Kırklarelide Tatilin Adresi iğne Ada

Kırklareli’de Tatilin Adresi iğne Ada

Avrupa‘nın en büyük Longoz Ormanı burada başlıyor.
Kırklareli’de Tatilin Adresi iğne ada
Kırklareli‘nin Demirköy ilçesindeki bu köy, doğal güzellikleri ve Karadeniz‘e uzanan sahiliyle ziyaretçilerini büyülüyor. İstanbul‘dan çok fazla uzaklaşmamak ve sakin bir yerde tatil yapmak istiyorsanız, İğneada tam size göre. Hafta sonu planlarınızı değiştirmeye hazır olun!

Gerçek Bir Doğa Harikası
İğneada

İğneada’nın bu kadar doğal kalabilmesinin en önemli nedeni nüfusun az oluşudur. Yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı bölgede turizm önemli bir gelir kaynağı olmuş durumda. Öyle ki, bir zamanlar kampçıların ziyaret ettiği köyde, artık pansiyonlar ve oteller yer alıyor.

Trakya’nın Ciğerleri: Longoz Ormanı
Trakya’nın Ciğerleri Longoz Ormanı
Önce Longoz’un ne olduğuyla başlayalım. Longoz, denize akan derelerin oluşturduğu özel bir ekosistem türüdür. Suyun bol olduğu bu ekosistemi tercih eden belirli canlı türleri vardır. Türkiye‘nin 39. Milli Parkı olan İğneada Longoz Ormanı’nda ATV’lerle safari yaparken kendinizi Güney Amerika‘da bir ormandaymış gibi hissedebilirsiniz.

İğneada’ya Ulaşım
İğneada’ya özel aracınzla İstanbul’dan 2-3 saatlik bir sürede gidebileceğiniz gibi, şehirler arası otobüslerle de ulaşabilirsiniz. Özel aracıyla gideceklerin, keskin virajları göze alması gerektiğini söyleyelim. Özellikle kış aylarında gidecekler dikkatli olmalı çünkü Demirköy, Trakya’da kar yağışının en fazla olduğu yer.

Denizi Aydınlatın!
İğneada feneri
İğneada’da görecekleriniz sadece ormanla sınırlı değil. Gündüz ne yaparsanız yapın, güneşi batırmak için mutlaka köydeki tarihi deniz fenerini ziyaret edin. Sultan Abdülmecit döneminde Fransızlar tarafından yapılan fener, güneşin batmasıyla birlikte muhteşem bir ışık şölenine dönüşüyor.

Trakya Mutfağı’na Kim Hayır Diyebilir?
oglak cevirme
Kırklareli’nin bu güzide köyü yalnızca gözünüze ve ruhunuza değil, midenize de hitap ediyor. Bir Trakya sofrasındaysanız diyetinize ara vermeniz gerekebilir çünkü burada hamur işi oldukça meşhur. Fakat bu konuda katı kurallarınız varsa, balık sizin için iyi bir tercih olabilir. Özellikle limandaki balıkçılardan alacağınız taze balıklarla leziz sofralar kurabilirsiniz. Et severler için ise, kesinlikle oğlak kebabını tavsiye ediyoruz.

( GEZİLERE ARAÇ TEMİN EDİLİR ) 
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!
Paylaş: