Vizesiz ülkeler Listesi

Vizesiz ülkeler Listesi

Andorra – Avrupa ülkesi Andorra vizesiz ve 90 gün kalabiliyorsunuz. Fransa ve İspanya arasında küçük bir ülke olduğundan gitmek için önce Fransa’ya veya İspanya’ya gitmeniz gerek. Bu da Schengen vizesi almanız gerekiyor anlamına gelir. Andorra’ya gitmek için en yakın şehirler Barselona ve Toulouse. Diğer pasaportlar için de vizesiz.

Antigua-Barbuda – Karayip Denizinin doğusunda, Küçük Antiller ada grubundaki bağımsız ada ülkesi Antigua-Barbuda tüm pasaportlar için 180 Gün vizesiz.

Arjantin – Güney Amerika Kıtası’nda yer alan Arjantin vizesiz 90 gün. Ayrıca yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler arasında.

Arnavutluk – Sevdiğim Balkan ülkesi Arnavutluk tüm pasaportlar için 90 gün vizesiz. Arnavutluk Gezi Rehberi, Arnavutluk’a Nasıl Gidilir, ve Arnavutluk’ta Görülmesi Gereken 10 Yer blog yazılarıma göz atın. Ayrıca diğer sevdiğim yerleri Berat, Kruja yazıları da blogda var.

Azerbaycan – Bakü Haydar Aliyev, Gence, Nahçivan Uluslararası havalimanlarında 2 aylık vize 10$’a alınabiliyor. 2 fotoğraf ve pasaport fotokopisi bulundurun. Bazen fotoğrafları istemiyorlar. Karadan girişler için evisa.gov.az/en/ adresinden online vize başvurusu 20$ karışılığı yapılabiliyor.

Bahamalar – Orta Amerika kıtasına dahil olan Karayiplerdeki Bahamalar’a vizesiz giriş yapılabiliyor ve 90 gün kalınabiliyor. Turizm amacıyla seyahat ettiğinizi Bahamalar gümrük yetkililerine ispat etmek zorundasınız. Bunun için otel rezervasyonunuzu mutlaka yapın. Bahamalar’da ABD Doları geçerli. Dikkat haziran-kasım arası fırtınalı geçiyor.

Bahreyn – İran Körfezinde yer alan Bahreyn kapı vizesi ile 15 gün vizesiz. Ülkede 15 gün daha dilerseniz uzatılabiliyorsunuz. Asya kıtasında yer alan Ortadoğu ülkesi Bahreyn Krallığı’na hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahipleri ise 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaf. Ayrıca dilerseniz Kingdom of Bahrain eVisa System ile internet üzerinden e-vize başvurusunda bulunabiliyorsunuz. Çok girişli Bahreyn vizesi 25 Bahreyn Dinarı (250TL civarı), 3 ay geçerli ve her girişte 2 hafta kalış süreli vize internet sitesinden 29 Bahreyn Dinarına alınabiliyor.

Bangladeş – Güney Asya’da yer alan Bangladeş hususi,  hizmet ve diplomatik pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaf. En az 6 ay geçerliliği olan pasaport şart. Son 10 yıl içerisinde alınmış ve en az 2 boş sayfası boş olan pasaportlarla başvuru yapılabiliyor. Bangladeş Turistik Vize başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise kişi tarafından doldurulacak Bangladeş vize başvuru formunun imza bölümü ebeveynler tarafından imzalanmış olmalı. Bangladeş, İsrail’i diplomatik olarak tanımayan bir ülke. Eğer pasaportunuzda Bangladeş vizesi varsa İsrail’e girmeniz mümkün değil.

Barbados – Karayiplerde yer alan Kuzey Amerika ülkesi Barbados 90 gün vizesiz.

Belarus – Beyaz Rusya olarak da bilinen Belarus vizesiz gidilen bir ülke ve 30 gün kalınabiliyor. Pasaportunuzun geçerlilik süresinin vize başvuru tarihi itibariyle en az 1 yıl olması lazım. Doğu Avrupa’da yer alan Belarus’a girişte geçerli bir seyahat sağlık sigortası yaptırılması ve göçmen kayıt kartının doldurulması gerekiyor. Otelde konaklıyorsanız bilgileriniz otel yetkilileri tarafından göçmen kayıt bürosuna beyan ediliyor, ancak ev tuttuysanız göçmen kayıt kartını ülkeye giriş tarihinden itibaren en geç 5 gün içerisinde göç bürosuna götürüp onaylattırmanız gerekiyor. Minsk gece hayatı ile ünlü.

Belize – Orta Amerika’da yer alan Belize tüm pasaportlar için 90 gün vizesiz.

Bhutan – Bhutan, Doğu Himalayalarda yer alan küçük ama benzersiz bir ülke. Bhutan’ın diğer ülkelerden çok farklı bir vize politikası var. Bhutanlı bir tur operatörü ile bağlantıya geçmeden Bhutan’ı ziyaret etmek mümkün değil. Basında rastlanılan Butan turist kısıtlaması için kotaya sahip bilgileri gerçekçi değil. Butan seyahati öncesinde bir tur operatörü ile bağlantıya geçiyorsunuz ve ödemeyi yapmanız gerekiyor. Tur operatörü adınıza Bhutan’ın başkenti Thimpu’daki Bhutan Turizm Konseyine online olarak başvuru yapıyor. Bu konsey tur ücretinizin tamamının ödenip ödenmediğini kontrol ettikten sonra tur operatörüne bir onay yazısı geçiyor. Bhutan vize başvurunuz onaylandığında Bakanlık Bhutan milli havayolu Druk Air’e ile tur operatörünüze bir onay numarası gönderiyor. Bu onay numarasıyla Bhutan’a gitmek mümkün hale geliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri – Birleşik Arap Emirlikleri veya kısa kullanımıyla BAE, Orta Doğu’da Arap Yarımadası’nın güneydoğusunda yer alıyor. BAE ve Dubai e-vize ile gidilebiliyor. THY, Pegasus, Emirates, FlyDubai havayolu firmaları ile uçuyorsanız bu firmalar üzerinden vize alabilirsiniz. Yalnız dikkat edilmesi gereken nokta havayolu üzerinden vize aldığınızda ülkeye mutlaka o havayolu ile girip çıkmanız gerekiyor. Türk Hava Yolları sayfasında e-vize sayfası. B.A. Emirliği vize başvurusunu seyahat tarihinden en az 7 iş günü öncesinde yapmış olmak gerekiyor. THY’de vize ücreti 105$. Vizeniz onaylanınca biletinizi alıyorsunuz. Eğer konakladığınız otel lüks iyi bir otelse vize için aracılık edebilir. Dubai International Airport’tan aktarma yapacaksanız ve bekleme süreniz 8 saatten az ise vize istemiyor. Kısa süreli geçiş yapacak olanlar için ise 96 saatlik transit vize adı altında bir vize uygulaması var. 96 saatlik Dubai Transit Vize bedeli ise 75$. Gri, yeşil ve diplomatik pasaport için Dubai vizesi gerekmiyor. BAE’de en fazla kalış süresi 29 gün. Pasaport geçerlilik süresi en az 6 ay olmalı.

Bolivya – Vizesiz Güney Amerika ülkeleri listesindeki Bolivya’da 90 gün kalabiliyorsunuz.

Bosna Hersek – Balkanların en güzel ülkelerinden Bosna Hersek vizesiz ve 180 günde 90 günü aşmayacak şekilde gezebilirsiniz. Saraybosna Gezi Rehberi, Saraybosna Gezilecek Yerler ve Mostar Köprüsü blog yazılarıma göz atın. Vizesiz gidilecek yakın yerler listesinde.

Botswana – Afrika ülkesi Botswana‘ya sınırda ücretsiz vize alabiliyorsunuz ve 90 gün kalabiliyorsunuz. Zimbabwe-Botsvana sınır kapısı Kasane’den vize aldım. Aşı gerekmiyor. Chobe Ulusal Parkı ve Okavango Deltası gördüğüm yerleri oldu.

Brezilya – Güney Amerika kıtasının en büyük ve en kalabalık ülkesi Brezilya vize istemeyen ülkeler arasında ve ülkede 90 gün seyahat edebiliyorsunuz.

Britanya Virjin Adaları – Karayiplerde bulunan Birleşik Krallık’a bağlı adalar topluluğu Britanya Virjin Adaları (British Virgin Islands) vizesiz ülkeler listesinde. Britanya Virjin Adaları’na ulaşmak için Amsterdam, Paris, Londra, Washington ya da New York üzerinden aktarma yapmanız gerekiyor. 6 aykalınabiliyor.

Brunei Sultanlığı – Brunei ya da resmî adıyla Brunei Barış Ülkesi Devleti, Brunei Darü’s-Selam Devleti Güneydoğu Asya’da Borneo Adasında yer alıyor. Pasaport türüne bakılmaksızın 30 gün süreyle vizeden muaf. Brunei’de içki satışı yasak, sadece Müslüman olmayanların ülkeye girerken belli miktarda alkol bulundurmasına izin veriliyor. Ayrıca, Brunei’de sigara satışı da yok. Yolcu beraberinde Brunei’ye getirilen sigaranın gümrükte deklare edilmesi şart ve yüksek bir gümrük vergisine tabi. Brunei Darusselam’da uyuşturucu kaçakçılığı suçunun cezası idam. Daha önce ülkeye girmeye çalışmıştım ama o zaman Brunei vizesiz ülke değildi.

Cape Verde – Atlas Okyanusunda, Senegal ve Moritanya açıklarında bulunan bir Afrika ülkesi. Portekizin eski kolonilerinden olan Yeşil Burun Adaları olarak bilinen Cabo Verde havalimanında 25€ karşılığı vize veriyor. Herhangi bir aşı yaptırmanız gerekmiyor. Portekiz üzerinden aktarmalarla gidilebilir.

Cibuti – Resmi adı Cibuti Cumhuriyeti olan Doğu Afrika’daki küçük ülke Cibuti aslında umuma mahsus pasaport için Türk vatandaşları vize uyguluyor. Ancak pratikte sınır kapılarında vize veriyor. Resmi bir rejim söz konusu olmadığından Cibuti Büyükelçiliklerinden seyahat öncesi vize temin edilmesi tavsiye edilir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar vizeden muaf. Cibuti’nin Paris, Kahire veya Addis Ababa Büyükelçiliklerinden Cibuti vizesi alınabilir. Türkiye’de Fransa büyükelçiliği veya başkonsolosluğu aracılığıyla vize alınabiliyor.

Doğu Timor – Resmî adıyla Doğu Timor Demokratik Cumhuriyeti, Güneydoğu Asya’da Timor adasının doğusu, Atauro ve Jaco adaları ile Oecussi-Ambeno bölgesini kaplayan bir ülke. Doğu Timor vizesi kara sınır kapılarında 30$ karşılığında 90 gün ikamet süreli tek veya çoklu girişli veriliyor. Presidente Nicolau Lobato Uluslararası Havalimanı veya Deniz Limanı varışlı ziyaretlerde 30 gün süreyle geçerli tek girişli Doğu Timor vizesi alabiliyor. Dubai, Denpasar (Bali) üzerinden 2 aktarmayla gidilebilir.

Dominik Cumhuriyeti – Karayiplerdeki Hispanyola adasında yer alan ülkelerden Dominik Cumhuriyeti vizesi havalimanında veya limanlarda 10$ karşılığında 30 gün alınabiliyor. Pasaporta vize pulu olarak yapıştırılıyor. Schengen vizesi yoksa Avrupa üzerinden aktarmalı uçuşlarda transit vize almanız gerekebilir. Haziran-Kasım arasında fırtına ve kasırgalar görüldüğünden dikkatli olmalı.

Ekvador – Güney Amerika ülkesi Ekvator vizesiz gidilen ülkelerden biri. Havalimanında veya sınır geçişlerinde 90 gün vize alabiliyorsunuz.

El Salvador – Orta Amerika’daki El Salvador 90 gün süreyle vizesiz gidilen ülkeler arasında.

Endonezya – Asya’da yer alan sevdiğim ülkelerden Endonezya’ya vizesiz girilebiliyor. 30 gün kalınabilir. Daha sonra Imigration ofislerinde Endonezya vizesi 1 ay daha uzatılabilir. Vizesiz balayı için Bali gidilebilecek en güzel ve en eğlenceli yerlerden biri.

Ermenistan – Yalnızca bordo pasaportlulara sınırda 21 gün süreyle 10$ karşılığında vize veriliyor. Pasaportunuzda Ermenistan kaşesi varsa Azerbaycan vize vermiyor. Ermenistan vizesine online başvurusu yapılabiliyor. Mail ile gönderilen vize kağıdına kaşe basılıyor.

Fas – Resmî adı Fas Krallığı olan Kuzey Afrika ülkesi Fas’a 90 gün süreyle vizesiz giriş yapılabiliyor. Ülkeye girişte ve çıkışta verilen formların doğru ve eksiksiz doldurulması önemli. İstanbul-Kazablanka arasında haftanın her günü uçak bileti bulmak mümkün.

Fiji – Okyanusya kıtasında yer alan Fiji’de 2 hafta geçirmiştim. 120 gün süreyle vizesiz ziyaret edilebiliyor. Pasifik okyanusunun güneyinde bir dizi adadan oluşur. Viseisei Köyü, Coral Cost, Kuata Adası ve Waya Lai Lai Adası‘nda kaldım.

Filipinler – Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler vizesiz bir ülke. 30 güne kadar ülkede vizesiz gezilebilir. Imigration ofislerde Filipinler vizesi uzatma yapılabiliyor. El Nido, Palawan Adası, Sagada, Batad, Banaue, Boracay Adası, Panglao Adası, Sumilon Adası, Bohol Adası tavsiye ettiğim yerler. Vizesiz tatil yapılacak yerler için arayışta olanlar listeye almalı. Favori ülkelerimden. Yurtdışı vizesiz ülkeler içinde en güel tatil rotalarından biri.

Filistin – Orta Doğu’da, tarihi Filistin bölgesindeki Arap devleti Filistin vize istemeyen ülkeler listesinde, ancak İsrail üzerinden gidilmesi durumunda İsrail vizesi almak gerekiyor. Filistin Gazze Şeridi’ne Mısır üzerinden gidilebiliyor. Ancak Mısır da vize istiyor. Filistin’e vizesiz girişle 30 gün kalabiliyorsunuz.

Fildişi Sahili – Afrika kıtasının batı kısmında yer alan Fildişi Sahili e-vize ile vize veriyor. snedai.com internet adresi üzerinden e-vize 3 aylık 73€, 1 yıllık 134€. Başvuru formu doldurulduğunda e-posta adres bilgisi girildikten sonra sistem tarafından otomatik olarak onay kodu gönderiliyor. Bu kodun başvuru formuna girilmesi gerekiyor. İstenen belgeler pasaportun ilk 3 sayfası, uçak bileti ve otel rezervasyonu taranarak sisteme yükleniyor. Sonra kredi kartıyla ödeme aşaması geliyor. En geç 48 saat içinde e-posta adresine ülkeye giriş izni veren barkotlu bir belge gönderiliyor. Bu belgenin çıktısı alınarak ülkeye giriş yapılması gereken Abidjan Havalimanında ibraz edilmeli. Sarı humma aşısı zorunlu.

Guatemala –Orta Amerika kıtasında yer alan Guatemala Kuzeyde Meksika, doğuda Belize ve Honduras, güneyde ise El Salvador ile komşu. Guetamala vize istemiyor. Ülkeye girişte kapıda vize alarak ülkede 90 gün kalınabilir.

Güney Afrika – Afrika kıtasının en zengin ülkesi Güney Afrika Cumhuriyeti vize istemiyor. 2016 Aralık ayında 1 ay gezmiştim. Sınır kapılarında veya havalimanı girişlerinde ücretsiz vize alıp 30 gün kalabiliyorsunuz. Ülkede vizeyi uzatamıyorsunuz (Kitabına uydurma yolları var). Daha fazla kalmak isteyenler ülke dışına çıkıp dönmesi gerekiyor.

Güney Kore – Vize istemeyen ülkeler listesinde. 90 gün kalınabilir.

Gürcistan – Güney Kafkasya’da yer alan Gürcistan vizesiz gidilebilen ülkeler listesinde. Gürcistan vizesi kaşe olarak kapıda pasaportunuza vuruluyor. Ayrıca pasaportsuz kimlikle veya nüfus cüzdanıyla giriş yapılabiliyor. Nüfus cüzdanının yeni, kırışmamış, 10 yıldan eski olmaması şart. Ülkede 1 yıl kalabiliyorsunuz.

Haiti – Küba’nın karşısında, Dominik Cumhuriyeti ile aynı ada üzerinde yer alan Karayipler ülkesi Haiti sınırda vize alınabilen ülkelerden biri. Kuzey Amerika kıtasındaki ülkeye girişlerinde havaalanında 10$ karşılığında 90 gün kalma olanağı veren ve turist kartı olarak adlandırılan giriş vizesi alınabiliyor.

Honduras – Kuzey Amerika ülkesi Honduras 90 gün vizesiz. Tropikal iklimin yaşandığı Honduras’ta Haziran-Kasım döneminde fırtına ve kasırgalar görülebiliyor. Tatil planı yaparken dikkat etmekte fayda var.

Hong Kong – Çin’in güney kıyısında bulunan Hong Kong, Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı özel bir yönetim bölgesi. Hong Kong vize istemiyor ve 90 gün süreyle kalabiliyorsunuz. Pasaport geçerlilik süresi en az 6 ay olmalı. Çin Makao özel yönetim bölgesine gitmek isterseniz sınır polisi hesabınızda 5000 Hong Kong Doları ederinde paranız olup olmadığını sorabilir. Macao’ya gidecekseniz bunu dikkate alın.

İran – Asya kıtasında yer alan Ortadoğu ülkesi İran vize istemiyor ve 90 gün süreyle ülkede kalabiliyorsunuz. Çok sevdiğim, şimdiye kadar 3 defa ziyaret ettiğim bir ülke. Blogda İran hakkında yirmiden fazla yazım var. Tahran, İsfahan, Kiş Adası, Şiraz yazılarına göz atın.

Irak – Ortadoğu ülkesi Irak vizesi farklı uygulamaya sahip. Sadece bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları, sadece Türkiye’den havayoluyla direk Bağdat, Basra, Musul, Erbil ve Süleymaniye’ye gidişlerinde havalimanında 10 gün kalışlı Irak vizesi alabiliyor. Karayolu ile Irak’a seyahat etmek isteyenlerin Irak’ın dış temsilciklerinden vize almaları gerekiyor. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaf.

Jamaika – Orta Amerika’da, Küba’nın güneyindeki Karayipler ülkesi Jamaika 90 günü vizesiz. Tropikal iklimin yaşandığı Jamaika’da Haziran-Kasım döneminde fırtına ve kasırgalar görülebiliyor.

Japonya – Büyük Okyanus’ta bulunan, Asya Kıtası ülkesi Japonya 90 gün vizesiz. Vizesiz gidilebilen yerler arasında en çok görmek istediğim ülkelerden.

Kenya – Afrika kıtasının doğu kısmındaki Kenya, sınır kapılarında parmak izi ve retina taraması yaparak 50$ karşılığında vize veriyor. Ayrıca evisa.go.ke sayfasından da e-vize veriyor. Seyahatten en az 2 gün önce başvurup verilen e-vizeyi çıktısını almak şart. En az 6 ay geçerli pasaport, otel rezervasyonu, seyahat programı, ziyaret edilecek yerlerin listesi ve iş ya da arkadaş ziyaretler edenler için davet mektubu gibi belgeleri sınır polisine ibraz etmek gerekiyor. Pasaport türüne bakılmaksızın vize ücreti alınıyor. East Afrika Visa ile Kenya, Uganda ve Ruanda ülkeleri tek seferde gezilebilir.

Kuveyt – Arabistan Yarımadasının kuzeydoğusundaki Ortadoğu ülkesi Kuveyt sınırda vize veren ülkeler arasında. Yanınızda mutlaka gidiş dönüş uçak bileti ve otel rezervasyonu olmalı. Kalış süresi 90 gün. Pasaportunda İsrail vizesi bulunanlar Kuveyt’e giremiyor.

Komor Adaları – Afrika kıtasında, Mozambik açıklarındaki Hint Okyanusundaki Komorlar Birliği’ne (Comoros) Türk vatandaşları sınır kapısında 45 gün kalışlı vize alabiliyor. Dönüş uçak biletinizin olması şart

Kamboçya – Asya ülkesi Kamboçya‘da 1 ay seyahat ettim. 30 gün kalışlı Kamboçya vizesi sınır kapılarında veya havalimanında 30$ karşılığında vize pulu olarak pasaporta yapıştırılıyor. Başvuru formu, 2 adet vesikalık fotoğraf ve pasaport fotokopisi gerekiyor. Kapı vizelerinde görevlilerin rüşvet talepleri ile muhatap olma şansınız yüksek. Kamboçya vizesi evisa.gov.kh sitesinden 3 iş gününde e-vize olarak 37$ ödenerek alınabiliyor. Kamboçya sınır geçişlerinde e-posta çıktısını göndermeniz yeterli. Kamboçya Gezi Rehberi, Angkor Wat, Kamboçya-Tayland Sınır Geçişi, Siem Reap, Phnom Penh, Kep, Kampot, Sihanoukville yazılarıma göz atın.

Katar – Ortadoğu ülkesi Katar vizesiz ülkeler arasında. Havalimanında ücretsiz 30 gün Katar vizesi alabiliyorsunuz. Görevli memur bana sadece otelimin adını sormuştu.

Karadağ – Sevdiğim Balkan ülkelerinden Karadağ 90 gün vizesiz kalış veriyor. Karadağ tatili planlıyorsanız Karadağ Gezi Rehberi, Karadağ Gezilecek Yerler, Karadağ’a Nasıl Gidilir, Budva yazılarıma göz atın. Vizesiz gidilebilen yerler arasında tatil için en güzel rotalardan biri.

Kazakistan – Coğrafi olarak Avrupa ülkesi sayılan Orta Asya ülkesi Kazakistan 30 gün vizesiz. Kazakistan’da 5 günden fazla kalacaksanız, ülkeye girişten en geç 5 gün içerisinde göç polisine kayıt yaptırmanız gerekiyor. Başka bir şehre gittiğinizde kayıt yenilemeniz zorunlu.

Kırgızistan – Orta Asya ülkesi Kırgızistan‘da 10 gün seyahat ettim. Bu olağanüstü ülke vize istemiyor. Ülkede kalış süre sınırı da yok. Kırgızistan Gezilecek Yerler yazıma göz atın. Vizesiz gidilen yerler listesindeki ülkeye vardığınızda 5 gün içerisinde karakola kayıt yaptırmanız gerekiyor.

Kolombiya – Güney Amerika’da yer alan Kolombiya vizesiz gidilen yerler listesinde ve 90 gün ülkede vizesiz seyahat edebiliyorsunuz.

Kosova – Balkan ülkesi Kosova vize istemeyen ülkelerden biri. Denize kıyısı olmayan bu ülkede 90 gün kalabiliyorsunuz.

Kosta Rika – Orta Amerika ülkesi Costa Rica vizesiz gidilebilen ülkeler arasında. 30 gün kalabiliyorsunuz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti – Akdeniz’de yer alan Kuzey Kıbrıs sadece kimlikle girebileceğiniz bir ülke. 30 gün kalabiliyorsunuz. Nüfus cüzdanı ile seyahat etmek isteyen bu kişiler sadece annesi ile seyahat edecekse, babasının muvafakatnamesi, sadece babası ile seyahat edecekse, annesinin muvafakatnamesi ve anne babanın haricinde birisiyle veya yalnız gidiliyor ise anne ve babanın her ikisinin de muvafakatnamesi gerekiyor. Pasaportla Kıbrıs vizesi alırsanız Yunanistan’a giremiyorsunuz.

Lübnan – Doğu Akdeniz kıyısında bir Arap ve Orta Doğu ülkesi olan Lübnan vize istemeyen ülkeler arasında. Lübnan’da 90 gün kalabiliyorsunuz. Lübnan vizesi hakkında bilgi; pasaportunuzda İsrail’e giriş-çıkış damgası varsa Lübnan’a gidemiyorsunuz. Lübnan vize ücreti yok, en az 3 ay geçerli pasaport gerekli.

Makedonya – Balkanlar’ın gözde ülkelerinden Makedonya vizesiz ülkeler arasında. Makedonya’da 90 gün kalabiliyorsunuz. Nadiren havalimanında girişe izin verilmediği haberleri okuyorum. Yanınızda kalacağınız gün başına en az 50€, otel bilgilerini gösteren belge ile dönüş uçak bileti gösterilmeli. Eğer başka bir ülkeye geçecekseniz bunun ispatı olarak geçilecek ülkedeki otel rezervasyonu eklenebilir. Ben şimdiye kadar 3 defa gittim, herhangi bir sorunla karşılaşmadım. İki defa karadan, bir defa da havalimanından giriş yaptım. Makedonya hakkında bilgiler için Muhteşem Bir Ülke: Makedonya, Makedonya Gezilecek Yerler, Ohrid, Üsküp Gezilecek Yerler yazılarıma göz atın. Avrupa vizesiz ülkeler listesinde ilk gidilmesini tavsiye ettiği ülkelerden.

Makau – Çin’in güney kıyısındaki Macau özel yönetim bölgesi vizesiz gidilen yerler arasında. 30 gün.

Maldivler – Hint Okyanusunda 1.200 adadan oluşan Balayı ve tatil ülkesi Maldivler, resmî adıyla Maldiv Cumhuriyeti vizesiz gidilen ülkeler arasında. 1 ay kalınabiliyor. Türkiye vizesiz ülkeler listesinde balayı tatili rotası olarak tercih edilebilir.

Malezya – Güneydoğu Asya ülkesi Malezya’ya 5-6 defa gittim. Borneo Adası da Malezya’ya bağlı. Malezya vizesiz gidilen yerler listesinde ve 90 gün vizesiz seyahat edebiliyorsunuz. Malezya hakkında bilgiler için Malezya Gezi Rehberi, Tioman Adası, Cameron Highlands, Langkawi, Penang Adası blog yazılarıma göz atın.

Madagaskar – Afrika kıtasına bağlı bir ada ülkesi Madagascar benim en çok görmek istediğim üç adadan biri. Diğerleri olan Tazmanya ve Borneo’yu gördüm. Havalimanına varışta Madagaskar vizesi pasaportunuza 20€ karşılığında 1 aylık olarak vuruluyor. Sarıhumma hastalığının görüldüğü bir ülkeden veya Sarıhumma bulaşma riski olan ülkenin havalimanında 12 saatten fazla transit kalarak gelen 9 aylık ve üzeri tüm yolculardan Sarıhumma aşısı ile aşılandığını gösteren uluslararası aşı sertifikası istiyorlar.

Mauritius – Afrika kıtasında yer alan tatil adası Mauritius vize istemeyen ülkeler arasında.

Meksika – Kuzey Amerika’nın güney yarısında yer alan, resmî adıyla Meksika Birleşik Devletleri e-vize ile bize 180 gün vize veriyor. Meksika e-vize için inm.gob.mx sitesinden başvuru yapıyorsunuz. En az 1 yıl geçerliliği olan Schengen vizesi veya geçerli bir ABD vizesi bulunan Türk vatandaşları Meksika’ya visa on arrival olarak girebiliyor. Hangi havayolu ile geldiğinizin bir önemi yok. Air France ile Paris aktarmalı Mexico City uçak bileti aldığınızda Fransa transit vize istemiyor. Yeşil pasaporta vize isteniyor, aynı uygulama ile e-vize alınabilir. Meksika e-vize ücreti yok.

Mısır – Kuzey Afrika’da yer alan Ortadoğu ülkesi Mısır vize isteyen bir ülke. 18 yaş altı ve 45 yaş üstü herkes vizesiz girebiliyor ve kapıda 15$ karşılığı vizesini alıyor. Bu yaşların dışındakilerin Mısır vizesi alması gerekiyor. Tek giriş 95TL, multi vize 110TL. Pasaportumda 4 adet Mısır vizesi pulu var. Mısır vizesi alınması ortalama 2 haftayı bazen 1 ayı bulabiliyor. Mısır hakkında blog yazılarım: Hurghada, Sharm El Sheikh, El Gouna, Giftun Adaları, Şarm El Şeyh Gezi Rehberi, Luksor. Vizesiz balayı için nefis rota bence.

Moğolistan – Orta Asya’da bulunan Moğolistan 30 gün vizesiz seyahat edilen ülkeler arasında.

Mozambik – Afrika kıtasının güneydoğusunda yer alan Mozambik vizesi Maputo havalimanında 84$ karşılığı 30 günlük veriliyor. Mozambik’in komşuları; Tanzanya, Malavi, Zambiya, Zimbabwe, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Svaziland. Johannesburg, Nairobi ya da Addis Ababa gibi şehirlerden tek aktarma ile Mozambik’in başkenti Maputo’ya ulaşabilirsiniz.

Myanmar – Güneydoğu Asya’da yer alan Burma ya da Birmanya adıyla da bilinen Myanmar e-vize ise 28 gün vize veriyor. Myanmar vizesi için evisa.moip.gov.mm sitesinden başvuru yapılıyor. Fotoğrafınızı sisteme yüklüyor, gerekli bilgileri girim 50$ ödüyorsunuz. Dış ilişkiler ve Arakan meselesi yüzünden vizeniz ret edilebilir. Myanmar kapıda vize uygulaması yok. Kırmızı, yeşil pasaport fark etmeksizin vize isteniyor. 1 fotoğraf ve konsoloslukta dolduracağınız formla Bangkok’taki veya Chiang Mai’deki elçiliğe de başvurabilirsiniz (30$).

Moldova – Doğu Avrupa’da yer alan Ukrayna ile Romanya arasında kalan Moldova vize istemeyen ülkeler arasında.

Nepal – Asya’nın mistik ülkesi Nepal sınır kapısında vize veriyor. Nepal vize ücretleri 15 gün 25$, 30 gün 40$ ve 90 gün kalış için 100$. Kathmandu havaalanından kisklarda pasaportunuzu taratıp işlemlerinizi yapıyorsunuz. Web kamerasıyla fotoğrafınız çekiliyor. Doldurulması gereken bir kısa form ile birlikte ödemeyi yaptıktan sonra makbuzla birlikte pasaport memuruna gidiyorsunuz. Nepal vizesi, hem Kathmandu hem de Pokhara’daki immigration officelerde uzatılabiliyor. Nepal vizesi aynı yıl içinde en fazla 150 gün uzatılabiliyor.

Nikaragua – Orta Amerika’nın en büyük ülkesi Nikaraguza vize istemiyor. 90 gün kalabiliyorsunuz.

Niue – Büyük Okyanus’ta kısmen Yeni Zelanda’ya bağlı ada Niue vizesiz 30 gün.

Özbekistan – Denize kıyısı olmayan Özbekistan 30 gün süreyle vizesiz gidilebilen ülkeler listesine girdi. Avrupa ve Asya arasındaki tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Özbekistan, Orta Asya’nın en kalabalık ülkesi aynı zamanda. Semerkant, Taşkent ve Buhara görmek istediğim şehirleri. Kuzeyinde Kazakistan, doğusunda Kırgızistan ve Tacikistan, güneyinde Türkmenistan ve Afganistan yer alıyor. Özbekistan’a gidildiğinde 3 gün içinde otelde veya yabancılar polisine başvurarak geçici ikamet kaydının yapılması gerekiyor.

Palau – Okyanusya ülkesi Plau vizesiz gidilecek ülkeler arasında. Papua Yeni Gine’nin kuzeyinde kalıyor. Vizeler kalktı haberleri sonrası ekşi sözlükte bayağı bir dalga geçilmişti ama oysa ki cennet gibi ada devleti burası. Palau yaklaşık 300 kadar adadan oluşuyor. Palau’da vizesiz 30 gün kalabiliyorsunuz.

Panama – Orta Amerika’da yer alan Panama vizesiz 180 gün.

Paraguay – Güney Amerika ülkesi Paraguay Cumhuriyeti vizesiz gidilen yerler arasında. 90 gün.

Peru – Güney Amerika ülkesi Peru vizesiz giriş yapılan ülkeler listesinde. 90 gün vizesiz.

Ruanda – Afrika kıtasının orta kısmında yer alan Ruanda kapıda vize veriyor. Transit yolcular için 3 gün geçerli vize 30$, tek girişli maksimum 30 gün kalabileceğiniz vize 50$. Online veya kapıda East Africa Touristic Visa (Doğu Afrika turist vizesi) alırsanız 3 ay boyunca Ruanda, Tanzanya, Uganda ve Kenya’ya sınırsız giriş yapabilirsiniz. Benzer şekilde Uganda veya Kenya’dan alınmış ve geçerliliği olan East Africa Touristic Visa için 100$ ödeyip Ruanda’ya vize alıp giriş yapılabiliyor. Bu vizeyi almakta sıkıntılar yaşanabiliyor, iyi araştırmakta fayda var.

Samoa – Güney Büyük Okyanus’unda, Polinezya’da bulunan Samoa ya da resmî adı ile Bağımsız Samoa Devleti, vizesiz bir ülke ve 60 gün kalabiliyorsunuz. Schengen ülkesi vatandaşları 90 gün kadar ücret ödemeden kalabiliyor. Her sene sonunda yeni yılı ilk karşılayan ülkeye girebilmek için en az 6 ay geçerliliği olan pasaportunuzun olması lazım. mfat.gov.ws/visas sitesinde detaylı bilgiler var. Dönüş bileti şart.

Saint Kitts ve Nevis Adaları – Kuzey Amerika kıtasında olan Karayiplerdeki Saint Kitts ya da Saint Christopher Adası ve Nevis Adaları Türk vatandaşları için 180 gün içinde 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaf.

Saint Lucia – Karayiplerde Küçük Antiller’in bir parçası konumunda St. Lucia, vizesiz gidilebilen 45 Gün-6 Hafta kalabileceğiniz bir ülke.

Saint Vincent ve Grenadinler Adaları – Orta Amerika’ya dahil karayiplerdeki St. Vincent-Grenadines 30 gün vizesiz gidilebilen yerler arassında.

San Marino – Güney Avrupa’da İtalya içerisinde kalan San Marino vizesiz, ancak ülkeye Schengen vizesi isteyen İtalya üzerinden giriş yapıldığından Schengen şart.

Senegal – Batı Afrika’da yer alan Senegal internetten online vize veriyor deniliyor ama maalesef visasenegal.sn sitesi açmıyor (?). Ülkeye giriş için sarıhumma aşısı yaptırılması zorunlu.

Seyşeller – Hint Okyanusu’nda yer alan, Afrika’ya bağlı ada ülkesi Seyşeller vizesiz giriş yapılan ülkeler arasında ve 90 gün vizesiz.

Sırbistan – Vizesiz Balkan ülkeleri arasında yer alan gözde ülkelerinden Sırbistan 90 gün dolaşım izni veriyor. Belgrad Gezilecek Yerler, Belgrad Turu Yapmak İçin 7 Neden, Belgrad’a Nasıl Gidilir yazılarıma göz atabilirsiniz. Belgrad vizesiz gidilecek yakın şehirler listesinde iyi bir seçenek.

Singapur – Güney Asya ülkelerinden Singapur‘a 6-7 defa gitme fırsatı buldum. Singapur vizesiz giriş yapılan ülkeler listeside ve 90 gün kalış izni veriyor. Singapur Gezi Rehberi, Singapur Gezilecek Yerler, Singapur’a Nasıl Gidilir blog yazılarıma göz atın.

Sri Lanka – Güney Asya’da, Hindistan’ın 31 kilometre güneyinde, Hint Okyanusunda yer alan Sri Lanka vizesi ülkeye gelmeden e-visa ile veriliyor. eta.gov.lk sitesinden 30 günlük vize 30$’a alınabiliyor. Sri Lanka kapı vizesi de veriyor 40$.

Sudan – Afrika’nın en geniş 3. ülkesi Sudan vizesini Hartum Uluslararası Havalimanında 105$ karşılığında 30 günlük kalış veriyor. Ülkeye girdikten sonraki 1 hafta içerisinde polis merkezinde ya da havalimanında kayıt yaptırmak gerekiyor.

Suriye – Orta Doğu ülkesi komşumuz Suriye vizesiz gidilen ülkeler arasında. Suriye’de Türklere vizesiz 90 gün, ancak seyahat için güvenli değil.

Swaziland – Afrika kıtasının güneyinde yer alan Svaziland ya da resmî adıyla Svaziland Krallığı vizesiz gidilen ülkeler listesinde. 30 gün vizesiz.

Şili – Güney Amerika ülkesi Şili vizesiz gidebileceğimiz ülkeler listesinde. 90 gün kalışlı.

Tacikistan – Orta Asya’da denize kıyısı olmayan Tacikistan, güneyde Afganistan, batıda Özbekistan, kuzeyde Kırgızistan ve doğuda Çin Halk Cumhuriyeti ile komşu. Ülkeye gitmeden e-vize başvurusunda bulunabiliyorsunuz. Başvuru sitesi visa.gov.tj. Ayrıca Duşanbe Havalimanındaki Tacikistan Dışişleri Bakanlığının Konsolosluk Bürosundan da 60 gün geçerli vize alınabiliyor.

Tanzanya – Afrika’nın orta-doğu bölgesinde yer alan Tanzanya vizesi normal pasaport sahipleri için havalimanında 50$ ödeyerek 90 gün kalışlı olarak alınabiliyor. Kenya, Uganda ve Ruand ile birlikte East Africa Tourist Visa listesinde. Çok girişli vizeyi ülkelerin havalimanlarında ya da kara sınırındaki sınır kapılarında pasaportunuz, aşı kartınız ve 100$ ile birlikte alabiliyorsunuz.

Tayland – Güneydoğu Asya ülkesi Tayland, dünyada en uzun süre kaldığım ve en çok ziyaret ettiğim ülke oldu. Tayland vizesi havalimanında 30 gün olarak veriliyor. Tayland hakkında bilgiler bulabileceğiniz blog yazılarım; Tayland Gezi Rehberi, Tayland Gezisi Önerileri, Egzotik Başkent Bangkok, Bangkok’ta Gezilecek Yerler, Pattaya, Tayland’ın En Romantik Balayı Yerleri, Koh Phi Phi, Chiang Mai.

Tayvan – Doğu Asya ülkesi Tayvan, resmi adıyla Çin Cumhuriyeti, Tayvan Adası olarak biliniyor. 30 güne kadar ikamet süreli tek girişli vizeyi başkent Taipei’deki Taoyuan Uluslararası Havalimanından giriş yapmaları şartıyla sınırda ücretsiz alabiliyorsunuz. Yanınızda gidiş-dönüş uçak bileti, vize müracaat formu, iki adet vesikalık fotoğraf olması gerekiyor.

Togo – Afrika kıtasının batı bölümünde yer alan Togo kapı vizesi ülkenin sınır kapılarında ve Lomé Havalimanında 7 gün süreli alınabiliyor. Togo’ya girebilmek için en az 10 gün önce yapılmış sarı humma aşısı zorunlu.

Tonga – Pasifik Okyanusunun güneyinde bulunan ada devleti Tonga Krallığı vizesi havalimanına varışta 31 gün olarak alınabiliyor.

Trinidad ve Tobago – Karayiplerde yer alan, Güney Amerika kıtasındaki Trinidad ve Tobago adlı iki farklı adadan oluşan ülke vizesiz gidebileceğimiz ülkeler listesi içerisinde. 30 gün vizesiz.

Tunus – Kuzey Afrika’da, Akdeniz’e kıyısı olan Tunus 90 gün vizesiz seyahat edilen ülkeler arasında.

Turks ve Caicos Adaları – Karayiplerde, Kuzey Atlas Okyanusunda yer alan ve iki takımadadan oluşan Turks ve Caicos Adaları 90 gün vizesiz.

Tuvalu – Büyük Okyanus’ta, dokuz adet mercan adasından oluşan Polinezya ülkesi Tuvalu Okyanusya kıtasında yer alıyor ve 30 gün vizesiz ziyaret edilebile ülkelerden.

Uganda – Afrika kıtasının doğu kesiminde yer alan Uganda’ya sınırda alınan 50$’lık bir vize alarak 90 gün boyunca gezebiliyorsunuz. East Africa Visa denilen Kenya, Uganda, Tanzanya ve Ruanda ülkelerini kapsayan çok girişli vizeyi ülkelerin havalimanlarında ya da kara sınırındaki sınır kapılarında pasaportunuz, aşı kartınız ve 100$ ile birlikte alabiliyorsunuz. Uganda’dan Doğu Afrika vizesi talep edilirken Kenya veya Ruanda’ya uçak biletiniz olması gerekiyor. Eğer biletiniz yoksa size bu vizeyi vermek istemeyebilirler, zorlayın. Pasaportunuzun 6 ay geçerliliği olması önemli.

Ukrayna – Avrupa kıtasının en geniş ülkesi Ukrayna vizesiz 60 gün. Pasaportsuz gidilebilen ülkeler arasında yer alan Ukrayna’ya sadece yeni tip TC Kimlik Kartı ile vizesiz giriş yapabiliyorsunuz. Nüfus cüzdanı ile giriş kabul edilmiyor.

Umman – Güneybatı Asya’da, Arap Yarımadasının güneydoğusu kıyısında yer alan Ortadoğu ülkesi Umman Sultanlığı veya Oman’a e-vize ile gidilebiliyor. Umman vizesi için evisa.rop.gov.om sitesinden başvuru yapılabilir. 30 günlük turist vizesi 20.000 Umman Riyali, 1 yıllık multi vize 50.000 Riyal.

Uruguay – Güney Amerika ülkesi Uruguay vizesiz gidebileceğimiz ülkeler arasında. 90 gün vizesiz.

Ürdün – Ortadoğu ülkesi Ürdün 90 gün vizesiz. Ürdün hakkında yazılarım; Akabe Gezi Rehberi, Petra, Nebatiler, Akabe’de Dalış, Wadi Rum.

Vanuatu – Okyanusya kıtasında, Güney Büyük Okyanus’ta yer alan ada ülkesi Vanuatu ya da resmî adıyla Vanuatu Cumhuriyeti, vizesiz gidilen ülkeler arasında. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 güne kadar vizeden muaf.

Vatikan – İtalya’nın Roma şehrinde bulunan, Hıristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi Vatikan vizesiz bir ülke. Ancak İtalya içerisinde kaldığından öncelikle Roma’ya gitmeniz gerektiğinden Schengen vizesi şart.

Venezuela – Güney Amerika’da yer alan Venezuela vizesiz gidebileceğimiz ülkeler arasında. 90 gün.

Zambiya – Afrika ülkesi Zambiya’ya 2016’da gittim. Zambiya vizesi sınır kapılarında tek girişli 50$, çift girişli 80$ verilerek 30 günlük alınabiliyor. Vize pulu vuruluyor. Eğer Zimbabve’ye de geçip Victoria Şelalelerini görmek istiyorsanız çok girişli vize alın. Aşı gerekmiyor.

Zimbabwe – Afrika ülkesi Zimbabwe’ye de 2016’da gittim. Zimbabve kapı vizesi 50$, çift girişli 80$. Vize pulu olarak pasaporta yapıştırılıyor. Eğer Zambiya’ya da geçip Victoria Şelalelerini görmek istiyorsanız çok girişli vize alın.
Vizesiz ülkeler Listesi ile ilgili aramalar vizesiz ülkeler  vizesiz gidilen ülke  vizesiz ülkeler avrupa  vizesiz gidilebilen ülkeler  türkiye'den vizesiz gidilen ülkeler  vize isteyen ülkeler  vize istemeyen ülkeler harita  suriyeden vize istemeyen ülkeler
( GEZİLERE ARAÇ TEMİN EDİLİR ) 
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!
Paylaş: