İngilizce Kozmetik ve Makyaj Terimleri

İngilizce Kozmetik ve Makyaj Terimleri

Kozmetik üzerine bazı temel ifadeler:
‘Cosmetics’ ya da ‘make-up’ her ikisi de yüzün ve vücudun görünümünü iyileştirmek için kullanılan maddeler için ortak terimlerdir.
‘apply’ (uygulamak) make-up ya da ‘apply’ cosmetics şeklinde kullanılır.
‘’put on make-up’’ (makyaj yapmak) bir diğer kullanılış şeklidir.
 “wear” make-up yüzünüzde makyaj olduğunu ifade etmek için kullanılır.
Suratında çok fazla makyaj olan birini tanımlamak için genelde ‘’heavy’’ make up terimi kullanılır.
‘’Natural look’’ u tercih eden kadınlar çok fazla makyaj yapmaz.
Manikür bazen “mani’s” pedikür ise “pedi’s.” şeklinde kısaca ifade edilir.
Manikür veya pedikür yaptığımız/yaptırdığımız zaman bunu get our ‘’nails done’’ şeklinde dile getiririz.
İngilizce Kozmetik Terimleri ve Anlamları
Bake / Baking your make-up:
Yıllardır kullanılan bu terim, yarı saydam (transculent) pudranın yüzünüzde bir süre bekletilmesini, yüzünüzdeki ısının fondöten veya kapatıcınızı ayarlamasını sağlar. Sonra yüzünüzden pudrayı silin ve ta da!

Base (Baz) :
Makyaj yapmaya başlamadan önce uyguladığınız cilt bakım preparatlarına ve göz farı astarına veya yüz makyajının temel ilk katmanlarına (astar, fondöten, kapatıcı ve kaşlar) denir.

İngilizceyi Konuşarak Öğren

BB / CC Cream (BB / CC Krem):
Tipik olarak fondöten yerine tüm yüzünde şeffaf kapsama sahip sıvı veya krem bir ürün. Renkli bir nemlendiriciye benzer.

Beauty Blender:
Makyaj süngerinin marka ismi. Özgün ve popüler olduğu için, birçok kişi Beauty Blender markası tarafından olmasa bile tüm makyaj süngerlerine “Beauty Blenders” diyor.

Blend (Karıştırma):
Sert çizgilerden kaçınmak için bir toz veya krem ürününü yüze karıştırma eylemi. Fondöten ve yüz ürünlerini cilde fırça veya süngerle karıştırabilirsiniz. Ayrıca göz farı göz kapağı, kırışıklık ve kaş kemiğinize karıştırabilirsiniz. Kesintisiz, degrade bir görünüm elde etmek için karıştırma önemlidir.

Blush (Allık):
Genellikle pembe, şeftali, portakal ve kahverengi tonlarında birçok tonda gelir. Kızarık ve pembe bir görünüm vermek için yanaklara uygulanır.

Bronzer (Bronzlaştırıcı):
Yüze sıcaklık getiren ten renginden biraz daha koyu renkte ürün.

Brows (Kaşlar):
Eyebrows’ın kısaltılışı. Tüm yüzün çerçevelenmesine yardımcı olur. Kaşları iyileştirmek için birçok ürün ve stil kullanılır.

Brow Gel (Kaş Jeli):
Kaşları sabitlemek için kullanılır. Açık veya renkli olabilir.

Brow Pencil (Kaş Kalemi):
Saç rengine uyacak şekilde tasarlanmış bir ürünle doldurulmuş bir kurşun kalem veya kalemi andıran ürün. Kaşları doldurmak ve ince tüyler çizmek için kullanılır.

Brushes (Fırçalar):
Göz farı fırçaları, büyük pudra fırçaları, spoolie fırçaları ve daha fazlası dahil olmak üzere her türlü makyaj fırçası için genel bir terim.

Color Correcting (Renk Düzeltme):
Renksiz cildin etkilerini ortadan kaldırmak için renk teorisi ile renkli bir krem veya sıvı ürün, genellikle bir kapatıcı kullanmak.

Concealer (Kapatıcı):
Lekeleri, kızarıklığı ve daha fazlasını örtmek için kullanılan cilt tonlu ürünleri.

Contour (Kontur):
Bir ürünü kullanarak yüzünüzün alanlarını tanımlamak için teninizden daha koyu tonlar kullanın. Tipik olarak mat, elmacık kemiklerinin altında, burun, alın ve çene çizgisinde kullanılır.

Crease (Eye) (Kırışık):
Göz kapağının üstünde ve kaş kemiğinin altında cildin katlandığı kıvrımlı göz kapağı bölgesi.

Cut Crease:
Sanatçıların göz farı rengini kapatıcı kullanarak gözün kıvrımı boyunca gözün iç köşesinden pürüzsüz, keskin bir çizgide “kestiği” bir göz farı stili. Kırışıktaki daha derin gölgeler ile göz kapağındaki daha açık gölgeler arasında büyük bir kontrast oluşturur.

Dewy:
Birçok sıvı, krem ve sprey kozmetik ürününün bulunduğu bir yüzey. Aydınlatıcı, nemli / ıslak ve parlak / ışıltılı görünebilir, ancak aynı zamanda çok doğal görünebilir.

Doe Foot:
Eğimli bir ucu olan ruj ve dudak parlatıcılarında bulunan sünger makyaj aplikatörünün tipi.

Dupe / Duplicate (Kopyasını yapmak):
Dupe duplicate’in kısaltılmışıdır. Başka bir ürüne çok benzeyen ancak genellikle orijinalinden daha ucuz olan makyaj ürünlerini ifade eder. Örneğin, benzer renklere sahip ancak daha uygun fiyatlı orijinal 200 $ göz farı paleti için 20 dolarlık bir dupe arayabilirsiniz. Sahte makyajla aynı şey değil.

Exfoliate (Pul pul dökülmek):
Ölü cilt hücrelerinin dış tabakasını bir fırça veya kimyasal kabukla çıkarmak, cildinizin daha pürüzsüz hale gelmesine yardımcı olur ve makyaj için daha iyi bir temel oluşturur. Haftada sadece 1-2 kez yapılmalıdır.

Eyelash Curler (Kirpik Kıvırıcı):
Kirpikleri yukarı doğru sıkıştırmak için kullanılan alet, daha uzun ve daha hacimli görünmelerini sağlar.

Eyeliner (Göz kalemi):
Ürün (siyah, beyaz, çıplak veya renkli), hem göz kapağında, su hattında gözün çevresini çizmek ve kanatlı eyeliner çizmek için kullanılır. Kalem, kalem, sıvı, krem ve jel gibi birçok formda olabilir.

Eyeshadow (Göz farı):
Göz ve çevresinde kullanılan renkli pigmentler. Nötr renkler veya parlak gökkuşağı renkleri olabilir. Birçok yüzeyde (mat, ışıltı, parıltı, vb.) ve formlarda (krem, toz vb.) olabilir. Bir göz farı paletinde tekli göz farı veya çoklu olarak satın alınır.

Fake Lashes / Lashes / Falsies (Takma Kirpik):
Sahte kirpikler, doğal kirpiklere geçici, genellikle dramatik bir ekleme için göz kapağına / kirpiklere yapışır. Full veya tekli kirpikler şeklinde satın alınabilir. Kirpik yapıştırıcısı ile yapıştırılır.

Fake Makeup (Sahte Makyaj):
Gerçek olmasına rağmen, sahte makyaj sahte ürünler anlamına gelir. Tipik olarak, müşterileri dolandırmak için daha ucuz ambalaj ve malzemeler kullanan üst düzey ürünlerin “sahte” sürümleri olacaktır. Sahte makyajdan kaçınmak için yetkili satıcılardan satın aldığınızdan emin olun.

Flashback:
Bir makyaj ürünü, flaşlı fotoğrafçılıkla çekildiğinde cildinizde beyaz bir döküme neden olduğunda buna flashback denir.

Foundation (Fondöten):
Cildi eşitlemek ve lekeleri örtmek için tüm yüz üzerinde kullanılan cilt tonu ürünü. Sıvılar, kremler, çubuklar ve tozlar gibi birçok farklı formda mevcuttur. Fondötenin birçok bitişi (mat, nemli) ve kapsama seviyeleri (şeffaftan tam kapsamaya) vardır.

Glitter (Parıltı):
Sıvı, preslenmiş göz farı gibi birçok formda olabilir.

Gradient (Gradyan):
İki renk arasında kesintisiz geçiş. Tipik olarak göz farı bitişik renkleri arasındaki harmanlama anlamına gelir, ancak bir ürünün şeffaflığının bir kişinin doğal cilt tonuna gradyanı hakkında konuşmak için de kullanılabilir.

Halo:
“Kesme” çizgisinin, kırışıktaki gözün iç köşesinden göz kapağının orta noktasına kadar uzandığı “Kesim Kırışıklığı” na benzer göz farı stili.

Highlighter (Aydınlatıcı / Vurgulayıcı):
Ürün, elmacık kemikleri ve burun ucu gibi yüzün yüksek alanlarına dikkat çekmek için kullanılan cilt tonunuzdan daha hafiftir. Genellikle ışıltılı veya ışıltılı, şampanya, pembe ve altın tonlarındadır.

Inner Corner (İç Köşe):
Göz ve burun köprüsü arasındaki gözyaşı kanalının yanındaki küçük alan.

Kickback:
Tozlu bir pudra ürünü, içine bir makyaj fırçası döndürdüğünüzde sıkıştırılmış bir toz (göz farı, allık, vb.) tarafından uygulanır.

Lash Glue (Kirpik Yapıştırıcısı):
Sahte kirpikleri göze yapışmak için özel olarak tasarlanmış tutkal. Normal tutkalın uygulanması kolaydır, çabuk kurur ve çıkarırken çok fazla incinmez.

Lipgloss / Gloss (Dudak parlatıcısı):
Dudak ürünü tek başına kullanılır veya bir dudak kalemi veya rujun üzerine katlanır. Renkli veya açık, opak veya şeffaf olabilir. Dudaklara parlak bir görünüm verin. Birçok varyasyon ışıltı veya parıltılı yüzeylere sahiptir.

Lipliner (Dudak Kalemi):
Ruj veya dudak parlatıcısı uygulamadan önce dudakları çizmek için kullanılan ruj benzeri tonlarda kalem benzeri ürün.

Lipstick (Ruj):
Krem bir ürün olarak standart bir tüpte veya mat bir yüzeyle kuruyan sıvı ruj gibi başka bir formda gelir. Genellikle kırmızı, dut, pembe, kahverengi ve çıplak tonlarda giyilen bir dizi renkte gelir.

Makeup Sponge (Makyaj Süngeri):
Sıvı, krem ve tozlar dahil olmak üzere birçok farklı kozmetik ürünü uygulamak için kullanılan araç.

Matte (Mat):
Deride düz veya donuk (mat!) görünen bir yüzey; ışıltı olmayan herhangi bir ürün.

Mascara (Rimel):
Kirpiklere daha koyu, daha uzun veya daha hacimli görünmeleri için koyu, kalın bir sıvı şeklinde uygulanır.

Moisturize (Nemlendirme):
Cildinizi nemlendirir ve daha az kuru hale getirir. Bu, makyajın yüzünde “pul pul” görünmesine neden olabilecek soyulma ve kuru lekelerin önlenmesine yardımcı olur. Bir nemlendirici, yüz yağı vb. İle yapılabilir.

Nail Polish (Oje):
Renk ve/veya parlaklık katmak için tırnaklara uygulanan sıvı bir madde.

Outer Corner/Outer V/7 (Dış köşe):
Göz kapağının gözün en dış kısmının hemen üzerindeki alanı.

Perfume (Parfüm):
Hoş kokusu için vücuda püskürtülen sıvı bir koku. (parfüm = kadınlar için; Cologne = erkekler için)

Packing:
İstediğiniz renge veya kapsama ulaşana kadar sürekli olarak daha fazla ürün ekleyerek bir ürünün pigmentasyonunu oluşturmak.

Primer (Astar boya):
Makyaj sürecinin ilk adımı. Gözenekleri ve kırışıklıkları en aza indirmek ve / veya makyajın daha uzun süre dayanmasına yardımcı olmak için tüm yüze uygulanır.

Powder (Pudra):
Gevşek veya preslenmiş bir biçimde gelir. Bazı pudralar renklendirilir ve pudra foundation olarak kullanılabilir.

Set / Setting the Face:
Bir pudrayı bir sıvı veya krem ürününün üzerine, daha uzun süre dayanması ve hareket etmemesi için yüze koymayı ifade eder.

Setting Spray:
Makyaj uygulamasının sonunda kullanılan sprey şişesindeki sıvı ürün, makyajın daha uzun süre dayanması için ‘set’ edilir. Makyajınızı ter geçirmez / su geçirmez hale getirmek ve cildinize erimiş gibi daha doğal görünmesini sağlamak için özellikle yararlıdır.

Shimmer (Parıltı):
Bir ürün çoğunlukla bir göz farı anlamına gelir, ancak bir vurgulayıcı, allık veya bronzlaştırıcıya da başvurabilir. Uygulandığında bir parlaklık ve ışıltıya sahiptir ve ışığı iyi yansıtır.

Smokey Eye (Dumanlı göz makyajı):
Rengin kaş kemiğine doğru daha açık olduğu ve yavaş yavaş kirpiklere ve dış köşeye yakınlaştığı klasik bir göz farı stili.

Spoolie (Minik kaş/kirpik fırçası):
Makyaj asası da denir. Rimel uygulamak, kaşları fırçalamak veya kaş ürünlerini uygulamak için kullanılır.

T-Zone (T Bölgesi):
Yüzün, büyük T harfinin şeklini oluşturan alın, burun ve çeneden oluşan alanı. Bu, çoğu insan için yüzün en yağlı kısmıdır.

Tightline:
Üst göz kapağında göz ve üst kirpikler arasındaki alan.

Transition Shade (Geçiş gölgesi):
Diğer (genellikle daha pigmentli veya daha parlak) gölgeleri karıştırmak için kullanılan bir göz farı rengini tanımlamak için kullanılır. Genellikle göz farı işleminde uygulanan, kırışıklığın üzerine yerleştirilen ilk renktir.

Waterline:
Gözün altındaki ancak alt kirpiklerin üstündeki alan.

Wing / Winged Liner:
Üst göz kalemi gözün üzerinden üçgen şeklinde dışarı taşma eylemi. Genellikle siyah, likit eyeliner ile yapılır.


Adım adım makyaj
Adım Adım Makyaj Uygulama Örneği
Step1 (Adım 1)
 Start with a clean slate. Make sure your face is fresh and moisturized before putting any product on it. Then, apply primer with your fingers to ensure your makeup lasts all day.

 Temiz bir sayfa ile başlayın. Herhangi bir ürün uygulamadan önce yüzünüzün taze ve nemli olduğundan emin olun. Ardından, makyajınızın tüm gün sürmesini sağlamak için parmaklarınızla (primer) astar uygulayın.

Step 2 (Adım 2)
Using a duo fiber brush (the kind with white tips!) apply foundation all over the skin and blend it onto the neck.

İkili bir fiber fırça (beyaz uçlu olanlardan!) kullanarak, cildin her tarafına fondöten uygulayın ve boynunuza da karıştırın.

Step 3 (Adım 3)
 Apply concealer below your eyes in the shape of a triangle. This technique ensures natural-looking coverage, brightens up your face and draws attention to your eyes.

Kapatıcıyı gözlerinizin altına üçgen şeklinde uygulayın. Bu teknik doğal görünümlü bir koruma sağlar, yüzünüzü aydınlatır ve gözlerinize dikkat çeker.

Step 4 (Adım 4)
Apply highlighter along the top of your cheekbones, chin and in between the brows. Then, swipe a contour powder along the sides of your nose, along the forehead (near your hairline) and hollows of your cheekbones.

 Elmacık kemiklerinin üst kısmına, çenenize ve kaşların arasına highlighter (aydınlatıcı/vurgulayıcı) uygulayın. Ardından, burnunuzun kenarları boyunca, alın (saç çizginizin yakınında) ve elmacık kemiklerinin boşlukları boyunca bir kontur tozu çekin.

Step 5 (Adım 5)
Apply blush to the apples of your cheeks.

 Yanaklarınızın elmalarına allık sürün.

Step 6 (Adım 6)
 Apply a light gold, shimmery shadow (or any shadow of your choice) to the lids and just below the lash line. Using a fluffy, blending brush, dust a soft brown shade into the crease and blend outward. Fill in your brows using a brow pencil or powder. Swipe on some mascara and your eye makeup is set!

 Göz kapaklarına ve kirpik çizgisinin hemen altına açık altın, ışıltılı bir far (veya seçtiğiniz herhangi bir far) uygulayın. Kabarık, harmanlayan bir fırça kullanarak, kırışıklığın içine yumuşak kahverengi bir gölge atın ve dışa doğru karıştırın. Kaşlarınızı bir kaş kalemi veya toz kullanarak doldurun. Herhangi bir maskara kullanın ve göz makyajınız hazır!

Step 7 (Adım 7)
 Using a lip brush, swipe on a natural, rosy pink lipstick and you’re good to go!

 Bir dudak fırçası kullanarak, doğal, pembe bir ruj sürün ve gitmeye hazırsınız!

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Kozmetik üzerine bazı temel ifadeler: İngilizce Kozmetik Terimleri ve Anlamları Bake / Baking your make-up: Base (Baz) :  BB / CC Cream (BB / CC Krem): Beauty Blender: Blend (Karıştırma): Blush (Allık):  Bronzer (Bronzlaştırıcı): Brows (Kaşlar):  Brow Gel (Kaş Jeli): Brow Pencil (Kaş Kalemi): Brushes (Fırçalar): Color Correcting (Renk Düzeltme): Concealer (Kapatıcı): Contour (Kontur): Crease (Eye) (Kırışık): Cut Crease: Dewy: Doe Foot: Dupe / Duplicate (Kopyasını yapmak): Exfoliate (Pul pul dökülmek): Eyelash Curler (Kirpik Kıvırıcı): Eyeliner (Göz kalemi): Eyeshadow (Göz farı): Fake Lashes / Lashes / Falsies (Takma Kirpik): Fake Makeup (Sahte Makyaj): Flashback: Foundation (Fondöten): Glitter (Parıltı): Gradient (Gradyan): Halo: Highlighter (Aydınlatıcı / Vurgulayıcı): Inner Corner (İç Köşe): Kickback: Lash Glue (Kirpik Yapıştırıcısı): Lipgloss / Gloss (Dudak parlatıcısı): Lipliner (Dudak Kalemi): Lipstick (Ruj): Makeup Sponge (Makyaj Süngeri): Matte (Mat): Mascara (Rimel): Moisturize (Nemlendirme): Nail Polish (Oje):  Outer Corner/Outer V/7 (Dış köşe):  Perfume (Parfüm): Packing: Primer (Astar boya): Powder (Pudra): Set / Setting the Face: Setting Spray: Shimmer (Parıltı): Smokey Eye (Dumanlı göz makyajı): Spoolie (Minik kaş/kirpik fırçası): T-Zone (T Bölgesi): Tightline: Transition Shade (Geçiş gölgesi): Waterline: Wing / Winged Liner: Adım Adım Makyaj Uygulama Örneği
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar