Apseli Diş Ağrısı Nasıl Geçer

Apseli Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş ağrısı insanın yaşayacağı en büyük ağrılardan biridir. O kadar şiddetli ağrılar olur ki gece uykusu haram olur, insanı yemeden içmeden keser, halsiz ve bitap düşürür. Açlık, uykusuzluk ağrı ile birleşince insan perişan olur. Diş ağrısı nasıl geçer ile ilgili internette araştırma yaptığınız birçok bilgiye ulaşırsınız ancak daha önce hiç bir yerde bulamayacağınız bilgileri aktaracağız.

Diş ağrısının nedenlerini sıralayarak sizi sıkmak istemiyoruz o nedenle her koşulda olursa olsun diş ağrısı ile uğraşmak istemiyorsanız düzenli doktor muayenesi ve düzenli bakım öneriyoruz.

Dişiniz apse yapmış ve hiçbir ağrı kesici, hiç bir antibiyotik ağrıyı geçirmiyorsa doğru yerdesiniz. Haberi okumaya devam edin.

SOĞUK SU KULLANIN
Soğuk su apseli yani iltihaplı kısma temas etmesi ile birlikte bir kaç dakikalığına ağrınızı dindirecektir. Emin olabilirsiniz ki, çektiğiniz ağrı ile rahatlayacağınız bir kaç dakikayı kıyasladığınızda size nimet gibi gelecektir.

Küçük bir pet şişenin içerisine buz doldurup su ekleyin daha sonra küçük küçük yudumlar alıp ağrıyan dişinizin olduğu tarafta bekletin. Soğukluğunu kaybedip ağrı tekrar başladığında aynısını tekrar edin. Zahmetli bir iş gibi görünebilir ancak ağrınızın dindiğini göreceksiniz.

KARANFİL TOZU, KARBONAT VE TUZ MUCİZESİ
Özellikle lokantalarda bulunan ve yemekten sonra ağza atılan karanfil neredeyse her evde bulunur.

Bu karanfilleri bir havan içerisine koyup toz haline gelinceye kadar ezin.
Daha sonra içerisine bir çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı da tuz katın. Bu üçünü karıştırın.

Daha sonra bir çay kaşığı zeytin yağı ekleyin. eğer zeytin yağı bulamazsanız diş macunu da sıkabilirsiniz. Bunları güzelce karıştırın ve işaret parmağınızla ağrıyan dişinizi diş eti ile birlikte sıvayın.

3 dakika kadar beklediğinizde ağrının hafiflediğini göreceksiniz.

Daha sonra yine doğuk su ile ağzınızı durulayın.

KULLANDIĞINIZ İLAÇLARI KONTROL EDİN!
Öyle gariptir ki, diş ağrıları ye gece yarısı başlar yada hafta sonu peyda olur. Bayram günlerini de zehir ettiği bilinir. Yani özetle dişçilerin kapalı olduğu zamanlarda ortaya çıkması ile meşhurdur.

Bu durumda yapabilecekleriniz diş hastanesinin acil bölümüne gitmektir.

Diş Hastanesinin acil bölümünde dişiniz çekilmez, dişiniz apseli ise uyuşturucu iğne yapılmaz. Sadece nöbetçi doktor dişinize bakarak ve tarif ettiğiniz acıya istinaden uygun ilacı vermeye çalışacaktır.

Sağlık Bakanlığı'nın kararı ile antibiyotikler reçetesiz alınamıyor.
Bu nedenle mutlaka bir doktora yazdırmalısınız.
Diş ağrısında en etkili antibiyotik AUGMENTİN 100 mg olan antibiyotiktir.

Bunun dışındaki diğer antibiyotikler diğer diş ağrıları için faydalı olabilir ama apseli olan ve hiç bir ilacın geçiremediği diş ağrısını geçirir.

Doktordan bu ilacı yazmasını talep edebilirsiniz. Güçlü bir antibiyotik olduğu için en az 12 saatte bir tane kullanmalısınız. Yan etkileri ishal ve mide bulantısıdır. İshal olur ve mideniz bulanırsa korkmanıza gerek yok. Diş ağrınız geçtiyse gerisi mühim değil.

Ancak doktorunuza alerjiniz varsa mutlaka belirtmelisiniz.

Diş ağrılarınız ile ilgili başka çözümleriniz varsa yorumlar kısmından yazarak haberimize katkı sağlayabilirsiniz.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Diş Ağrısına En Etkili İlaçlar ile ilgili aramalar Kırık diş ağrısına ne iyi gelir  İltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir  Diş ağrısına iyi gelen ilaçlar  Çürük diş ağrısına ne iyi gelir  Çocuğun diş ağrısına hangi ilaç  Diş ağrısına ne iyi gelir evde tedavi  20lik diş ağrısına ne iyi gelir  Dolgulu-diş ağrısına ne iyi gelir
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar