Bilmeceler ve Cevapları Kolay ve Zor Bilmeceler

Bilmeceler ve Cevapları Kolay ve Zor Bilmeceler


1. Bilmece
Yeni evli bir çift balayına çıkarlar.
Bu balayı tatilinden sadece adam döner ve herkese eşinin çok trajik bir kaza geçirip öldüğünü anlatır.
Polis adamı "Seyahat acenteniz aradı, eşini sen öldürmüşsün" diyerek tutuklar.
Seyahat acentesi bunun bir cinayet olduğunu nasıl anlamış olabilir?

Cevap:

Adam eşine sadece tek yönlü bir gidiş bileti almıştır. Bu da niyetini çok açık bir biçimde belirtmektedir. Seyahat planlamasını yapan evli çiftlerin sadece birinin dönüş biletinin olması adamın yakalanmasını sağlamıştır.

2. Bilmece
Bir Japon gemisi açık denizde yol almaktaydı. Kaptan yüzüğünü çıkarıp masaya koyduktan sonra duş almaya gitti. Döndüğünde ise yüzüğün bıraktığı yerde olmadığını gördü. Kaptan hemen mürettebat içinde şüphelendiği dört kişiyi sorguya çekmek için odasına çağırdı. Her birine ayrı ayrı 15 dakika önce nerede olduklarını ve ne yaptıklarını sordu.

Aşçı: Kilerden pişirmek için et alıyordum.
Mühendis: Jeneratörü tamir ediyordum.
Denizci: Bayrağımız tepetaklak bir şekilde yanlış asılmıştı. Onu düzeltiyordum.
Telsiz zabiti: Şirkete ne zaman karaya varacağımızı haber veriyordum.

Kaptan hiç vakit kaybetmeden hırsızın kim olduğunu yakaladı. Bunu nasıl yapmış olabilir?

Cevap:

Japon bayrağı tepetaklak, yani alt tarafı üst tarafına gelecek şekilde tekrar asılsa da aynı görünümdedir. Aşağıda Japon bayrağına ait bir görseli bulabilirsiniz:

3. Bilmece
Bir adam gümrükten her gün bisikletiyle iki çuval kum geçiriyordu. Gümrük görevlileri adamın kaçakçılık yaptığından emindi; fakat ne kadar kontrol ederlerse etsinler çuvalların içinden kumdan başka bir çıkmıyordu. Gümrük görevlileri de adamın her gün geçmesine izin veriyordu.

Adam gerçekten de kaçakçılık yapıyordu. Peki neyi kaçırıyordu?

Cevap:
Bisikletleri

4. Bilmece
Fırtınalı bir gecede evli bir çift kendi arabaları ile yabancı ülkeler üzerinden geçerek yolculuk yapmaktadır. Yolculuk sırasında arabaları bozulur ve adamın yardım getirmek için arabadan ayrılması gerekir.
Adam karısını yalnız bırakmanın güvenli olmayacağından endişelendiği için camları tamamen kapattıktan sonra arabayı kilitler ve yardım çağırmak için ayrılır. Adam geri döndüğünde arabasını bıraktığı yerde bulmasına rağmen karısının hayatını kaybettiğini görüyor. Yerde kan ve arabada bir yabancı olduğuna göre bu senaryoda kelime oyunları ile gizlemeye çalışan bilgileri de düşünerek yabancının kim olduğunu bulunuz.

Cevap:
Kadın hamiledir, eşi arabayı terk ettikten sonra doğum yapar. Doğum sırasında hayatını kaybeder ve arabadaki yabancı da bebekleridir.

5. Bilmece
George evine giriyor. Paltosunu asmak üzereyken karısının: "Hayır Peter! Yapma!" dediğini duyuyor. Hemen ardından bir silah sesi duyuluyor ve karısını ölü bir şekilde yerde yatarken görüyor. Odada karısından başka bir polis memuru, bir doktor ve bir de avukat bulunduğunu gören George karısının kimin öldürdüğünü direkt olarak anlıyor. Peki George bunu nasıl anlamış olabilir?

Cevap:
Senaryodaki polisin cinsiyeti erkek iken avukat ve doktorun cinsiyeti kadındı. Peter erkek ismi olduğu için polis memurunun katil olduğundan emin olabildi.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Türkçe Ders Notları Dinleme Metinleri Edebiyat Ders Notları Matematik Dersi Fen ve Teknoloji Fizik Dersi Kimya Dersi Biyoloji Dersi İnkılap Tarihi Coğrafya Dersi İngilizce Ders Notları Almanca Ders Notları Dini Bilgiler Felsefe Grubu Osmanlı Devleti Sayfası Biyografiler İstanbul Kitap Özetleri Şiirler Eğitici Hikayeler Eş Anlamlı Kelimeler Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama Seminer Dönemi AÖF Kredili Sistem Belirli Gün ve Haftalar
Bilmeceler ve Cevapları Kolay ve Zor Bilmeceler
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz

Paylaş:  

Yorumlar