Hostel Nedir? Hosteller Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Hostel Nedir? Hosteller Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu soruya basitçe yanıt vermek gerekirse; en ekonomik ve sosyalleşme olanağının fazlaca olduğu konaklama türü diyebiliriz. Devlet yurdunda kalanların ve askere gidenlerin yakından tanıdığı bir ortama sahip hosteller. Ortalama 4-6-8-10 kişilik ranzalı odaları olan ve banyonun, tuvaletin, varsa mutfağın ortak kullanıldığı bir konaklama şekli.
Özellikle Avrupa'da oldukça yaygın olan hosteller gezginler tarafından da sıkça tercih ediliyor.

Hostel Fiyatları
Hostelin ne olduğunu anlattıktan sonra hostel fiyatları hakkında da biraz bilgi verelim.
Seyahatlerde konaklama bütçesi en çok para harcanan kalemlerden biri.
Eğer ki konaklamaya az, gezmeye daha çok bütçe ayırmak istiyorsanız konforunuzdan birazcık ödün vererek hostelleri tercih edebilirsiniz. Çünkü ortalama bir otelde 1 gece konaklama fiyatı çoğu hostelin yaklaşık 3 gecelik konaklama fiyatına denk geliyor. Buradan yola çıkarak eğer ki konaklama işinizi hostellerde kalarak çözerseniz gezmenize daha çok para ayırabilirsiniz.

Hostel Konaklaması
Seyahatlerde en ucuz konaklama tipi olarak bilinen hostellerde bir gecelik rezervasyon yaptırdığınızda o bir gece için konaklama odasını değil, bir yatağı rezerve ettiğiniz anlamına geliyor. Eğer grup halinde bir seyahate çıktıysanız hostel çok daha avantajlı bir hale geliyor.
Ufak bir tavsiyede daha bulunalım. Eğer ki mutfaklı bir hostel ayarlarsanız marketten aldığınız yiyecek ve içeceklerle biraz daha ekonomi yapabilirsiniz. Gün içinde yemek için atıştırmalıklar hazırlayarak yanınıza alabilir, gezmeye ve keşfetmeye devam edebilirsiniz.
HostelHostellerde konaklamanın diğer güzel bir yanı da dünyanın dört bir yanından oraya gelen birçok kişiyle tanışabilme imkanı sunması. Tanıştığınız bu kişilerin tecrübelerinden faydalanabilir, sizin görmediğiniz diğer yerler hakkında bilgi alarak kendinize keşfedilecek yeni yerler listesi yapabilirsiniz.

Hostel Rezervasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Öncelikle araştırmaya başlarken hostelin bulunduğu lokasyona dikkat edin. Issız bir bölgede ya da şehir dışında olmadığından emin olun. Issız bir bölgede olması güvenlik açısından sıkıntılı olabilir, şehir dışında olması da ulaşım açısından sıkıntı yaratabilir.
HostelYorumlar çok önemli. Araştırmanıza devam ederken beğendiğiniz ve konaklamak istediğiniz hostelde kalanların yorumlarını, tecrübelerini mutlaka okuyun. Yorumlar o hostel hakkında size önemli bilgiler verir.

hostelEmin olmadığınız bir hostelle karşı karşıya kaldıysanız bu noktada tavsiyemiz o tesise tek gecelik rezervasyon yaptırmanız. Kötü bir tecrübeyle sonuçlanacak bir gece geçirme ya da başka bir yerde kalmaya karar verme ihtimaline karşın sadece 1 gecelik rezervasyon yaptırın.
Olurda hosteli beğenmezseniz hiçbir sıkıntı ve para kaybı yaşamadan hemen başka bir tesise gidebilirsiniz.

Ancak ilk geceyi güzel geçirirseniz de konaklamanızı uzatabilirsiniz.
HostelRezervasyon aşamasında odayı paylaşacağınız kişilerin sadece hem cinsiniz olup olmadığına dikkat edin. Bazı hostellerdeki odalarda kadın erkek karışık konaklama yapabilirken, bazı hostellerin konaklama odası sadece kadınlara ya da sadece erkeklere özel olabiliyor.
hostelDikkat edilecek bir diğer konu da hostelin odasında kaç kişiyle konaklayacağınız.
Kimi tesisin bir odasında 4 kişi konaklama yapabilirken, kimisinde 20 kişi kalabiliyor.
Bu sebeple konaklama yapacağınız odayı kaç kişiyle paylaşacağınıza dikkat edin ki sonrasında kötü bir durumla karşılaşmayın.

HostelSeyahatinizde bir hostelde kalacaksanız yanınıza kişisel temizlik malzemelerinizi ve havlularınızı almanız gerekiyor. Çünkü hostellerde oteller gibi havlular, terlikler, duş malzemeleri çoğunlukla bulunmuyor.

Konforlu bir uyku için yanınıza göz bandı ve kulak tıkaçları almanızı tavsiye ederiz.
Çünkü aynı odayı paylaştığınız kişiler sizinle aynı saatte uyumayabilir ya da sizden daha erken uyanabilir.
HostelHostellerin giriş - çıkış saatleri otellerden farklı değil. Yani hostellerde check-in 12:00-14:00 arası, check-out 10:00-12:00 arası olmaktadır. Ancak kimi hostellerde bu saatler daha serbest ya da esnek olabiliyor.

hostelBazı hostellerde yatak çarşafınız ve yastık kılıflarınız size check-in esnasında veriliyor ve çıkışta da tekrar getirip teslim etmeniz bekleniyor. Bu aslında olumsuz bir özellik gibi görülebilir ama değil. Çünkü bu uygulamayla çarşafı ve yastık kılıfını sizden önce kullanan var mıydı, diye şüpheye düşmüyorsunuz. Temiz temiz ilk siz kullanıyorsunuz.
Popüler Yerler Fethiye Otelleri Sinop Otelleri Çıralı Otelleri Urla Otelleri Alaçatı Otelleri Susanoğlu Otelleri Göcek Otelleri Şirince Otelleri Foça Otelleri Kapadokya Otelleri Ayder Yaylası Otelleri Gökçeada Otelleri Olimpos Otelleri İzmir Otelleri Adrasan Otelleri Bozcaada Otelleri Ankara Otelleri Kuşadası Otelleri Kabak Koyu Otelleri Assos Otelleri Maşukiye Otelleri Ağva Otelleri İstanbul Otelleri Gaziantep Otelleri Bodrum Otelleri Uludağ Otelleri Adana Otelleri Datça Otelleri Göreme Otelleri Abant Otelleri
***************************
( GEZİLERE ARAÇ TEMİN EDİLİR ) 
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!
Paylaş:  

Yorumlar