Burcunuza Göre Seyahat Etmeniz Gereken Ülkeler

Burcunuza Göre Seyahat Etmeniz Gereken Ülkeler


Koç – İbiza, İspanya
İhtiraslı, eli açık ve yaratıcı olmasıyla bilinen Koç burcu gezginler için yıldızlar İbiza seyahati öneriyor. Yaşınız ne olursa olsun İbiza’da olağanüstü bir tatil geçirmek için ihtiyacınız olan herşey bulunuyor. Beyaz evleri, turkuaz rengi suları ile Isla Blanca günün ilk ışıklarından başlayarak sürprizlerle dolu bir tatil vadediyor. Hareketli, maceracı ve araştırmacı ruhunuzla sabah ya da öğlen saatlerinde adanın bütün güzelliklerini görmek için gezintiye çıkabilirsiniz. Akşam saatlerinde ise zaten söylemeye gerek yok İbiza gece hayatı benzersiz bir ortam sunuyor. Tutkulu olmasıyla bilinen Koçlar için Ibiza tam bir cennet.

Boğa – Bakü, Azerbaycan

Değişikliği seven ve yeniliğe açık olan Boğalara ülkemizde çok popüler olmayan bir kenti tavsiye ediyoruz. Boğa burcunun en çok dikkat eden özelliği cesur ve enerjisi bol olmasıdır. İstediği her zaman maceraya, yeni deneyimlere hazır olan Boğa burçları aradıkları macerayı komşumuz Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulabilir. Bu bir bakıma şu anlama geliyor. 
Sahip olduğunuz enerjiyi uzun yolculuklarla harcamaktan ziyade gezmeye ve keşfetmeye yönlendirebileceksiniz. Kafkasların en önemli kentlerinden biri olan Bakü eski ile yeninin sentezlendiği, her tarafında sizi şaşırtacak bir şeyler bulabileceğiniz ilgi çekici bir yer. 
Hazar Denizi’ne de kıyısı bulunan Bakü’de UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları listesine eklemiş İçŞehir, Şirvanşah Sarayı ve Kız Kalesi gibi eserler turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden. Gündüzleri gezdikten sonra akşam saatlerinde Devlet Filarmoni Orkestrası’nı dinleyebilirsiniz. Sanatın, balenin, müziği ve operanın bir kentin dokusuna nasıl etki ettiğini gözlerinizle görebilirsiniz.

İkizler – Taşkent, Özbekistan

İkizler çok meraklı olmalarıyla bilinir ve can sıkıntısı onlar için katlanılamaz bir şeydir. 
Bu sebeple ikizlere tavsiyemiz daha önce alışılmış yerlerden uzakta yeni yerler görmeleridir. İkizler burcu gezginine Orta Asya’nın en çok turist çeken yeri olan Özbekistan’ın başkenti Taşkent’I tavsiye ediyoruz. Öğrenmeye açık ikizler burcunun ilgisini çekebilecek bu kentin geçmişinde birçok medeniyetin etkisini bünyesinde taşımış Taşkent’te tarihi Türk binaları ve hayat tarzıyla birlikte yüzyıllar boyunca bölgede bulunmuş Arap, Çin ve Rus kültürlerinden de esintiler bulabilirsiniz.  Taşkent’in tarihini ayrıntılı bir şekilde incelemek için müzelerine uğramanızı ve eğer vaktiniz varsa Türk tarihinin önemli kentlerinden Semerkant’I görmenizi de tavsiye ederiz.

Yengeç – New York, Amerika Birleşik Devletleri

Munis olduğu kadar sağlam, hassas yapılı olmasına rağmen güçlü bir imaj çizen yengeçlere kendi karakterlerine uygun bir yere seyahat etmelerini tavsiye ediyoruz: New York. 
Central Park, Modern Sanat Müzesi, Empire State Building, Time Square gibi New York’un sembolleri haline gelmiş mekanları gezerken zamanın nasıl geçtiğini anlamanız zor olacak. Dünyanın merkezi sayılan bu şehire eğer sonbaharda gelirseniz kentin kırmızı ve turuncuya çalan tonları yengeçleri hassas noktalarından yakalayacak.

Aslan – Havana, Küba

Aslanlar güçlü, heyecanlı, yaratıcı ve lider özellikleriyle bilinir. Yeni yerler keşfetmek, seyahat tercihindeki farkı göstermek ve risk almayı seven yapısıyla tercih edebileceği yer canlılığıyla ünlü Havana olabilir. Küba’nın başkenti Havana son yıllarda turizm ile yükselişe geçmiş ve eskiden olduğu gibi sadece purolarıyla ünlü değil. Bugüne kadar korunmuş eski gelenekleri, muhteşem doğa manzaraları ile burası heyecan arayan gezginlerin uğrak yeri olmaya başladı. Liderliğiyle bilinen Aslanlar başkalarının gitmeye çekindiği Küba’yı onlardan önce giderek liderlik edebilir ve döndüğünde çevresine anlatabilir.

Başak – Lima, Peru

Hoşgörülü, yüksek zekalı ve ince düşünceli olarak bilinen Başak burcu insanı genellikle kendisine ilham verecek yerleri görmeyi tercih eder. Bizim de bu konuda 
Başaklara tavsiyemiz Peru’nun başkenti Lima olacak. Tabiatın antik tarih ile bir arada bulunduğu bu benzersiz kentin mimarisi ve sunduğu manzaralar o kadar içaçıcı ki insanın ufkunu genişletiyor.

Terazi – Kyoto, Japonya

Her zaman mükemmeli arayan, uyumlu olmanın ve naifliğin temsilcisi olarak bilinen Terazi burcunun falında Kyoto kenti var. Gerçeklik ile efsanenin bir arada bulunduğu bir sentez kenti olan ve eski Japon İmparatorluğu’nun merkezi olan ve “bin tapınaklı kent” olarak bilinen Kyoto Japon geleneksel kültürünü ve sanat eserlerini görmek isteyenlerin uğrak noktası. Burada Kabuki tiyatrosunu izleyin, tapınakları ziyaret edin ve ruhunuzu dinlendirin.

Akrep – Mexico City, Meksika

Zeki, hırslı, kararlı ve otoriter Akrep burçları iyi organize olurlar. Eğer bir akrep modern Mexico City kenti sizler için ilginç bir yer olarak misafir edebilir. Kentin kocaman meydanı Plaze de la Constitucion da dolaşabilir ya da huzurlu bir gün geçirmek isterseniz Bosque de Chapultepec’İ deneyebilirsiniz. Harika şehir manzarasını kentin kalesinden izleyebilir, Maya hükümdarlarının buradan kente bakarken yaşadığı duyguyu tadabilirsiniz.

Yay – Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri

Yay burçları heyecan ve maceraya düşkünlükleriyle bilinir. Her zaman pozitif enerji yayan bu burç aynı zamanda karşısındakine saygılı bir karaktere sahiptirler. Abu Dabi’deki devasa gökdelenler, camdan binalar ve kenti yüksekten görmek için tasarlanmış restoranlar turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler. Dilerseniz ŞeyhZayid Camisi’nin çevresinde ve Al Ain bölgesinin yeşilliklerinde İslam dünyasının günlük yaşamına göz atabilirsiniz.

Oğlak – Viyana, Avusturya

Her zaman sabırlı ve organize olmayı seven, risklere kapalı bir kişiliğe sahip olan ve öz disiplini yüksek olan Oğlaklar için tavsiyemiz Avusturya’nın başkenti Viyana olacaktır. 
Tarihi müzeleri, Avrupai mimarisi, devasa meydanları, Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla Viyana birçok turisti misafir ediyor. Kentin UNESCO Dünya Kültür Mirası koruması altına alınmış olması ve dünyanın en güvenli kentleri arasında gösterilmesi Viyana’yi oğlaklar için cazip kılıyor.

Kova – Hanoi, Vietnam

Yeniliğe ve değişime her zaman açık, tarihe önem veren ve vizyon sahibi olmalarıyla bilinen Kovalar aynı zamanda arkadaş canlısıdırlar. Zoru başarmaktan haz alan kovaların tatil tercihi de elbette şaşırtıcı olacaktır. Kovaların fedakar yapısına yakışan bu canlı kentte tarih, siyaset ve kültür sentezlenmiştir. Kovaların bu kenti inceleyip ormanlarında sunduğu huzurlu ve iç açıcı manzaralara dalan turistlere yerli halk oldukça ilgi gösterecek, arkadaşça davranacaktır.

Balık – Bangkok, Tayland

Duygusal, uyumlu, sanata düşkün, merhametli olmalarıyla bilinen balıklara bu yıl ziyaretlerini Tayland’ın son dönemlerde popüler başkenti Bangkok’ya yapmalarını tavsiye ederiz. Her bölgesinde farklı bir hayatın yaşandığı, insanların birbirine iyi davrandığı, her köşesinde bir eğlenceyle karşılaşabileceğiniz bu kent şaşırtıcı marketleri, tropik plajlarıyla balık burçlarını kendine aşık ettirebilecek güzelliklere sahip.
Kategoriler: Sosyete Travel Sosyete Sözler Sosyete Trend Sosyete Karadeniz
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
Görüş Ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın Yorum Yazın :)
Paylaş:  

Yorumlar