Güzel Bir Gülüş İle Fark Edilir Olmak

Güzel Bir Gülüş İle Fark Edilir Olmak


Ağız sağlığınız tahmin ettiğinizden çok daha önemli. Hem sağlıklı hem de güzel görünen dişlerle gülümsemek için uygulamanız gereken alışkanlıkları sizler için derledik.

Not: En doğru bilgi için diş hekiminize danışın.

1. Biliyoruz uykulu uykulu zor geliyor ama dişlerinizi fırçalamadan uyumayın.
Genel tavsiyenin günde en az iki kez fırçalanması gerektiği bir sır değil. Yine de birçoğumuz geceleri dişlerimizi fırçalamayı ihmal etmeyi sürdürüyoruz. Ancak yatmadan önce fırçalama, gün boyunca biriken mikroplardan ve plaklardan sizi kurtarır.

2. Dişlerinizi hızlıca değil, özen göstererek fırçalayın.
Dişlerinizi hızlıca değil, özen göstererek fırçalayın.
Dişleri kötü fırçalamak hiç fırçalamamaktan daha kötü olabilir. Plakayı çıkarmak için diş fırçasını yumuşak, dairesel hareketlerle hareket ettirerek, fırçalamaya zaman ayırın. Açılmamış plak sertleşerek kalkülüs birikmesine ve diş eti iltihabına (erken diş eti hastalığı) neden olabilir.

3. Dilinizi fırçalamak da dişlerinizi fırçalamak kadar önemli!
Plak, dilinizde de olabilir. Bu sadece ağız kokusuna neden olmakla kalmaz, diğer ağız sağlığı sorunlarına da neden olabilir. Dişinizi her fırçalayışınızda dilinizi fırçalamayı da unutmayın.

4. Diş macununuzun florür içerdiğinde emin olun.
Diş macununa gelince, aranacak beyazlatıcı güç ve lezzetten daha önemli unsurlar var. Hangi sürümü seçerseniz seçin, florür içerdiğinden emin olun. Florür, diğer sağlık durumlarını nasıl etkilediği konusunda inceleme altına alınmış olsa da bu madde, ağız sağlığında bir dayanak noktası olmaya devam ediyor. Bunun nedeni, florürün diş çürümesine karşı önde gelen bir savunma sağlıyor olması. Çürümeye yol açabilecek mikroplarla savaşmanın yanı sıra dişleriniz için koruyucu bir bariyer oluşturur.

5. En çok ihmal ettiğimiz alışkanlık olan diş ipi kullanımı tahmin ettiğinizden daha gerekli.
Diş ipi kullanımı dişlerin arasında oluşacak çürümeden korumanın yanı sıra diş etlerini canlandırmanın, plakları azaltmanın ve bölgedeki iltihaplanmayı azaltmanın bir yoludur.

6. Hekiminizin önereceği ağız temizleme suyu ile gargara yapmanın özelikle üç büyük faydası bulunuyor:
Ağızdaki asit miktarını azaltır, diş eti ve çevresinde fırçalanması zor bölgeleri temizler ve dişleri yeniden mineralize eder. Özellikle diş fırçalamakta zorluk çeken çocuklar ve diş ipi kullanmayanlar için önemi daha büyük.

7. Yemeklerden sonra su için.
Yemeklerden sonra içilen su yapışkan ve asitli yiyeceklerin ve içeceklerin dişteki olumsuz etkilerinin bir kısmının yıkanmasına yardımcı olabilir.

8. Meyveleri ısırarak yiyin.
Lifli gıdalar dişler için de harikadır!

9. Şekerli ve asitli yiyecekleri sınırlandırın.
Sonuçta, şeker ağızdaki aside dönüşür ve bu da diş minesini aşındırabilir. Bu asitler oyuklara neden olan şeydir. Asitli meyveler, çaylar ve kahve de diş minesini aşındırabilir. Bu tür yiyeceklerden tamamen uzak durmak zorunda olmamanıza rağmen, dikkatli olmak gerekir.

10. Yılda en az iki kez diş hekimine görünün.
Temizlik ve gerekli tedaviler, sorunlar ilerlemeden gerçekleştirilmelidir.

11. Fazla diş macunu kullanmayın.
Fazla diş macunu kullanmak dişlerde aşınmalara sebep olabilir. Her bir fırçalama için bir kere diş fırçasının ortasına sürülen nohut büyüklüğündeki diş macunu yeterli olur.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Ağız ve Diş ile ilgili aramalar Ağız ve Diş Sağlığı Randevu  Ağız ve Diş Sağlığı nedir  Diş Hastanesi  Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü  Ağız ve Diş Sağlığı Haftası  Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi  Ağız ve dış sağlığı uzmanı Bulmaca  Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Sağlıklı Dişler ve Çok Daha Güzel Bir Gülüş İçin ile ilgili aramalar Gülüş tasarımı kalıcı mi  Estetik gülüş tasarımı fiyat  Gülüş estetiği Fiyatları Gülüş tasarımı Tedavisi Fiyatları  Gülüş tasarımı fiyatı  Estetik gülüş tedavisi fiyatları  Gülüş Tasarımı Fiyatları Gülüş tasarımı yorumlar
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar