Terme Sahili Gezi Rehberi

Terme Sahili Ege Sahillerine Rakip Olacak

SAMSUN'un Terme İlçesi'nde bulunan Miliç Sahili, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı proje ile Ege sahillerini aratmayacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Terme İlçesi'nde bulunan Miliç Sahili'nde hayata geçireceği proje ile ilçenin gelişmesi, çok sayıda yerli ve yabancı turistin ilçeyi ziyaret etmesini amaçlıyor.

İçinde kafeteryalar, duş alanları, tuvaletler, büfeler, mescit, bisiklet, gezi ve taşıt yolları ile tam bir sosyal tesis haline gelen Miliç sahili, Terme halkının, aileleriyle birlikte güven ve huzur içinde ziyaret edeceği mekan haline gelecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin projesi öncesinde alanın kötü olduğunu ve vatandaşın sahile gelmeye çekindiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Yaptığımız Miliç Sahili düzenleme çalışmalarımız ile burası adeta yeniden doğdu. İddia ediyorum Terme Miliç, Ege sahillerine rakip olacak. Şuanda bin 200 metrelik olan sahil şeridimizin alt yapı ve peyzaj çalışmaları bitti. Büyükşehir olarak bizler her yerdeyiz.

Turizm bölgesi olan Ege sahillerimizde ne varsa Samsun'umuzda da olacak.

Termeli vatandaşımız ilçesinden ayrılmadan nefes alacağı tatilini geçireceği mekana sahip olacak.

Hayatında hiç Terme'ye gelmemiş vatandaşlarımız bile tatil için Miliç Sahili'ni tercih edecekler. Herkese, ‘Terme bu kadar güzel miydi?’ dedirteceğiz" dedi.
Samsun'un Terme İlçesi'ndeki mavi bayraklı Miliç Plajı, hafta sonu büyük ilgi görüyor.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 
“Terme’de doğal bir turizm destinasyonu oluşturmak adına var gücümüzle çalışıyoruz.
Hlakımızı mavi bayrakları Miliç plajına herkesi bekliyoruz” dedi.
Karadeniz’in parlayan yıldızı, yeşil ve mavinin en güzel renk tonlarının buluştuğu 
Terme’nin Miliç sahilleri, sıcak hava fırsatını değerlendiren vatandaşlar tarafından dolup taşıyor.
Çam ağaçlarıyla iç içe olan Miliç sahilinde içerisinde barındırdığı plaj, gezinti yolları, etkinlik alanı, kafeterya, piknik alanları, yürüyüş parkurları, mescit, düğün salonu, çocuk oyun alanları ve otoparklar özellikle hafta sonları binlerce insanı ağırlıyor.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Karadeniz’in gözde turizm mekânlarından olan 
Miliç plajına vatandaşların gösterdiği ilgiden çok memnun olduklarını dile getirdi.
Kul, “Mavi bayraklı Miliç plajı Terme’mize değer kattı.
Terme sahilleri sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada tanınan, turizmin gözbebeği ve yerli, yabancı herkesin tercih edeceği bir turizm cenneti haline gelecek.
Temiz kumsal, deniz ve yeni sosyal alanlarla turizmde markalaşmaya dönük yapıcı çalışmalarımız artarak devam ediyor. Herkesi Terme sahillerine bekliyoruz" dedi.
Paylaş:  

Yorumlar