Seyahat izin Belgesi Nasıl Alınır?

Seyahat izin Belgesi Nereden Alınır?


Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs (COVID-19) sebebiyle otobüs firmalarının aldığı önlemlere aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Seyahat İzin Belgesi, İçişleri Bakanlığı'na ait Alo 199, e-Devlet Kapısı, otogarlarda oluşturulan başvuru masaları, valilik ve kaymakamlıklardan temin edilebilirsiniz..

 e-Devlet Kapısı üzerinden seyahat izin belgesi başvurusu süreci 4 adımdan oluşuyor:

1 - e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru yapmak için lütfen buraya tıklayınız.

2- Başvurunuz Seyahat İzin Kurulu'na iletilecek ve kurul tarafından değerlendirmeye alınacaktır,

3- Seyahat İzin Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrasında başvuru sahiplerine "Başvurunuz kabul edilmiştir" veya "Başvurunuz reddedilmiştir" şeklinde SMS üzerinden bilgilendirme yapılacaktır.

4- Başvurusu kabul edilen yolcular, otogarlarda oluşturulan başvuru masalarından T.C. Kimlik Numarası ile doğrulamaları yapıldıktan sonra kabul edilecektir.

20 yaş altı yolcular tek başına seyahat edebilir mi?
20 yaş altı yolcularımız şehir içi/şehir dışı seyahat etmek isterlerse, velileri ile birlikte Seyahat İzin Belgesi almalarına gerek kalmadan, yalnızca HES kodu alarak seyahat edebilir. Tek başına seyahat etmek isteyen 20 yaş altı yolcularımız Seyahat İzin Belgesi ve HES kodu almak zorundadır. 

1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı vatandaşlar gün içerisinde 13:00-16:00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşların sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilmiştir. 

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Seyahat İzin Belgesi Nedir ve Nereden Alınır? Seyahat izin belgesi başvuru! Seyahat belgesi nereden Seyahat İzni Nedir? Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır? Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi nedir ve nasıl alınır?
Seyahat izin Belgesi Nereden Alınır?
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz

Paylaş:  

Yorumlar