WhatsApp Web nasıl kullanılır?

WhatsApp Web nasıl kullanılır?


WhatsApp, 2015 yılının Ocak ayından beri tarayıcı üzerinden kullanılabilen WhatsApp Web sürümünü duyurmuştu. iOS, Android, Windows Phone, Symbian Sserisi ve BlackBerry telefonlardaki WhatsApp ile uyumlu olan web sürümü birçok farklı platformda varlığını sürdürüyor. Peki, WhatsApp Web nedir? WhatsAppWeb nasıl kullanılır?

WhatsApp Web nedir?
WhatsApp‘ı masaüstüne getiren uygulamayı kullanabilmek için üç önemli şart bulunuyor. Bunlardan ilki ve en önemlisi iOS, Android, WindowsPhone, BlackBerry ya da Nokia S60 işletim sistemi olan bir telefonda WhatsApp uygulamasını kullanıyor olmanız.

WhatsApp Web nasıl kullanılır?
İlk başlarda Windows üzerinde tarayıcı tabanlı olarak verilen hizmet, bir süre sonrasında normal bir Windows uygulaması haline getirildi. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak WhatsApp Web Windows versiyonunu bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Ayrıca WhatsApp’ın Mac sürümü de yar alıyor. WhatsApp Web Mac uygulamasını aşağıdaki bağlantıdan indirerek tarayıcıya ihtiyaç duymadan uygulamayı kullanabilirsiniz.

WhatsApp Web indir!

Güncel WhatsApp sürümünü kullanın
Eğer WhatsApp’ın en güncel sürümünü kullanmıyorsanız, uygulamayı güncellemeniz gerekiyor.

Tarayıcıyı açın ve WhatsApp Web Adresine Gidin
Tarayıcınızı açın ve aşağıdaki bağlantıdan WhatsApp Web sayfasına gidin.
Eğer tarayıcınız (Chrome, Opera, Mozilla) ve WhatsApp sürümü güncelse, masaüstü programını indirmeden de mesajlarınızı görebilir ve konuşmalarınızı sürdürebilirsiniz.
Peki, uygulamayı indirdikten veya tarayıcı üzerinden giriş yaptığınızda WhatsApp Web masaüstü uygulamasını nasıl çalıştıracaksınız?


WhatsApp Web için tıklayın

Barkod’u taratın
Sayfaya gittikten sonra, tekrar akıllı telefonunuzdaki WhatsApp uygulamasını açın. WhatsApp>Ayarlar bölümüne girin ve WhatsApp Web seçeneğine tıklayın.
Bu özellik hem iOS hem de Android hem de Windows Phone üzerinde aynı şekilde çalışıyor.


WhatsApp’ın tarayıcı veya PC uygulamasını açtığınızda web sayfasında yer alan
WhatsApp Web barkod bölümüne telefonun kamerasını odaklayarak barkodu taratın.


Barkodu tarattıktan sonra WhatsApp‘ı tarayıcınızda açtığınız WhatsApp Web ile kullanabilirsiniz.

Ayrıca WhatsApp‘ın bildirim seslerini bilgisayarınızda duymak istiyorsanız, WhatsApp Web‘de yer alan profil resminizin yanındaki menüden ayarlamaları yapabilirsiniz.
Bu noktadan sonra yapacağınız tüm işlemler standart olarak ana uygulama ile aynı olacaktır.


Facebook tarafından satın alındıktan sonra erişilebilirlik anlamında resmen çağ atlayan WhatsApp telefonunuz ağ üzerinde olmak koşuluyla birçok işleminizi bilgisayarınız üzerinden yapmanıza olanak sağlıyor.
Yine de bu uygulamanın bir emülatör olduğunu aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor.
Ağ üzerindeki telefon etkinliğiniz sona erdiği andan itibaren masaüstü üzerinden WhatsApp erişiminiz kısıtlanacak ve uygulamayı kullanamayacaksınız.
Whatsapp Web giriş ekranı / Nasıl açılır? / Nasıl kullanılır? /
Kategoriler: Sosyete Travel Sosyete Sözler Sosyete Trend Sosyete Karadeniz
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
Görüş Ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın Yorum Yazın :)
Paylaş:  

Yorumlar