Avrupada Vizesiz Gidebileceğiniz Ülke

Avrupa’da Vizesiz Gidebileceğiniz 10 Ülke

Vizesiz Avrupa Ülkeleri
1. Makedonya 
Vizesiz Avrupa Ülkelerinden Makedonya’nın Ohrid Şehri
Balkanlarda en sevdiğim ülke Makedonya, 2 milyon 100 bin nüfuslu küçük bir ülke. Osmanlı Devleti’nin 542 yıl boyunca egemen olduğu Makedonya, Avrupa’da kendine has kültürü ve özellikleri korumayı başaran ülkeler arasında. Tarihi ve kültürel özellikleriyle yabancılık hissetmediğimiz bir yer. En ucuz tatil rotalarından birisi olarak liste başına konulabilir. Denize kıyısı olmayan ülkenin başkenti Üsküp’e İstanbul’dan direk uçabiliyorsunuz. Ülkenin en çok turist aldığı ülke Türkiye.

Başkent Üsküp ile Ohri Gölü‘nün kenarına kurulmuş UNESCO Listesindeki Ohrid şehirleri görülmesi gereken yerlerden. Atatürk’ün bir süre yaşadığı Manastır ve diğer şehirlerden Kırçova, Struga, Kalkandelen gibi şehirlerde  son yıllarda tur programlarına girmeye başladı. Vizesiz Avrupa ülkeleri listesindeki Makedonya’yı 90 güne kadar vizesiz ziyaret edebiliyoruz.

Muhteşem Bir Ülke: Makedonya
Makedonya’da Gezilecek Yerler
2. Arnavutluk

Avrupa’da kendine has kültürünü korumayı başaran ülkelerden biri olan Arnavutluk, Adriyatik kıyısındaki muhteşem manzaraları ve doğasıyla etkileyici güzellikte. Kitlesel turizmin henüz uğramadığı, birçok yönü ve kültürüyle bakir kalmış ilginç bir ülke.

Osmanlı esintileri taşıyan başkent Tiran, Elbasan, UNESCO listesindeki Berat, Durres ve Gjirokaster şehirleri görülmeye değer. Deniz tatili yapmak istiyorsanız, nefis kumsalları ve tertemiz deniziyle Adriyatik kıyısında yer alan Vlore şehri tam size göre. Türk vatandaşları 90 güne kadar seyahatlerinde ülkeye vizesiz giriş yapabiliyor.

Arnavutluk Gezi Rehberi
Arnavutluk’ta Görülmesi Gereken 10 Yer
Arnavutluk Nerede Nasıl Gidilir
3. Gürcistan

Avrupada vizesiz gidilen ülkeler’den Gürcistan’ın başkenti Tiflis
Gürcistan, ülkemiz vatandaşlarının pasaportsuz, sadece kimlikle gidilebilen 3 ülkeden birisi. İki ülke arasında 2011’de yapılan anlaşma sonrası ülkemiz vatandaşlarının en çok ziyaret ettiği ülkelerin başında. Doğal güzellikleri, Karadeniz kıyısındaki plajları ile Gürcistan, ekonomik bir tatili yakın bir ülkede geçirmek isteyenler için ideal.

Batum ve başkent Tiflis en çok ilgi çeken Gürcü şehirleri. Kendini hızla geliştiren bir şehir olan başkent Tiflis, oldukça yeşil bir coğrafyaya sahip. Gürcistan’ın en popüler şehirlerinden birisi olan Batum, uzun sahili, tarih kokan renkli binaları ve Gürcü mutfağı ile Batum, son yıllarda Karadeniz’in en gözde tatil rotalarından biri oldu. Batum’da şehir merkezinden denize girmenin keyfini yaşayın. Vizesiz gidilebilen ülkelerden Gürcistan’da 1 yıl süreyle kalabiliyorsunuz.

Karadeniz’de Bir Akdeniz Kenti: Batum
Batum Gezi Rehberi
Batum Gezilecek Yerler
Batum Nerede Nasıl Gidilir
4. Belarus

Belarus’un başkenti Minsk
Kuzey doğu Avrupa ülkelerinden Belarus, geniş orman, göl ve nehirleriyle etkileyici bir coğrafyada bulunuyor. Denize kıyısı olmayan ülke, Avrupa’da idam cezası uygulayan tek devlet olarak biliniyor. 1991’de bağımsızlığını ilan eden Belarus’u ilk tanıyan ülkenin Türkiye olması 2 ülke ilişkilerinin gelişmesi açısından anlamlı bulunuyor.

Başkent Minsk, Navapolatsk, Mazyr ve Gomel şehirleri görmeye değer yerlerden.
Belarus’u ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları 30 güne kadar olan ziyaretlerinde vizeden muaf.

5. Bosna Hersek
vizesiz gidilen avrupa ülkeleri
Vizesiz gidilen en güzel yerlerden Mostar Şehri
Osmanlı izlerinin hala görülebildiği Bosna Hersek, Batı ve Doğu medeniyetlerini aynı anda bünyesinde barındıran bir ülke. Ülkede yüzyıllar boyunca Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Museviler bir arada yaşamışlar. Avrupa ve Osmanlı mimarisinin buluştuğu ülke toprakları, bozulmamış doğası ile doğa severlerin de ilgisinde.

Bir dönem kanlı çatışmaların yaşandığı, UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Mostar, başkent Saraybosna, Trebinye ve Adriyatik kıyısındaki Neum şehri görülmesi gereken yerler arasında. Avrupa’da vize istemeyen ülkelerden Bosna-Hersek 6 ay içinde 90 günü aşmayan ziyaretlerde Türklerden vize istemiyor.

Saraybosna Gezilecek Yerler
Saraybosna’nın Ruhu: Tarihi Başçarşı
Başçarşı’nın Sembolü: Başçarşı Sebili, Saraybosna
6. Karadağ

Vize istemeyen Avrupa ülkelerinden Karadağ’ın Budva Şehri
Balkan ülkeleri arasında doğal güzellikleri ve kale şehirleri ile tanınan Karadağ, engebeli coğrafyanın yarattığı olumsuzlukları günümüzde turizmde etkin bir şekilde kullanıyor. Karadağ, güzel kumsalları, temiz denizi, hoş doğası ve renkli gece hayatı, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle misafirlerini mutlu edebilecek güzelliklere sahip. Türkiye’den yurt dışına ucuz, eğlenceli, güvenli bir seyahat isteyenler için benim favori ülkelerimden Karadağ dikkate değer.

Adriyatik’in incisi olarak adlandırılan Karadağ’da Budva, Kotor gibi sahil şehirleri ile Sveti Stefan Adası oldukça popüler. Başkent Podgorica ve Orta Çağ tarzı birçok binayı barındıran eski başkent Cetinje ilgi gören yerler arasında. Vize istemeyen en güzel Avrupa ülkelerinden Karadağ, 180 gün içinde 90 günü aşmayan seyahatlerde Türk vatandaşlarından vize istemiyor.

Karadağ Gezi Rehberi
Karadağ Gezilecek Yerler
Karadağ Nerede Nasıl Gidilir
7. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Akdeniz’in en güzel adalarından Kıbrıs’ın Girne şehri
Akdeniz’in en büyük 3. adası olan Kıbrıs, tam anlamıyla bir turizm merkezi. Akdeniz’in en güzel kumsallarının bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Türk vatandaşları kimlikleri ile giriş yapabiliyor.

Başkent Lefkoşa, lüks konaklama tesisleri ile Girne ve adanın doğu sahillerinde yer alan Gazi Mağosa, KKTC’nin en popüler yerlerinden. Deniz, kum, güneş turizmi ile öne çıkan adada, çok sayıda kültürel, tarihi eser ve ören yeri de bulunuyor.

8. Sırbistan
avrupada vizesiz gidilebilen ülkeler
Balkanlar’da en sevdiğim şehirlerden biri: Belgrad
Avrupa’nın en ekonomik ülkeleri arasında bulunan Sırbistan, başkent Belgrad başta olmak üzere Novi Sad, Novi Pazar, Nis gibi şehirleri ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Vizesiz balkan turu rotasının en güzel başlangıç ülkelerinden biri.

Avrupa’nın en eski başkentlerinden Belgrad, her yaştan insanın, her saatte sokakları şenlendirdiği, yüksek enerjili bir şehir. Şahane doğası, güzel manzarası, yemyeşil parkları, muhteşem kulüpleri, bar ve restoranları ile insanı baştan çıkaran bir şehir.  Diğer Avrupa kentlerine göre daha ucuz bir şehir olan Belgrad, yeme içme ve eğlence konusunda makul fiyatlara sahip.

Sıcakkanlı, açık görüşlü insanların ve lezzetli yemeklerin olduğu ülkede, Belgrad gece hayatı dillere destan. Türk vatandaşları Sırbistan’a 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz giriş yapabiliyor. Sadece uçak bileti alıp gitmeniz yeterli.

Belgrad Turu Yapmak İçin 7 Neden
Belgrad Gezilecek Yerler
Belgrad Nerede Nasıl Gidilir
9. Kosova

Vizesiz gidilebilen ülkelerden Kosova’nın başkenti Priştine
Avrupa’nın en genç ülkelerinden Kosova, 2008’de bağımsızlığını ilan etti. Balkan coğrafyasında, denize kıyısı olmayan ülkeye havayolu ile giriş yapılabilecek tek şehir başkent Priştine.

Bölgenin en fakir ülkelerinden biri olan Kosova, tarihi kiliseleri, Osmanlı eserleri ve sessiz şehir yaşantısı ile farklı bir deneyim yaşatıyor. Kosova’ya gitmek isteyen Türk vatandaşları 180 günlük sürede 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz giriş hakkından yararlanabiliyor.

10. Ukrayna
avrupa vizesiz ülkeler listesi

Karadeniz’in kuzeyinde yer alan Ukrayna‘nın birçok şehri Türkiye’den 1-2 saatlik uçuş mesafesinde. Avrupa’nın en çok turist çeken 8. ülkesi olan Ukrayna, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel değer taşıyan birçok yeri ile tercih ediliyor.

Ülkeyi baştan sona kat eden Dinyeper Nehri kıyıları görmeye değer. Başkent Kiev, Odessa, Lviv, Kherson ve Donetsk öne çıkan şehirler arasında. Türk vatandaşları Ukrayna’ya yapacakları 60 günü aşmayan seyahatlerinde vizeden muaf. Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs’a gibi Ukrayna’ya da pasaport gerekmeden nüfus cüzdanı ile giriş yapabiliyoruz.

Ayrıca coğrafi olarak Avrupa kıtasında yer alan Ermenistan, Azerbaycan ve Kazakistan gibi ülkeler de Avrupa’da vize istemeyen ülkeler listesinde yer alıyor. Türkiye’den 2-3 saatlik uçuş mesafesinde bulunan vizesiz Avrupa ülkeleri, tatil ve seyahat planları için ideal.
Sadece hafta sonunu değerlendirmek için bile tercih edilebilecek ülkeler vize derdi olmaması nedeniyle tercih ediliyor.
 Avrupa’da Vizesiz Gidebileceğiniz Ülke ile ilgili aramalar vizesiz ülkeler  vizesiz gidilen ülkeler  vizesiz ülkeler listesi  vizesiz gidilen ülkeler  vize istemeyen ülkeler  vize isteyen ülkeler  vizesiz ülkeler  vizesiz avrupa şehirleri
( GEZİLERE ARAÇ TEMİN EDİLİR ) 
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!
Paylaş: