi: Ladik ilçesinde kış mevsiminde hafta sonunuzu kayarak geçireceğiniz bir yerdir.
Atatürk Anıtı: Samsun limanında yer alan anıt 1969 yılında açılmıştır. Samsun’un simgelerindendir.
Samsun Sahili: Sahili ile meşhur olan kentte her yerden suya girebilir denizin keyfini çıkartabilirsiniz.
Lerdüge Tümülüsleri: Betimler, bitkisel ve geometrik motifleriyle çevrili olan timülüs içerisinde tunç kandiller, şişeler ve altın süs gereçleri bulunmaktadır.
Amazon Adası ve Amazon Köyü: Amazon Adası sahilde yer ala ilin simgelerindendir.
Efsaneye göre; Karadeniz bölgesinde yaşadığına inanılan ve amazon savaşçı kadınların bal mumu heykelleri ve yaşam yerlerinin canlandırılmıştır. Amisos Tepesi’nden muhteşem manzarayı güzelleştiren görülmeye değer bir yerdir.
Arkeoloji ve Etnografya Müzesi: Amisos antik kentinin tarihi kalıntıları ve kentte olan bir mezar odasında bir erkek, bir kadın ve bir kız çocuğuna ait olan altın takılar “Amisos Hazinesi”dir.
Samsun Kent Müzesi: İlkadım ilçesinde yer alan müze Samsun’un tarihi, kültürel, coğrafyasıyla ilgili bilgiler ve malzelemeler sergilenmektedir.
Sevgi Gölü: Yapay göl yöre halkının uğrak yerleri arasındadır. Güzdüz ve akşamları ayrı bir güzellikte olmasıyla huzurlu zaman geçireceğiniz bir yerdir.
İlkadım Anıtı: Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru’ndan inerek kıyıya çıktığı iskelenin yerinin belli olması adına dayanışmayı simgeleyen ilin simgelerindendir.
Hayvanat Bahçesi: Karadeniz Bölgesinin hayvanat bahçesi, şehirde Sevgi Parkının yanında yer alır.
Atakum Sahili: Karadeniz’in en büyük sahilinde birçok tesisin bulunduğu denizi ve kumsalıyla suyun güneşin tadını çıkarabileceğiniz bir yerdir.
Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu: Eşsiz bir doğal güzelliğe sahip kanyon son yıllarda turizmde adını duyurmuştur. Kanyon da tekne turuna çıkarak gezinizi daha da güzelleştirebilirsiniz.
Kabaceviz Şelaleleri: Samsun’un doğal güzelliklerinden 60 metre yükseklikten akan şelale, dağcılık, trekking ve fotoğrafçıların uğrak noktasıdır.
Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Samsun Gezilecek Yerler ile ilgili aramalar gezelim görelim samsun gezilecek yerler  samsun gezilecek yerler kanyon  amasya samsun arası gezilecek yerler  samsun gezilecek yerler ekşi  ordu gezilecek yerler  çarşamba gezilecek yerler  samsun 19 mayıs gezilecek yerler  bafra gezilecek yerler
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar