Burçlara Göre Seyahat Rehberi

Burçlara Göre Seyahat Rehberi


Koç Burcu (21 Mart- 19 Nisan)
Günlük hayatın dışına çıkmak Koç burcu insanları için tatilde yapılacak ilk şeydir. Koçlar tatil zamanı daha önce hiç yapmadıkları şeyleri yapmak yeni eğlence alanlarında bulunmak, keşfetmek ve macera yaşamak isterler. Örneğin doğayla iç içe bir kamp tatili ona Koç burcu insanları için oldukça idealdir. Koçlar genellikle tatil için daha önce hiç gitmedikleri yerleri ve mekanları tercih ederler. Yeni deneyimlerin insanı Koçlar seyahat ettikleri yerlerde özellikle güçlerini ve dayanıklılıklarını ölçmek isteyebilirler. Dağcılık, rafting, yamaç paraşütü gibi sporlar tam onlara göredir. Koç burcu, ilk kez gittiği yerlerde kesinlikle çok eğlenir ve özellikle tatil yapacağı yerde biraz sıra dışılık ve heyecan ona iyi gelecektir. Bu açıdan festivallerin bol olduğu yerlere gidebilir.


Koç Burcu için tavsiye yerler: Belgrad, Amerika, Brezilya, Meksika, Fransa, İtalya.

Boğa Burcu (20 Nisan- 20 Mayıs)
Boğa burcu lükse ve güzelliğe olan düşkünlüğüyle bilinir. Otel ya da tatil köyü farketmez ama konumu çok önemlidir zira yeşillikler içinde bir dağ ya da orman manzarası olmadan tatil keyfi yapamaz. Tatilde gevşeyip rahatlamaya ihtiyaç duyan Boğa Burcu insanları sabah istediği saatte uyanmak istedikleri tatillerinde yoğun bir gezi programıyla karşılaşmak yerine istediği zaman dilimi içerisinde kitapçıları, müzeleri, sanat galerilerini ve mağazaları dolaşarak rahatlamak ister.Boğa burçları için tatil demek, günlük hayatın dışında farklı zevkleri tatmak demektir.


Boğa Burcu için tavsiye yerler: Abant Gölü, Yedigöller, yazın Kartalkaya, Uludağ, İsveç, İsviçre, Aspen
İkizler Burcu (21 Mayıs- 21 Haziran)
Tatillerinde ve seyahatlerinde yeni şeyler öğrenmeyi ve yeni deneyimler yaşamayı merakla bekleyen İkziler burcu insanları dinlenmekten daha çok değişiklik isterler. Onlar için önemli olan tatilde olabildiğince meşgul ve sürekli bir aktivite içerisinde olmaktır. Plajları, tarihi yerleri, müzeleri, alışveriş merkezleri, güzel manzarası olan ve kısa geziler yapabileceği diğer tatil yörelerine yakın bir yer seçerek buraları fetheden İkizler burcu, bir tatile iki ülke ya da iki şehir sığdıracak kadar da coşkuludur. İkizler burcu, bulunduğu yörenin kültürünü, yaşam tarzını yansıtmayan lüks oteller yerine daha sıcakü, minik otelleri, pansiyonları, aile işletmelerini tercih eder. Haberci ruhlu İkizler burcu tatilde bile odasında bir TV, yakınlarda ise gazete bayii ya da kitapçı olmasına dikkat eder. Ya da cepten sürekli internette gezinir.


İkizler Burcu için tavsiye yerler: Sardunya Adası, Londra ya da güzel manzaraya sahip herhangi bir yer :)
Yengeç Burcu (22 Haziran- 22 Temmuz)
Duyarlı Yengeç insanları evlerinden çok fazla çıkmak sitemeseler de çıktılarında kendilerini evde gibi hissetmek adına en çok su kenarında tatil yapmaktan mutlu olurlar. Evlerine yakın deniz ya da göl kenarları, onlar için harikadır. Ayrıca beş yıldızlı büyük ve lüks oteller yerine daha mütevazi konaklama severler. Duyarlı demiştik ya! :) Ayrıca tatilde bulundukları yörenin pazarından aldıkları sebze ve baharatlarla yemekler yapmayı da çok seven Yengeçler, kendilerini ne kadar çok evlerinde hissederlerse, gittikleri yerde o kadar çok rahat ederler. Fazla para harcamaktan da hoşlanmayan Yengeçler hesaplı turlarla tatile çıkmak ister. Özellikle de ailelerine bağlı olma huylarını tatilde de devam ettiren Yengeç burcu insanları büyük dedelerinin doğduğu yerlere gidip köklerini araştırmaktan heyecan duyarlar. Bir Yengeç tatilde ne yaptığından ya da ne aldığından çok tatilin ona nasıl hissettirdiğiyle ilgilenir.


Yengeç Burcu için tavsiye yerler: Mekke, Kudüs, Tibet ya da Kapadokya, Roma gibi tarih kokan yerler
Aslan Burcu (23 Temmuz- 22 Ağustos)
Hayalindeki tatil için bir hayli miktarı gözden çıkarabilecek kadar konfora, keyfe ve lükse meraklı olan Aslan burcu insanları rahat edemeyecekleri bir tatile çıkmak yerine evde oturmayı tercih eder. Kalabalığa ve sosyalliğe bayılan Aslanlar ıssız yerlerde tatil yapmayı pek tercih etmez ve özellikle de zengin kültüre sahip yerlere gitmeyi severler. Özellikle eski saraylar, kaleler, o ihtişam ve güzelliğe bayılan Aslanlar nereye giderse gitsin parasının yettiği en lüks otelde en iyi servisi almak ister. Gece hayatını sevdiğinden onu dansetmeye, caz konserine ya da tiyatroya götürebilirsiniz. Kendisini gösterebileceği ve herkesi görebileceği barlara, kafelere bayılacaktır.

Aslan Burcu için tavsiye yerler: İtalya ve benzeri canlı, enerjik ve “lüks” ülkeler yemekleri, tutkusu ve iklimiyle sizi kendisine çekecek.

Başak Burcu (23 Ağustos- 22 Eylül)

Zeki, entelektüel, iletişimci, enerjik ve aynı zamanda üretici bir burç olan Başak tatilde birçoğumuz gibi sırt üstü uzanıp hiç bir şey yapmamak gibi bir durum içine girmek istemez ve sürekli yeni bir şeylerin peşinde koşturur, durur. Hareket ve heyecan arayan Başaklar keşfetmeye, gezmeye, tozmaya ve araştırma duygusunu tatmin edeceği yeni yerler bulmaya bayılır. Tatile çıkmadan önce gideceği yerle ilgili sayfa sayfa planlar yapar, hiç bir şeyi atlamak istemez, tabii bu mükemmeliyetçi tarafını gösterir. Bu şekildeçıktığı tatiller onu tabii ki çok mutlu eder. Tatil için en uygun fiyatlı yerleri araştırı ancak bu sırada kaliteden de ödün vermez. Eğer yabancı bir ülkeye gidiyorsa o ülkenin dilini biraz öğrenmeye kalkışan Başak burcu tatilcileri tüm hazırlıklarını eksiksiz yapmaktan yanadır. Başak burcu sağlığına da düşkün olduğundan kaplıca, sağlık çiftlikleri gibi yerlere gitmeyi de sever. Doğa yürüyüşü, masaj,sauna, çamur, parafin maskeleri ile zaman geçirmeyi sever.

Başak Burcu için tavsiye yerler: Lüks servis hismetleriyle Hint Adaları ve sistematik şehir düzeniyle Paris ve benzeri yerler

Terazi Burcu (23 Eylül- 22 Ekim)

Sosyalliğin dibine vurmak isteyen Terzi burcu insanları tatil için sakin ya da internetsiz bir kamp tatili ya da ıssızlık yerine büyük bir şehri ya da hareketli bir tatil yöresini tercih eder. Konforlu ve rahat bir ortamda olmayı sevdiğinden, çadırda bir tatil ona göre değildir. Müzeleri, sanat galerilerini dolaşmayı, alışveriş yapmayı seven ve gece hayatından çok zevk alan Terazi insanları tek başına ya da yalnızca bir kişi ile tatile çıkma fikrini hayal bile edemez. Onun için tatil demek, kalabalık ve neşeli insanlarla bir arada eğlenmek demektir. Ayrıca düzene meraklı Terazi burçları gittikleri şehir ya da ülkedede özellikle düzenli, temiz ve her açıdan uyumlu görünüme sahip konaklama ve gezi alanlarını tercih etmeye özen gösterirler.


Terazi Burcu için tavsiye yerler: Kanada, iki farklı dilin uyum içinde konuşulduğu tam bir Terazi ülkesi. Ayrıca Kopenhag da zevk düşkünü aşıklar için baştan çıkarıcı olabilir.

Akrep Burcu (23 Ekim- 21 Kasım)

Heyecanı ve merak etmeyi seven Akrep burcu tatilde özel hayatına çok özen gösterir. Issız, sessiz, sakin, kimsenin olmadığı bir ada, tatil yöresi ya da özel bir tekne tam ona göredir. Akrepler için tatil demek, dış dünyaya hazırlanmak ve yenilenmek demektir. Aynı zamanda gizemi de seven Akrep burcu tatilcileri, deniz ya da göl kenarında kendini hiç bir yerde olmadığı kadar iyi hisseder. Kaldığı yerde televizyon ve telefon olmasa da olur ama oda servisine ihtiyacı vardır, şampanya içebilmeli ve kendi müziğini dinleyebilmelidir. Günlük hayatta enerjisini çok yoğun ve konsantre bir biçimde kullanan Akrep insanının sahilde uzun yürüyüşlere ve araba ile küçük gezilere çıkmaya ihtiyacı vardır. Kaldığı otelin güzel ve konforlu olmasını arzu eder.


Akrep Burcu için tavsiye yerler: Fas’ın gizemli havası ya da heyecanlı ve coşkulu gece hayatıyla Budapeşte… Gizemler beldesi Kapadokya, Mardin ya da Urfa

Yay Burcu (22 Kasım-21 Aralık)

Fethetmeyi seven Yay burcu için tatil tam anlamıyla coşku ve hareket demektir. Seyahat etmeyi aşırı ama aşırı seven Yay burcu insanları ne kadar uzak ve egzotik yerlere giderse o kadar çok heyecan duyar. Alaska’dan Kenya’ya tüm uzak ülkelere gitmek ister. Ayrıca nerde hareket orada bereket hesabı, doğa yürüyüşleri, tenis, futbol, yüzmek, koşmak, at binmek ve spor salonunda aerobik dersleri gibi bol hareket içeren aktiviteleri tatili boyunca eksik etmez. Yolculuğa çıkmadan çok önce, gitmeyi planladığı yerin kültürü ve tarihi hakkında bilgileri depolar, o yerin dilini bile azcık da olsa öğrenir.

Yay Burcu için tavsiye yerler: Alaska’dan Kenya’ya, dünyanın tüm uçlarına, bulunduğu yerden en uzaklara… Özellikle Avustralya, geniş toprakları ve mistik yerel kültürüyle Yaylar’ı tatmin edecek en ideal ülke

Oğlak Burcu (22 Aralık- 19 Ocak)

Tarih ve kültüre meraklı Oğlak burcu için en ideal tatil hem bu ikisini içinde barındıran hem de doğayla iç içe bir bölgede olacaktır. Oğlak burcu insanları,geleneklere ve tarihe önem verirler ve antik / tarihi yerleri gezmekten büyük zevk alırlar. Hatta ve hatta arkeolojik kazılar yapılan bölgelere gitmeyi ve buralardan çıkacak sonuçları izlemeye bayılan Oğlak insanı eski, büyük ve geleneklerini koruyan otellerde kalmaktan büyük zevk duyar. İstanbul’da Pera Palas, New York’da Plaza, Londra’da Ritz Oteli gibi. Bunun yanı sıra Oğlak burcu doğada dere tepe yürümeye bayılır. Oğlak, tatilinde biraz iş yapabilirse çok mutlu olur.

Oğlak Burcu için tavsiye yerler: Hindistan, zengin tarihi ve gelenekleriyle ilgi çekici bir tatil seçeneği olabilir. Her yıl değişik festivallerin yapıldığı Brüksel, gezerken eğlenebileceğiniz ender ülkelerden biri.

Kova Burcu (20 Ocak-18 Şubat)

Sıradan turistik bir tatil, maceracı ve bağımsız ruhlu Kova burcunu sıkacaktır. Dünya kültürlerine, toplumların sosyal yapılarına ilgi duyan, entelektüel Kova, büyük sosyal değişimlerin olduğu Rusya, Çin, Hong Kong ya da Berlin gibi yerlere gitmelidir. Kova burcu bilgisayarı olmadan yaşayamaz, tatilde iken aklı bilgisayarındadır. Diz üstü bilgisayarı varsa her yere taşır, yoksa mutlaka birisi onun için e-mail’ini kontrol ediyordur. Bağımsız ruhlu Kova insanının açık alanlara ihtiyacı vardır. Doğa harikası ıssız yerlerde özgürlük ve keşif duygusunu yaşayacaktır. Her dakikası planlanmış turlar ona göre değildir. Kendi programını kendi yapacağı bir tatili tercih eder. Esintili bir karakteri olduğu için hiç bir gezinin katı kuralları ya da günlük programı olmamalıdır. Sürprizlere ve değişikliklere açık bir tatil düşünmelisiniz.



Kova Burcu için tavsiye yerler: Politik, dini ve sosyal problemler yaşansa da sıcakkanlı insanların ülkesi olan İsrail Kova burcundan olan tatilcilerin ilgisini çekecektir. Ayrıca Moskova gibi soğuk ülkeler de Kova’nın tercihi olabilir.

Balık Burcu (20 Ocak-18 Şubat)

Romantizm ve duygusallığın vazgeçilmezi olduğu Balık insanı tatilinde biraz fantezi olsun ister. Günlük hayatında her zaman yaptığı şeyler yerine yeni, farklı ve heyecan dolu deneyimler yaşamayı arzu eden Balık burçları için en iyi tatil, ada ve deniz kenarında olan yani suya yakın olan tatildir. Dalga seslerinin duyulduğu, deniz manzaralı küçük bir otel, hassas Balık insanını rahatlatacak ve sakinleştirecektir. Ağır sporlar yerine yüzmeyi, kürek çekmeyi, yelkenle açılmayı, şnorkelle dalmayı ve sahilde uzun yürüyüşlere çıkmayı tercih eden Balık eğer maddi imkanları varsa tekne kiralamayı çok sever. Fotoğraf çekmeye bayılır. Romantizmi doruklarına kadar yaşadığı bir tatil onun için harika olacaktır. Seyahat sırasında keşfetme duygusu ona zevk verir. Programlı tatilleri sevmeyen Balık burcu insanlarını özgür bırakırsanız mutlu bir tatil yaşayacaklardır.


Balık Burcu için tavsiye yerler: Portekiz’in kıyıları ve limanları onun Balık olduğunu gösteriyor. Karadeniz’in muhteşem güzellikteki kıyıları ve yüzlerce çeşit balık da iştahınızı kabartacak.
Kategoriler: Sosyete Travel Sosyete Sözler Sosyete Trend Sosyete Karadeniz
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
Görüş Ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın Yorum Yazın :)
Paylaş:  

Yorumlar