En Yeni Bilimsel Gelişmeler

En Yeni Bilimsel Gelişmeler


Bilim insanı olmak ne kadar zor bir iş biliyor musun? Sürekli yeni araştırmalar yapmak, her yeniliği takip etmek, insanlığın yararına olacak her türlü gelişmeyi biliyor olmak gerekiyor bu iş için.

Bilim insanları, insanlığa sundukları faydalar yüzünden bizler için çok değerli. Peki, son yıllarda bilim alanında gerçekleşen gelişmeler ve buluşlar hakkında bilgin var mı? Senin için bazılarını araştırdık.

KULAK TELEFON
Yakında sanırım kimsenin elinde telefon olmayacak çünkü kulaklarında takılı olacak. Amerikalı bir teknoloji firması tarafından 2018’de bulunan ve geliştirilen bu küçük kulaklık hem duyma hem de konuşmaya imkan sağlıyormuş. Bu teknoloji harikası, kullanıcısına birçok hizmet de sunuyor. İçinde bir asistan varmış ve çeviri bile yapabiliyormuş. Çok şirin değil mi?

KONUŞAN GÖZLÜK
Yapay zeka araştırmalarının en güzel örneklerinden biri olan bu gözlük, gazetedeki içerikleri size okumaktan, kitap okumaya kadar birçok işleve sahipmiş. Özellikle görme engelliler için büyük bir buluş olan bu gözlükle, yolda yürümek bile daha kolay hale geliyormuş.

100 KAT HIZLI 3D YAZICI
Hepimiz evimizde her türlü obje yapmayı mümkün hale getiren 3d yazıcıları çok seviyoruz. Belki önümüzdeki on yıl içinde yazıcı gibi herkesin evinde 3d yazıcılar da olabilir. Peki, bu yazıcıların hızının 100 kat arttığını söylesek. Evet, Amerika’nın bilim alanında çalışmalarıyla ünlü Michigan Üniversitesi 100 kat daha hızlı üretim yapan yeni bir yazıcı geliştirmiş.

UZAYDA NELER OLMUŞ?
Uzayı merak etmeyen yok aramızda. Bir düşün bilim insanısın ve sonsuz merak duygusu ile sayısız soru var kafanda. 2019’da kafasındaki sorulara cevap bulmak isteyen bilim insanları Mars’la ilgili şaşırtıcı bilgiler bulmuş. NASA uzaydaki keşif aracıyla Mars’ın en detaylı fotoğrafını çekmeyi başarmış. Bu fotoğrafa göre gezegenin yüzeyinde bakteriyel yaşam bulmayı umuyorlarmış. Ayrıca gezegenin atmosferinde oksijen dalgalanmaları keşfedilmiş.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Bilim Haberleri Son Dakika Yeni Bilim Gelişmeleri Bilim Haberi Bilim Dünyasından Son Gelişmeler Bilim Haberleri Son Dakika Güncel Bilim Gelişmeleri Bilim ve Teknoloji Haberleri Bilimsel Gelişmeler, Buluşlar Son Bilim-Teknik haberleri İnovasyon ve yeni teknolojiler Bilim Dünyasındaki Yeni Gelişme
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar